Oświetlenie robocze New Holland TD5.85
Przez
kisomaniak, w New Holland TD/TD5000
-
Podobna zawartość
-
Przez Lukas85
Witam
Ktoś moze rozbierał hamulce w NH z serii TD? U mnie słychac czasami jakies dzowne zgrzyty przy hamowaniu, zastanawiam sie czy da sie to ogarnac samemu?
-
Przez MarcinWrona
Witam. Chce założyć siłownik pomocniczy do New Holland t4.75 POWERSTAR. Problem jest taki że przy ramieniu mam miejsce na montaż siłownika ale nie mam dolnego mocowania na siłownik takiego które wychodzi fabrycznie z zamontowanym siłownikiem. Poza tym pompa mi popuszcza z maszyna pulsacyjnie w dół. Nie ma problemu z podnoszeniem ale olej się nagrzeje i opada. Ktoś doradzi w tym dwóch tematach? poniżej daje zdjęcie jak to u mnie wygląda i czy da się jakoś zamontować siłownik. W serwisie mają siłownik ale mówią że nie da rady zamontować bo bym musiał wymienić cała pochwę. Dodaje zdjęcie jak to wygląda u mnie a jak z fabrycznie zamocowanym siłownikiem.
-
Przez MAVERICK232
Witam.
Mam problem z podnoszeniem na rozgrzanym oleju. Podnosi talerzówkę 1,3t lub agregat z siewnikiem 2t ale na wysokich obrotach. Na zimny podnosi bez problemu. Ciśnienie na zimny 140bar małe Obroty 700, przy obrotach 2 tyś 180bar.Jak zgaszę to agregat odrazu zaczyna opadać słychać tylko skokowe opuszczanie... Czy to wina rozdzielacza który jest pod siedzeniem czy winna uszczelnień na siłowniku?
Może ktoś pomóc?
Dzięki
Pozdrawiam
-
Przez rosek11
Część
Ojciec ostatnio zakupił New Holland TD95. Dziś przy okazji ciepłego dnia i pracach kosmetycznych gdy położyłem się pod ciągnik zauważyłem zamontowane jakieś dodatkowe sprężyny. Jedne sprężyny są połączone do siebie i z jednej strony są zahaczone o korpus skrzyni natomiast z drugiej strony o tą dźwignię co wychodzi ze sprzęgła i jest do niej zapięta linka sprzęgła. Generalnie te sprężyny chyba są po to aby pedał sprzęgła ciężej pracował i sprzęgło mocniej lub szybciej odbijało. Teraz moje pytanie..... tylko po co ktoś to mógł założyć, jaki był tego celu??
Ktoś może ma jakieś domysł??
Sprzęgło poza tym że pracuje ciężej to biegi wchodzą bez problemu
-