Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postawiłem dwa silosy winklera siłami własnymi. Napisałem oswiadczenie o samodzielnym montażu i  zgodnie z wytycznymi producenta. Nie było problemów przy zatwierdzeniu wniosku o płatność. Od złożenia wniosku do decyzji ok 3 tygodnie. Prosili tylko by podjechać weksle podpisać jeszcze przed decyzją.

Mam pytanie. Ile aktualnie czekaliście od zatwierdzenia wniosku o płatność do przelewu? Czy wogóle płatności już realizują?

Opublikowano

Hej. Złożyłem wniosek o płatność 7 lipca 2024r i dobrej pory nic. Status na WOP ma nadal ,,wysłany". Czy ktoś wie ile mam jeszcze  czekać albo gdzie dzwonić żeby się coś dowiedzieć? (Świętokrzyskie).

Opublikowano (edytowane)

U mojego brata 2 września podpisał weksel. Za ok.  tydzień byla decyzja o wypłacie, a 20 września kasa na koncie. Razem od wniosku o płatność do przelewu tak do miesiąca zeszło.

Ja natomiast podpisałem weksel 11 września i cisza. Nie ma nawet decyzji.

Arimr OR Łódź 

Dnia 19.09.2024 o 22:40, Smi napisał:

Hej. Złożyłem wniosek o płatność 7 lipca 2024r i dobrej pory nic. Status na WOP ma nadal ,,wysłany". Czy ktoś wie ile mam jeszcze  czekać albo gdzie dzwonić żeby się coś dowiedzieć? (Świętokrzyskie).

Zobacz zakładkę "Wiadomosci." Jest na górze. Tylko loguj się przez laptopa bo z telefonu nie widać tego pola WIADOMOSCI. Powinna przy nim być czerwona kropka jesli pojawi sie decyzja i zaznaczasz że odczytales. Ale tam decyzja o wypłacie dopiero będzie jak podpiszesz weksel. Dzwonili do ciebie w tej sprawie? Jeśli nie to dzwoń do nich i umawiaj się. Jeśli jesteś w związku małżeńskim to musi jechać też żona do podpisu weksla. Bez weksla nie przeleją złotówki. Status WYSLANY we wnioskach już nie zmieni się do końca. Musisz otwierać tą  zakładkę Wiadomości co jest na górze.

Edytowane przez lesiakjarek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, lesiakjarek napisał:

U mojego brata 2 września podpisał weksel. Za ok.  tydzień byla decyzja o wypłacie, a 20 września kasa na koncie. Razem od wniosku o płatność do przelewu tak do miesiąca zeszło.

Ja natomiast podpisałem weksel 11 września i cisza. Nie ma nawet decyzji.

Arimr OR Łódź 

Zobacz zakładkę "Wiadomosci." Jest na górze. Tylko loguj się przez laptopa bo z telefonu nie widać tego pola WIADOMOSCI. Powinna przy nim być czerwona kropka jesli pojawi sie decyzja i zaznaczasz że odczytales. Ale tam decyzja o wypłacie dopiero będzie jak podpiszesz weksel. Dzwonili do ciebie w tej sprawie? Jeśli nie to dzwoń do nich i umawiaj się. Jeśli jesteś w związku małżeńskim to musi jechać też żona do podpisu weksla. Bez weksla nie przeleją złotówki. Status WYSLANY we wnioskach już nie zmieni się do końca. Musisz otwierać tą  zakładkę Wiadomości co jest na górze.

Weksel podpisałam rok temu gdy podpisywałam umowę o dotacje że wchodzę w ten program. Dodam że wcześniej złożyłem też wniosek o płatność ale musiałem go wycofać brak ważnego dokumentu teraz gdy już mam wszystkie dokumenty złożyłem i cisza już dwa miesiące.

Edytowane przez Smi
Opublikowano
12 godzin temu, SOKAN napisał:

U nie w połowie czerwca wysłany wniosek, weksel podpisany, ARIMR Łódź i też cisza. Coś to krzywo działa!!!

Ja weksel podpisałem razem z podpisaniem umowy a teraz po zrealizowaniu złożyłem wniosek o płatność. 

Opublikowano

Dzwoniłem do Arimr OT Łódź. Pani przekazała mi że mają teraz rozliczenia innego programu, ale pod koniec tego tygodnia zamierzają też zajmować się silosami. Więc może do mety już blisko.

Opublikowano
Dnia 22.09.2024 o 22:08, SOKAN napisał:

U nie w połowie czerwca wysłany wniosek, weksel podpisany, ARIMR Łódź i też cisza. Coś to krzywo działa

Hej czy wy też składa liście do wniosku o wypłatę  pieniędzy załącznik o nazwie Zgłoszenie budowy lub innych prac budowlanych BP-2 to co składali się do starostwa? Donnie dzisiaj dzwoniła z agencji żebym taki załącznik przysłała.

Opublikowano
7 godzin temu, Smi napisał:

Hej czy wy też składa liście do wniosku o wypłatę  pieniędzy załącznik o nazwie Zgłoszenie budowy lub innych prac budowlanych BP-2 to co składali się do starostwa? Donnie dzisiaj dzwoniła z agencji żebym taki załącznik przysłała.

Tak.

Opublikowano
Dnia 22.09.2024 o 22:08, SOKAN napisał:

A czemu nigdzie nie pisze żeby taki załącznik  dołączyć? Czy wydadzą mi po kilku miesiącach kopię tego zgłoszenia?

Opublikowano (edytowane)

Trzeba jakieś zaświadczenie z starostwa o zakończeniu prac budowlanych czy tylko o braku sprzeciwu wystarczy? 

A to oświadczenie crbr też musi być? Akurat wyszukiwałem firmę w której wziąłem.silosy i jej tam nie ma Agropart ?

Edytowane przez golas123
Opublikowano

agropart nie poważna firma, nie realizują zamówień

Jak skończysz budowę nic nie trzeba zgłaszać pytałem się oni nic nie chcą, tylko na mapkę narysować gdzie stoją silosy przez geodete

Opublikowano

Agropart rzeczywiście niepoważni. Zamówiłem silosy we wrześniu 2023 ,montaż miał być na koniec 2023 . Na początku 2024 dzwoniłem kilkakrotnie i oni nic nie wiedzą i spychologia totalna. Dopiero musiałem jechać osobiście i Pani w biurze odnalazła moje zamówienie ,silosy miałem po 2 tyg na podwórku zamontowane,tylko w sierpniu ;

Jeśli na fakturze mam też montaż silosów to nie mogę osobiście tego ośw . o montażu własnym  dołączyć, tylko musi być przez producenta silosów ???

Opublikowano

Ja wczoraj dostałem decyzję o wypłacie. Dodatkowo informacja że należy oczekiwać przelewu 2-3 tygodnie. Miałem 2 poprawki ale na maila przysłali tylko co poprawić. Poza tym sprawnie poszło. I dobry kontakt z prowadzącym sprawę. Łódź 

Opublikowano

witam mam pytanie do osób które składały wniosek o płatność. Co zaznaczyć w polu FORMA PROWADZONEJ EWIDENCJI KSIĘGOWEJ? jestem na vacie więc mam zaznaczyć ewidencja vat? Czy coś innego?

Opublikowano

Witam, 

Może trochę nie w temacie, ale czy od nowego roku silosy będą opodatkowane? Chodzi o to że kwalifikują się jako budowle. Ktoś zna może stawki, zasady?

Jeśli od wartości to trochę to będzie kosztować 

Opublikowano

Dzięki za informację. 

3 tygodnie temu składałem wniosek o płatność,  dziś dzwoniła Pani z agencji.  Przede wszystkim mam jechać z Żoną i podpisać weksel.  Brakuje jednego zaświadczenia o wyborze dostawcy i naklejek unijnych na silos. Tablice informacyjną mam i zdjęcie było dołączone do wniosku ale muszą być jeszcze te naklejki.  Widzę takie na allegro i pytanie ile tych naklejek ma być,  wystarczy na silos czy potrzebne też na żmijkę i osprzęt?

Opublikowano

Skoro składałeś wniosek o płatność to może powiedz mi co zaznaczyłeś w punkcje forma prowadzenia ewidencji księgowej? Jeśli jestem na vat to mam zaznaczyć ewidencja vat czy coś innego?