wojciechrolnik

Problem z głośną pracą skrzyni biegow

Polecane posty

Witam użytkowników, mam problem w case MX110 , głośna praca skrzyni biegow lub tylnego mostu , konkretnie po otwarciu tylnej szyby jadąc z prędkością 20 km/h słychać tak jakby wycie tylnego mostu lub skrzyni biegow . Zrobiłem małe doświadczenie , odłączyłem wal napędowy od przedniego mostu,  problem zniknął. Co może być tego przyczyną,  że na podłączonym wale napędowym słychać głośny hałas ? Proszę o poradę. 

Napisano (edytowany)
Dnia 17.01.2023 o 19:17, peewee1984 napisał:

Może przedni napęd nie rozłącza z przycisku...

Dzięki ale juz to sprawdziłem. Przedni napęd jest rozłączany z przycisku. Sprawdzone w czasie orki. Chciałbym jeszcze dodać że słyszałem że mogą się tarczki kleić  od sprzęgła włączającego przedni napęd a to może być wina oleju .Olej w.skrzyni mam agrol u,poprzednio był na fuschu i bylo to samo ,poradźcie coś bo drażni mnie to ,wyleminowac trzeba też rozmiary  opon bo są nowe i odpowiednie rozmiarowo ,sąsiad ma taki sam traktor i u niego jest ok

Edytowano przez wojciechrolnik

Wiadomość z agroFakt.pl

Witam.

Też mam taki sam problem w case mc 100c

Hałas podczas ruszania i zmiany polbiegow. 

Zauważyłem,  że teraz zimą bardziej załaduje

Olej w skrzyni plus filtry wymieniłem.

Zauważyłem też, że na zimnym , gdy ciągnika na ciężko podczas puszczania sprzęgła  czuć jakby owe sprzegło ślizgalo się przez chwilę.

Może ktoś wypowie się.

Lukas85    36
Dnia 21.01.2023 o 21:45, wojciechrolnik napisał:

Dzięki ale juz to sprawdziłem. Przedni napęd jest rozłączany z przycisku. Sprawdzone w czasie orki. Chciałbym jeszcze dodać że słyszałem że mogą się tarczki kleić  od sprzęgła włączającego przedni napęd a to może być wina oleju .Olej w.skrzyni mam agrol u,poprzednio był na fuschu i bylo to samo ,poradźcie coś bo drażni mnie to ,wyleminowac trzeba też rozmiary  opon bo są nowe i odpowiednie rozmiarowo ,sąsiad ma taki sam traktor i u niego jest ok

Dlaczego nie zalałes oryginalnego oleju tylko najtanszy agrol?

Ursus C-330, New Holland TD90D, Case MX120, Claas Dominator 96, quad Honda Rubicon 500

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez Case4240
      Witam wszystkich kupiłem Case 4240 i mam z nim trzy problemy które bardzo mi przeszkadzaja a chodzi o to ze ciagnik sie grzeje mimo zdemontowanego termostatu wyczyszczonej chłodnicy i płukania układu (zalany płynem)
      Wydaje mi sie ze nie ma tej mocy co powinien wtryski po regeneracji pompa ustawiona kat wtrysku ustawiany na rozne sposoby zero poprawy turbina troche sie poci moze przez nia nie ma sily i sie grzeje?
      Odma teoche sadzi cisnienie oleju na rozgrzanym silniku 2 bary podczas pracy dochodzi do 4 na cylindrach po 25 bar na zimnym ciśnienie oleju 4 bar
      Kolejny problem to wybijanie na luz gdy ciagnik jedzie wychodza moze z lekkim oporem ale jak stoji pod gorke czy jak wbije sie gdzies ladowaczem nie moge wyjac biegu a jak naciskam sprzeglo zachowuje sie jakby stal na hamulcu wyjme bieg i wtedy dopiero leci do przodu czy tyłu
      Jesli ktos cos wie albo mial podobny przypadek i sobie z nim poradzil w jakis sposob byloby super...
    • Przez Sylwussylwus
      Witam koledzy moze wie ktoś jak prawidlowo podlonczyc zasilanie tura ....tur inter tech ma sile podnosi duzo tylko wolno ....pompa nowa cisnienie w hydraulice 170 bar czyli ksiazkowe a trzeba dawac gazu zeby ten tur jako tako sprawnie dzialal....moze ma ktos jakis schemat jestem w tych sprawach calkowicie zielony...panowie pomorzcie..
    • Przez karol2306
      Cześć

W swoim Mx nie mam fabrycznej amortyzacji tylnego tuza. Ostatnio urwałem wieszak i znalazłem temat dotyczący zastosowania hydro-akumulatora w układzie podnośnika tak aby podnośnik miał funkcje "pływania". Przerabiał to ktoś u siebie? Ewentualnie ktoś się może orientuje jakiej pojemności trzeba zastosować hydro-akumulator tak aby działało to poprawnie??
    • Przez Kamilos123
      Witam mam problem w case5140 podnośnik słabo podnosi gdy ruszam wajchą od tuza bądź inna od hydrauliki wtedy podnosi proszę o pomoc
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj