Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja tam po raz kolejny swoimi nasionami posialem i znowu mam jedne z lepszych rzepakow w karierze, zrobione wszystko na odwal, posiane po talerzowce, opryski minimum, ale chyba po fasoli poprawię pictorem na platka gdzie 0,4l bo jest zarabisty, a posiany od razu po fasoli niczym nie ruszane było 😃

Opublikowano

No zobaczymy jak to bedzie

Ja też raz miałem posiana działkę swoimi nasionami i też było oki

Na pewno jak sprzedam za 1700 rzepak to nie kupię od nich paczki za takie pieniądze jak tu kolega wyżej wkleil

Opublikowano
3 godziny temu, VonVegans napisał:

Już przysłali ofertę?od nich biorę co roku,tak jak i zboże czy qq.chcialem tego Laurosa posiać no ale to przesada

Osobiście przyjeżdża co roku i wciska mi swoje odmiany, nigdy nie biorę bo u nich zawsze najlepsze. 

Najlepsza to mają cenę bo gratisy żadne w porównaniu do innych, w tym roku się szarpneli i jakąś większą kasę dopłacają od iluś jednostek. 

Na to chwilę to mocno się zastanowić czy nie zasiać swoimi nasionami 🕵️♂️ takie buteo co maja to zaprawie sobie sivanto prime 🙂

Opublikowano

Mieszańcowe - nie. JEst dużo pogorszenie cech w kolejnych pokoleniach. Liniowe - tak. W zeszłym roku, jak mi po siewie zaklepało rzepak, to przesiewałem swoim, to podczas koszenia nie wiedziałem żadnej różnicy

Opublikowano

Australia przysłała rzepaku do Europy drugie tyle co Ukraina.Na Ukrainie rzepaku w tym roku podobno więcej zasiane.Mają łatwiej logistycznie go wywieźć niż np.kukurydzę,więcej aut potrzeba

Opublikowano
5 godzin temu, mjaczewskim napisał:

Mieszańcowe - nie. JEst dużo pogorszenie cech w kolejnych pokoleniach. Liniowe - tak. W zeszłym roku, jak mi po siewie zaklepało rzepak, to przesiewałem swoim, to podczas koszenia nie wiedziałem żadnej różnicy

Mieszańcowe - tak. Nie jeden siał, trzeba tylko pobawić się żeby zasiać ile trzeba a nie 5kg.

Opublikowano

Ciekawe czemu niemieccy baorzy nie strajkują może lubią robić za pół darmo, albo francuscy rolasy? Z nimi Unia by się liczyła a nas to olewa... Rzepak to jest mega sterowany , pszenica zresztą też i jakie spektakularne spadki dzisiaj bo umowa zbożowa podpisana to jest grubymi nićmi szyte.... jak to jebnie to coś się musi wydarzyć nie ma innej opcji..

Opublikowano

Kiedyś z gościem gadałem bo cos od niego kupowałem i pokazywał mi rzepak siany swoimi nasionami. Przez miedze jego brata siany kwlifikatem. To była wiosna to o plonie nie można gadac ale miał o niebo lepszy. I sial też mieszańce. Średni plon z tego co mówił powyżej 3 ton zawsze a siał tego kilkaset ha. I z brata się narywal że kawki pije z przedstawicielami, płaci gruba kasę a jeszcze się nigdy do plonów jego nie zbliżył. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v