Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, przemek28_28 napisał:

Przy przenicy po 600 kupić saletre po 2000?

Nie, przy pszenicy po 600 kupować pszenicę.

Opublikowano
10 minut temu, v11 napisał:

Wreszcie jakieś sito z odpowiednimi oczkami odsieją ziarno od plew -tych którzy się nadają do rolnictwa i tych którzy powinni wywiesić białą flagę .Polskie rolnictwo to zerowa wydajność pracy i wysokie oczekiwania 5 ha i nowy Fendt 

To pokaz mi takie gospodarstwo gdzie żyją z rolnictwa i na 5ha maja nowego fendta? Bo pier**lic w necie to umiesz doskonale

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, przemek28_28 napisał:

To pokaz mi takie gospodarstwo gdzie żyją z rolnictwa i na 5ha maja nowego fendta? Bo pier**lic w necie to umiesz doskonale

Kolego czytaj ze zrozumieniem cyt " zerowa wydajność pracy i wysokie oczekiwania 5 ha i nowy Fendt " wiesz co to oczekiwania ?

Opublikowano

A rozróżniasz pracę +  wiedzę i stosowne wynagrodzenie  od debilizmu , lenistwa i wielkich oczekiwań ? Akurat mam ludzi którzy biorą urlop aby u mnie pracować tacy są poddani człowieku mają u mnie jak na wczasach nawet jak siedzimy i pier**limy o d*pie maryni mają płacone i to nie jakaś średnia krajowa -więc nie rzucaj czegoś o czym nie masz pojęcia 

Opublikowano
48 minut temu, v11 napisał:

Wreszcie jakieś sito z odpowiednimi oczkami odsieją ziarno od plew -tych którzy się nadają do rolnictwa i tych którzy powinni wywiesić białą flagę .Polskie rolnictwo to zerowa wydajność pracy i wysokie oczekiwania 5 ha i nowy Fendt 

Uważaj żebyś pierwszy nie przeleciał przez te oczka "biznesmenie" pełną gębą.

• Like 5
Opublikowano
50 minut temu, v11 napisał:

Twoje EGO jest większe niż oczekiwania tych ludzi. PS. Przestań pierd****ć i wrzucać wszystkich do jednego worka, bo kiedyś i ty możesz być nazwany leniem.

Opublikowano

Akurat ty wiesz jakie ja mam pojęcie o świecie? W czasach szlacheckich mówiono by o tobie: dobry pan. Płacisz ludziom za to że siedzą i gadają? A mocznik uff gotowałaś żeby oszczędzać? Komu wciskasz te kocopoly o swoim podejściu, takich jak ty znam dobrze, ludzi by wyciskali jak cytrynke a d*pę szkłem wycierali. 
myslisz pojecia pracy z socjalem, to że ktoś jest pasożytem a to że ktoś tez chce coś posiadać. 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, v11 napisał:

A rozróżniasz pracę +  wiedzę i stosowne wynagrodzenie  od debilizmu , lenistwa i wielkich oczekiwań ? Akurat mam ludzi którzy biorą urlop aby u mnie pracować tacy są poddani człowieku mają u mnie jak na wczasach nawet jak siedzimy i pier**limy o d*pie maryni mają płacone i to nie jakaś średnia krajowa -więc nie rzucaj czegoś o czym nie masz pojęcia 

Ja np. rozróżniam. Znam rolnika, który obrabiał 5 razy tyle ziemi co ja, miał 3 razy więcej bydła. A słomę z pola ostatnie 3 lata sprzedawał, kupował wapno granulowane zamiast sypkiego bo nie działa a z 3 hektarów łąk zbierał tyle szczawiu co ja trawy z jednego. I wiesz co? Ja wolę robić zgodnie z wiedzą a nie pierdo***ć jak on chciaż miał dużo więcej.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A czy ludzi obchodzi na jakiej ziemi stoi ich blok

na wsi to pewnie nie, ale w miescie ??  no w pulawach to beda bloki za blokiem stawiac 😂

mialem posiac saletre po kukurydzy-ale przy tej pogodzie to sie wstrzymam.

Opublikowano
5 minut temu, Młody1997 napisał:

Ja np. rozróżniam. Znam rolnika, który obrabiał 5 razy tyle ziemi co ja, miał 3 razy więcej bydła. A słomę z pola ostatnie 3 lata sprzedawał, kupował wapno granulowane zamiast sypkiego bo nie działa a z 3 hektarów łąk zbierał tyle szczawiu co ja trawy z jednego. I wiesz co? Ja wolę robić zgodnie z wiedzą a nie pierdo***ć jak on chciaż miał dużo więcej.

Dokładnie robić z wiedzą a nie pier**lić tyle że zwykle ci "najmądrzejsi" mają wrażenie posiadania wiedzy a z ekonomii i planowania leżą .Jak można przez dziesięciolecia hodować świnie za free jak można naście lat uprawiać buraki za free  odpowiedz że ktoś to musi robić mi ne odpowiada a innym tak 

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

taaa juz kolejka jest po zanieczyszczone od lat grunty . z ziemia przesiaknieta chemia na metry..

a swiastak siedziec i zawijac w sreberka..

A czemu nie ? Niewiele drożej było przed wojną przy pszenicy 700+

Opublikowano
36 minut temu, przemek28_28 napisał:

A co? Na kukurydzy zawsze do przodu????

Jeszcze nie było do tyłu a zdziwienie takiego dochodu jak za miniony sezon jeszcze nie miałem (bo właśnie skończyłem mogło być lepiej ale jak nie ściemniają i dorzucą jeszcze dopłatę to rekord życia i nie przychodu a dochodu

Opublikowano

Nie ma szans, tyle polityki tam szmuglują że nic więcej się nie zmieści🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, v11 napisał:

A czym pan się zajmujesz 🤔 , bo szukam pracy

Opublikowano

Każdego bym zatrudnił z wyjątkiem bambra już odpowiadam dlaczego -bo się we łbach im  popierdoliło wpierw z dobrobytu a teraz wali w dekiel bo jest chwilowe załamanie  

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v