Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj wracając z rozsiewaczem FT zaczął dziwnie chodzić i dławić się. Więc wymieniliśmy filtr paliwa, był dosyć czysty.. dalej to samo. Sprawdzona pompka.. to samo, układ odpowietrzony.

Obecnie zapala, pracuje kilka sekund(2-5s), brakuje paliwa i gaśnie. Dodając gazu opór - za chwilę gaśnie.

Czy to pompa? Ciągnik pracował głównie z opryskiem, nawozem, ma dosyć mało mth mimo 8lat od kupna.

685 dt 

Edytowane przez lukasz2623
Opublikowano

Pewno syf w baku blokuje dopływ paliwa.

Po latach w baku może być galareta z biopaliw.

Opublikowano
1 minutę temu, maroko napisał:

Sprawdź elektryczną pompkę podającą paliwo. Jak się zacznie dławić to nawet popukaj w nią kluczem lub czymś. Czasami może się zacinać. 

Nie zacina się, pompuje, jest nowa

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

Pewno syf w baku blokuje dopływ paliwa.

Po latach w baku może być galareta z biopaliw.

Mieliśmy kiedyś taki przypadek że się przewód paliwowy w środku rozwarstwił i blokował przepływ 

Opublikowano (edytowane)

Zanim zabierzesz się za pompę wtryskową musisz wykluczyć inne przyczyny tego.

@robert1226 dobrze że Cię widzę bo mam pytanie.

Po tym złamaniu chcieli Cię wysłać na rehabilitację gdzieś? Bo do mnie dziś dzwoniła Pani z KRUS że na 3 tygodnie chcą mnie wysłać nad morze lub gdzieś tam na J... 

Odmówiłem bo teraz ciężko z czasem :) 

Ale trochę się bojęczy się nie przyczepią i nie potraktują tego jako nie wykonywania zaleceń lekarza.

Edytowane przez maroko
dopisanie informacji
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mieliśmy kiedyś taki przypadek że się przewód paliwowy w środku rozwarstwił i blokował przepływ 

Tak w opryskiwaczu mi się stało, zasysało go i ciecz nie napływała.

I identyczna sytuacja w ładowarce na ssawnym wężu hydraulicznym.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

zasysało go i ciecz nie napływała.

Tutaj z wierzchu nie było po nim śladu że coś nie tak, po wymianie z ciekawości rozcięliśmy go wzdłuż, i okazało się że wewnętrzna warstwa się odkleiła od reszty 

Opublikowano

Nie wiem jak w farmtraku jest ssanie z baku rozwiązane i czy jest siatka/sitko w baku, ale np w mf 255 czy naszych ursusach od 2812 w górę w baku jest sitko które się okleja galaretą z bio. Przy intensywnym poborze paliwa brakuje i zapowietrza się. Czyszczenie baku załatwią sprawę

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasz2623 napisał:

Wczoraj wracając z rozsiewaczem FT zaczął dziwnie chodzić i dławić się. Więc wymieniliśmy filtr paliwa, był dosyć czysty.. dalej to samo. Sprawdzona pompka.. to samo, układ odpowietrzony.

Obecnie zapala, pracuje kilka sekund(2-5s), brakuje paliwa i gaśnie. Dodając gazu opór - za chwilę gaśnie.

Czy to pompa? Ciągnik pracował głównie z opryskiem, nawozem, ma dosyć mało mth mimo 8lat od kupna.

685 dt 

Korek baku sprawdź. Pompkę elektryczna masz?