Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, GABBER85 napisał:

No jak tu wali niektórym 10 na samym N ...

Przy zasobności w makro w glebie przez jakiś czas jak najbardziej. 

Edytowane przez STIG13
Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

Jeżeli takie ceny obowiązują w całej Ukrainie w co wątpię, bo holdingi pewnie działają na innych zasadach, to nie będą oni dla nas wielka konkurencja bo koszta też będą mieli duże 

od lat na ukraine nawozy były droższe jeszcze przed wojną znajomy wywoził nawozy na ukrainę i opłacało się nawet kupować na wolnym rynku i sprzedawać tam - miał jakieś powiązania z brojlerami 

Opublikowano
2 minuty temu, v11 napisał:

od lat na ukraine nawozy były droższe jeszcze przed wojną znajomy wywoził nawozy na ukrainę i opłacało się nawet kupować na wolnym rynku i sprzedawać tam - miał jakieś powiązania z brojlerami 

A u nas wszyscy domagają się, żeby ceny nawozów były, jak na Ukrainie:)

Opublikowano

bo w głowach utrwalił się stan gdy w czasach gdy ukraina była związana z rosją rzeczywiście mieli tańsze nawozy -aśrodki też są droższe - te orginalne natomiast podróby z chin są pół darmo 

Opublikowano
44 minuty temu, v11 napisał:

bo w głowach utrwalił się stan gdy w czasach gdy ukraina była związana z rosją rzeczywiście mieli tańsze nawozy -aśrodki też są droższe - te orginalne natomiast podróby z chin są pół darmo 

Żadne podroby, oryginalna chemia jest o wiele tańsza niż u nas nie pleć bzdur. 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Grzesiek ? 😆

Opublikowano
1 godzinę temu, XTRO napisał:

To też potaniał sporo 

Zamawiałes rozsadę? W tym roku jeszcze większe parcie na pomidora (albo ogólnie na warzywa z rozsady). W tym momencie do końca maja nie ma wolnych terminów.

Opublikowano
13 godzin temu, Tomek90 napisał:

Żadne podroby, oryginalna chemia jest o wiele tańsza niż u nas nie pleć bzdur. 

dla laika wyglądają na oryginały a to beszczelne wrecz podróby -pracowałem z chemią koncernową 20 lat i po kodzie na kanistrze bez etykiety rozróznie co jest podróbą a co oryginałem już nie wspominam o sposobie plombowania opakowań tak więc ostrożnie z opiniami już nawet ci z pod Hrubieszowa kupują w Polsce -takie to oryginały a ty kupuj gdzie chcesz 

11 godzin temu, boogie7 napisał:

Grzesiek ? 😆

nie Rajmund

• Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, damian303 napisał:

Zamawiałes rozsadę? W tym roku jeszcze większe parcie na pomidora (albo ogólnie na warzywa z rozsady). W tym momencie do końca maja nie ma wolnych terminów.

Tak, wiem że parcie na pomidora duże, zaraz będzie tak jak z poczeczką, jabłkami bo skoczki się rzucą i popierdolą sprawę. Tylko tyle dobrego że z pomidorem nie taka łatwa sprawa i część ludzi po sezonie odleci.

Zakłady widząc duże nasadzenia na bank ceny nie podniosą 

23 minuty temu, v11 napisał:

dla laika wyglądają na oryginały a to beszczelne wrecz podróby -pracowałem z chemią koncernową 20 lat i po kodzie na kanistrze bez etykiety rozróznie co jest podróbą a co oryginałem już nie wspominam o sposobie plombowania opakowań tak więc ostrożnie z opiniami już nawet ci z pod Hrubieszowa kupują w Polsce -takie to oryginały a ty kupuj gdzie chcesz 

nie Rajmund

Ten piosenkarz ? 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy chemia taka podrobiona ta z Ukrainy jak rozmawiałem na szkoleniu to sam facet mówił że znajomy przywozi mu środki na rzepak chociażby od robaka i są skuteczne i tańsze tak samo herbicydy. Powiedział że gdyby nie miał dostępu albo zrezygnował by całkowicie z rzepaku albo tylko trochę zasiał sam go ostrzegałem że jak pszczoły otruje to będzie miał po dopłatach i karę 😁

Edytowane przez Alpacino
Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

Z ukrainy to idzie mały  % tego wszystkiego, malo kto sie z tym tak bawi. Większość  prosto z Chin z fabryk w kontenerach.

