Polecane posty

Witam mam problem z sieczkarnia w claas dominator bo niektóre przeciwnoze spotykają mi się z nożami ruchomymi przez co te przeciwnoze mam schowane całkiem i sieczkarnia nie tnie dobrze . Czy to może być wina łożysk na sieczkarni  jakieś przesunięcie czy coś innego.  

tofik420    25

Być może wał się przesunął na łożyskach lub obudowy łożysk wybite. Tylko nie wiem czy jak teraz poluzujesz łożyska do to ruszy czy trzeba będzie wymienić całe łożyska.

andrzej78    361
1 godzinę temu, DarekGrzebyk napisał:

niektóre przeciwnoze spotykają mi się z nożami ruchomymi przez co te przeciwnoze mam schowane całkiem 

Dziwna sprawa ,bo rozstaw noży stałych wynosi 2,5 cm i rozstaw noży ruchomych też wynosi 2,5 cm . Noży stałych nie da się pomerdać . Gdyby przesunięty był wał ,to tłukło by wszystkie noże. Istnieje możliwość,że pomerdane jest z tulejkami ( dystansami noży ) lub wał ( bęben ) jest niekompatybilny . Dlatego trzeba pomierzyć odstępy między parami noży ruchomych ,oraz sprawdzić który z noży ruchomych nie trafia idealnie w szczelinę pomiędzy nożami stałymi ( obracać i kontrolować każdy z osobna) . Proste 😃

Wiadomość z agroFakt.pl

andrzej78    361

Tak jak pisałem wcześniej , trzeba sprawdzić czy odstęp pomiędzy nożami wynosi 2,5 cm , zarówno stałych jak i ruchomych . Należy też pomierzyć rozstaw mocowań noży które przyspawane są do bębna ( wału) , a wymiary te powinny stanowić wielokrotność podziałki noży ( czyli N x 2,5cm) . Rozwiązanie problemu jest proste ,ale ukryte w liczbach .😉 Trzeba wszystko dokładnie pomierzyć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Pawel1344
      Witam, tak jak w temacie mam problem z tym urządzeniem mianowicie nie włącza mi się ta zielona lampka w prawym górnym rogu, która sygnalizuje, że heder jest w pozycji roboczej i powinno rozpocząć się naliczanie hektarów, (na wyświetlaczu też nic się nie pokazuje oprócz 0.00) do tego nie pokazuje też długości przejechanej trasy. Wiecie może gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za włączanie położenia roboczego w bordinformatorze, a może trzeba szukać gdzie indziej przyczyny. Proszę o pomoc
    • Przez Ziel
      Witam, Panowie czy byłby ktoś tak uprzejmy i zmierzył mi u siebie wysokość przedniej i tylnej osi nad ziemią? Najlepiej na rurze z przodu i na rurze z tylu (mocowanie osi). Mam nieoryginalne opony i wydaje mi sie że tył za nisko siedzi przez co za szybko wyjeżdża mi materiał z sit
    • Przez TomaszStach
      Witam. Czy w silniku mercedes Om 352 w dominatorze 76 pompa wtryskowa jest smarowana olejem z silnika, czy ma własny olej? 
    • Przez Tomek123456789oo
      Stoję przed zakupem nowego kombajnu class Dominator 150 czy to są dobre kombajny? 
    • Przez jerzy12
      Witam
      Mam pytanie odnośnie wymontowania parownika klimatyzacji w kombajnie zbożowym Claas Mega 204 kabina lexion.
      Jak ktos może podpowiedzieć coś ma ten temat to proszę o informacje.
      Pozdrawiam  
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj