Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, 

Jestem posiadaczem ciągnika New Holland TD5.85 z ładowaczem czołowym Ursusa (wersja przed liftem 2013), fabryczne oświetlenie robocze ciągnika  w nocy nie spełnia swojego zadania i chciałem je w jakiś sposób zmienić. W autoryzowanym serwisie NH zaproponowano mi wymianę oryginalnego oświetlenia na lampy w technologii LED (kwota wymiany ok. 2500 zł) lub w wersji zgodnej z radiem (brak szumów) za kwotę ok. 4000 zł. Jest to duży wydatek i kwoty dotyczą wymiany założonych 2 lamp. Mam zatem pytanie czy ktoś w swoim TD5 wymieniał oświetlenie przednie na LED i jest coś w stanie polecić i czy jest możliwość zamontowanie 4 lamp z przodu w sposób bezpieczny z fabryczną instalacją elektryczną ciągnika. Jestem laikiem w temacie także proszę o wyrozumiałość.

IMG_6030.jpeg

IMG_6031.jpeg

Opublikowano

Ja w T4 mam oryginalne i bardzo dobrze świecą , ale niekoniecznie Musisz kupować oryginały , mozesz poszukać dobrych ledów , ale ja nie doradzę , jedynie kwestia podłączenia moga kostki nie pasowac chyba że wymontujesz gnizda ze starych lamp .

Jak masz oryginalnie żarówki halogenowe to dużo pradu biorą , możesz nawet za jedną lampę 2 czy 3 wstawić , 

Weź wymontuj i sprawdź jaką Masz żarówkę ilo watową a zobacz ile ledowe mają tylko wat 

Opublikowano

2 lampy led za 2500 zł 🤣

Kup 2 lamy jakiegoś w miarę producenta, np wesem. Zadzwoń do nich to Ci doradzą jakie wybrać.

Z mojej strony radze światło skupione na przód, najlepiej pod dwie lampy na stronę. Jeśli chodzi o tył to światło rozproszone lub mieszane ( rozproszone ze skupionym )

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez jurek195
      Witam jestem ciekawy czy można do NH TD5050 dołożyć siłowniki do tylnego podnośnika
    • Przez antrak
      Witam wszystkich,
      w moim nowym nabytku NH TD5 105 z 2016 roku zaświecił się bład 3141
      jeżeli ktoś się z tym wcześniej spotkał to proszę o pomoc zanim zacznę wzywać serwisy
    • Przez MAVERICK232
      Witam. Mam problem z moim N H TD90 z kierowcą. Mimo wymienienia siłownika gazowego na nowy, kierownica idzie ruszyć do góry i do dołu. Czy ktoś miał może taki problem?
      Pozdrawiam 
      MAVERICK 
    • Przez Lukas85
      Od jakiegoś czasu zauważyłem ze w moim td90 jest jakiś dziwny dźwięk przy hamowaniu. Słychać jakby metal tarl o metal. Słychać to głównie przy gwaltowniejszym hamowaniu lub jak jest dość ciężko np jak cofa z opryskiwaczem do garażu i mocniej przy hamuje. Nie wiem dokładnie jak są zrobione te hamulce czy są tam tarcze czy jakieś bębny? Może ktoś przerabia ten temat i mógłby mi coś podpowiedzieć? Musze jeszcze tylko zrobić jrden test rozpisać pedały hamulca i sprawdzić czy przy naciśnięciu obu pedałów jest taki sam dźwięk cz tylko po którejś stronie bo podejrzewam ze na oba koła są oddzielne hamulce
    • Przez arek05
      Witam, mam problem że w ciągniku przy prasowaniu słomy wałek w ciągniku się kręci i napędza prasę, lecz gdy belka jest już bardziej zbita i pojawia się obciążenie WOM w ciągniku przestaje się kręcić pomimo załączonego wałka. Zaczyna się kręcić gdy da mu się bardzo wysokie obroty. Gdzie szukać problemu, czy tam jest jakieś sprzęgło i gdzie? Bardzo proszę o pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v