Opublikowano

z chin już się nie da bez papierów a tego nie załatwi nawet duże gospodarstwo (kazda paczka jest otwierana lub prześwietlana i wszystko w proszku lub  cieczy jest weryfikowane  na takim imporcie   bazuje invigo a ja  pisze o przemycie granicą lądową .polecam zapytać na alibaba lub made in china ilu jest producentów np rimsulfuronu i w jakich stężeniach i jak jest cena za kg i jakie moce produkcyjne  -ciekawa lektura 

Opublikowano
8 godzin temu, v11 napisał:

nie Rajmund

Tyle twojej teori, w praktyce herbicydy działają tak jak trzeba bo obniżonej dawce, mało wiesz o tamtejszym handelku polska chemia była handlowana o wiele taniej. 

Zachód brał, bierze i będzie brać. 

Sposób plombowania? Nie wiesz ze celnik ch*j i czasami powie otwieraj mi ten pojemnik? Nie raz przyjeżdżało bez plomby całkowicie 😅 Wylewaj z kanistra bo nie wierzę ze tam jest tyle litrów?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tomek90 napisał:

Tyle twojej teori, w praktyce herbicydy działają tak jak trzeba bo obniżonej dawce, mało wiesz o tamtejszym handelku polska chemia była handlowana o wiele taniej. 

Zachód brał, bierze i będzie brać. 

Sposób plombowania? Nie wiesz ze celnik ch*j i czasami powie otwieraj mi ten pojemnik? Nie raz przyjeżdżało bez plomby całkowicie 😅 Wylewaj z kanistra bo nie wierzę ze tam jest tyle litrów?

gdybym z chemią rolniczą miał tyle wspólnego co ty to bym się nie wypowiadał przez ponad 20 lat  przez moje ręce przeszło chemii za dziesiątki milionów ujawniłem kilka prób wprowadzenia przez dystrybutorów fałszywych środków milagro extra lintur czy mesurol  a robiłem to po to aby nie beknąć za wprowadzanie fałszywych ŚOR do obrotu  .A celnik akurat każe otworzyć pojemnik i go przepuści -opowiadania dla przedszkolaków opowiadane przez przemytników dla durnych klientów łakomych na każdą złotówkę .Co daje na 100ha oszczędność 10 000 jak to raptem wartość pół auta zboża a strat może być  0,5 mil zł .Kupuj gdzie chcesz i co chcesz a nie chwal się przestępstwem - można robić byle co ale nie afiszować się  -oleju bym nie kupił luzem a ty masz odwagę środki kupować na "wiaderka"?

Edytowane przez v11
Opublikowano

Kużwa , Ty wszystko  robiłeś już w życiu , dosłownie  cudotwórca, po jaki uj jesteś rolnikiem skoro taki fenomen z Ciebie , jedynie co mi przychodzi do głowy , to pralnia pieniędzy przez gospodarstwo

Opublikowano
26 minut temu, v11 napisał:

gdybym z chemią rolniczą miał tyle wspólnego co ty to bym się nie wypowiadał przez ponad 20 lat  przez moje ręce przeszło chemii za dziesiątki milionów ujawniłem kilka prób wprowadzenia przez dystrybutorów fałszywych środków milagro extra lintur czy mesurol  a robiłem to po to aby nie beknąć za wprowadzanie fałszywych ŚOR do obrotu  .A celnik akurat każe otworzyć pojemnik i go przepuści -opowiadania dla przedszkolaków opowiadane przez przemytników dla durnych klientów łakomych na każdą złotówkę .Co daje na 100ha oszczędność 10 000 jak to raptem wartość pół auta zboża a strat może być  0,5 mil zł .Kupuj gdzie chcesz i co chcesz a nie chwal się przestępstwem - można robić byle co ale nie afiszować się  -oleju bym nie kupił luzem a ty masz odwagę środki kupować na "wiaderka"?

Hahah kolego 100ha? Chyba nie masz pojęcia jak wielkie gospodarstwa operują taka chemia z importu, a podobno przeleciało tyle chemi przez twoje ręce. 

Widać gówno wiesz co i jak na wschodniej granicy. 

Już robiłeś interes na moczniku z ryb, co pewnie odzyskiwałeś ten tłuszcz który opowiadałeś i sprzedawałeś jako tabletki rybi tran 😅

20 minut temu, miwigos napisał:

Kużwa , Ty wszystko  robiłeś już w życiu , dosłownie  cudotwórca, po jaki uj jesteś rolnikiem skoro taki fenomen z Ciebie , jedynie co mi przychodzi do głowy , to pralnia pieniędzy przez gospodarstwo

Od strip till przez produkcję azotu z ryb po wykrywanie falszywej chemi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v