Skocz do zawartości

Amazone d7 specjal działanie mechanizmu ścieżek technologicznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0 to jest ścieżka

1 pełny przejazd

2 pełny przejazd

3 pełny przejazd 

0 ścieżka

1 pełny przejazd

2 pełny przejazd

3 pełny przejazd 

0 ścieżka

Jeśli masz siewnik 3m to taki mechanizm robi ci ścieżki co 12m

żeby robić na inną szerokość to trzeba zamontować inną rolkę mechanizmu (są dostępne w Internecie) no albo sterować tym manualnie i pamiętać w głowie kiedy przełączyć

Opublikowano (edytowane)

Jak masz taki mechanizm 0 1 2 3, to najlepiej zacząć na 2, później pół siewnika na 3 i przełącza się na 0 i jedziesz już cały, i jest ścieżka. I tak jeździsz do końca. Wadą tego układu jest to, że każdy przejazd musi iść wszystko ok. Każde podniesienie siewnika zmienia ścieżkę i znaczniki. Można podczas podnoszenia wyłączyć przełączanie ścieżek, ale z kolei znaczniki się przekładają, oczywiście pod warunkiem, że masz automatyczne. Ogólnie super sprawa, jak mechanizmy nie są wyjechane, bo nie trzeba myśleć o ścieżkach. Gorzej, jak w trakcie coś wyniknie, że trzeba podnosić siewnik.

Dotyczy 12m ścieżek.

Edytowane przez misiu1123
Opublikowano

Witam. Mam pytanie jak działają sciezki technologiczne w amazone d7 chodzi mi dokładnie o zamykanie ścieżek w jaki sposób to się dzieje, ponieważ mam problem że na tarczy wskakuje na zero ten pręt się naciąga lecz sciezki się nie zamykaja i siewnik ciągle wysiewa. Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź 

Opublikowano

Chciałbym przerobić ścieżki na 3 lejki, sprawdzi sie to jak dorobię dłuższy wałeczek i dodam po jednej rolce czy jeszcze cos musiałbym przerobić? Robił ktoś taką modyfikacje?

Kolega musi sprawdzić czy małe rolki w całości sie odsuwają od rolek wysiewających i trzeba sprawdzić czy rolki od ścieżek chodzą bez oporu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v