JanuszZpoloneza

Prasa John Deere 578 siatka

Polecane posty

Witam, mam problem ze swoją prasą, podczas owijania balota, bez względu czy zrobię to z automatu, czy podam siatkę ręcznie, podczas owijania, komp poda siatkę, zakończy proces owijania, ale jakimś cudem, z lewej strony jeszcze ciągnie się ta siatka, muszę wtedy klikać minusa żeby zatrzymać walce od siatki, albo w gorszym przypadku zatrzymywać wom, bo siatkę tak pociągnie, że nadal trafia do prasy, i muszę ją obcinać nożyczkami i na nowo wkładać pomiędzy walce. Dzieję się tak, praktycznie zawsze, tylko z lewej strony (od strony hamulca) Pasek mam już naciągnięty max, docisk walców miałem ustawiony na 2cm, regulacja noża ustawiona, że dotyka prawie dychd, do samej blachy (na zamknięciu) a nawet gdy był dychd, to problem występował. Nawet, przed samym prasowaniem ładuje akumulator, w ciągniku, żeby było więcej prądu. Podczas końcówki owijania, siatka jakby się luzowala na rolce od siatki i szła dalej, tylko z lewej strony. Z góry dziękuję, za jakieś podpowiedzi i sugestie, może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał. Siatkę, mam jakąś białą, już nie pamiętam nazwy, dziś kupiłem nową rolkę helsnet, ale nie wydaje mi się że to wina siatki. Pozdrawiam Janek.

Paramonov    72

Noż musi słabo ciąć krzywo idzie albo nie ostry albo coś podeszło z lewej strony skoro hamulec całkiem zatrzymuje walki

Komputer kończy owijanie, dając sygnał że owinęło, wtedy z lewej strony ciągnie jeszcze tą siatkę. Może trzeba zwiększyć docisk hamulca? Tylko, tym się nie bawiłem. Nóż jedynie osełką mogę poostrzyc. 

Zawszę tą siatkę, ciągnie pod koniec owijania, nawet gdy robię to ręcznie.

Wiadomość z agroFakt.pl

received_554741066336287.jpeg

received_598972301876704.jpeg

IMG_20230603_152616.jpg

Tak, to wygląda, w taki sposób ściąga siatkę, tylko z jednej strony, im mniej siatki tym gorzej, takie moje wrażenie. 

Podkładać, jakąś podkładkę pod tą gumę, od hamulca? Bo tak, to u mnie wygląda.

Paramonov    72

No to włacz owijanie i niech ktoś patrzy jak kończy owijać i nóż odcina siatkę to wałki powinny się zatrzymać całkiem ,jeśli się kręcą i ciągnie siatkę to wina hamulca takie jest moje zdanie a jeśli się zatrzymuja to wina noża albo szczeliny. Mi ta siatkę teraz po zimie owijalo na dolnym walku bo lekko przyrdzewial wyczyściłem go i narazie chodzi

Dnia 4.06.2023 o 00:25, Paramonov napisał:

No to włacz owijanie i niech ktoś patrzy jak kończy owijać i nóż odcina siatkę to wałki powinny się zatrzymać całkiem ,jeśli się kręcą i ciągnie siatkę to wina hamulca takie jest moje zdanie a jeśli się zatrzymuja to wina noża albo szczeliny. Mi ta siatkę teraz po zimie owijalo na dolnym walku bo lekko przyrdzewial wyczyściłem go i narazie chodzi

Wyciągnąłem nóż wczoraj do ostrzenia, zauważyłem że od strony hamulca, dotyka maksymalnie do blachy, a z drugiej strony, jest delikatna przerwa, wiesz może jak to uregulować, z drugiej strony nie ma żadnej regulacji noża, sądzę że to może być spowodowane wadliwym ucinaniem siatki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez michal880913
      Czy ktoś z forum posiada inne palce niż orginalne do podbieracza John deere 550, 570 itd? 
      Na forum jeden kolega pisał że wykonał je według własnego projektu. Nie stety nie mogę się z nim skontaktować. 
    • Przez sylwobox
      Witam, zakładam nowy wątek, ponieważ pomimo tego, że znalazłem kilka o podobnej treści to żaden nie był rozwiązany wracając mój problem polega na tym, że na sterowniku pisze, że balot ma 110 cm gdzie w rzeczywistości ma on 125 cm. Czy ktoś wie jak to wyregulować by pokazywał wielkość adekwatną do rzeczywistej wielkości balota. Prasa to John Deere 590. Liczę na pomoc pozdrawiam 
    • Przez Skwarus
      Witam, niedawno kupiłem prasę John Deere 580 z rotorem, zrobiłem nią 70 bel bez żadnego problemu, a teraz zaczęła się zapychać za rotorem, bela się przestaje obracać, pasy się zatrzymują i muszę wyrzucać materiał z komory. Nieraz jakoś dobrze złapie i jest wszystko dobrze ładna bela wychodzi. Był podobny temat o jd 550 ale nie było jednoznacznej odpowiedzi. Czy przyczyną może być zbyt ślizgi ten walec za rotorem?
      Jeśli ktoś miał taki problem prosiłbym o pomoc.
      Pozdrawiam
    • Przez JanuszMarciniak
      Witam...Prasa 592 Hi flow...siłowniki po regeneracji....rozdzielacz sprawdzony...ciśnienie na zegarze nie rośnie...wskazówka skacze...gdzie szukać przyczyny...Czy to wina traktora??
    • Przez kinzo1930
      Witam, mam problem siatka nie zostaje wciągnięta przez pasy, między przeciw nożem a obudowom gromadzi się cała siatka
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj