Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, mr1997 napisał:

Do czego można podstawić w aplikacji rauch mocznik import z grubą granula

Screenshot_20230420-132307.png

zważ jeden litr i będziesz wiedział, jak gruba granula to raczej do innego nawozu

Opublikowano
13 minut temu, Andzej23 napisał:

netto, przy całym wózku, jedno auto zamówiłem i jeszcze poł braknie.

Na przyszły sezon już, 

Opublikowano

Na jakie rosliny tyle ton , u mnie zostało na burak i na kłos w pszenicy

Opublikowano
40 minut temu, Desperado napisał:

Niech se w d*pę wsadzą wreszcie te nawozy tacy mądrzy przez ponad rok rżnęli głupa a teraz płakać --sp***dalać na drzewo .Powinni chociaż raz na koniec miesiąca dopłacić ze mogli pracować to zobaczą jak wygląda opłacalność 

• Like 3
Opublikowano

Na pszenicę, pszenżyto i jęczmień jary. Rzepak już wcześniej dostał całość. Masz dziwne pytania miwigos. Ja wręcz przeciwnie, nie kupowałem nawozów na zapas. Siarczan amonu kupiłem drogo bo po 2330, potem mocznik z inhibitorem (tu przepłaciłem) 2800, Saletra następnie po 2200, Saletrzak po 1850 i teraz Saletrzak po 1550. Pszenica średnio sprzedana po 1400, rzepaku 70 procent sprzedane średnio po 3200 reszta 2550. Myślę, że to była dobra decyzja żeby sprzedać prawie wszystkie płody w tamtym roku, a nawóz kupować na bieżąco, czyli od 1 marca. Tylko siarczan był wcześniej zamówiony.

Opublikowano
16 godzin temu, mr1997 napisał:

Do czego można podstawić w aplikacji rauch mocznik import z grubą granula

Otwierasz apkę. Klikasz "DIS", wybierasz licznik i dobierasz wg obrazka. Sprawdzisz czy wszytko się zgadza i jazda. 

• Like 1
Opublikowano

Znam sporo ludzi na azotach, jakoś biedy po nich nie widać.  No ale cóż perła Puław nie może być tylko zakładem dającym pracę, musi nas wycyckać z kasy. Ponadto  duża część rolników kupiła drogi azot, drogie npk i juz nie ma kasy na przepłacanie. Jak by ceny były rzeczywiście sprzedawane po mniejszej marży to ruch by był na bieżąco a tak to nikt nie kupuje aż pierdolnie na dno i odbije się echem. I na to czekamy! Azot mi potrzebny dopiero za rok.. a oni już nie mają co z nawozem robić, bardzo dobrze!

Tak samo jak młyny się tłumaczą że rolnik nie chce sprzedać zboża i trzyma.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, czareczek85 napisał:

Do mnie ma przyjechać o 100zł tańszy fosforan też z litwy. Saletrzak propozycja już po 1400 

Dasz namiary ?

Opublikowano
9 godzin temu, v11 napisał:

Niech se w d*pę wsadzą wreszcie te nawozy tacy mądrzy przez ponad rok rżnęli głupa a teraz płakać --sp***dalać na drzewo .Powinni chociaż raz na koniec miesiąca dopłacić ze mogli pracować to zobaczą jak wygląda opłacalność 

Kiedyś może  dotrze do tych pustych dzbanów że Żyją z rolników, i to nie tylko o GA chodzi, jak nam się noga powinie to im też. 

Opublikowano

nowy podatek na nawozy w najbliższym czasie.

CBAM, czyli Carbon Border Adjustment Mechanism, to podatek, który swoim działaniem obejmie cement, nawozy, produkty stalowe, aluminiowe, wodór oraz energię elektryczną.

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-decyzja-zapadla-bedzie-nowy-podatek-juz-wiadomo-kogo-nowa-op,nId,6729183#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

9 godzin temu, v11 napisał:

przecież oni zarobili rok temu mieli rekordowe zyski.

Opublikowano
Dnia 19.04.2023 o 16:20, zbyszek8201 napisał:

2500 brutto za saletrę to jest już jakiś czas  i to przy malutkich ilościach. Chociaż jak się czyta że za Odrą podobny nawóz jest coś około 1600 zł obecnie to ręce opadają.

Dokładnie, j jeszcze płacz że zakład ma ciężka sytuację.

Opublikowano
6 minut temu, Tigon napisał:

nowy podatek na nawozy w najbliższym czasie.

CBAM, czyli Carbon Border Adjustment Mechanism, to podatek, który swoim działaniem obejmie cement, nawozy, produkty stalowe, aluminiowe, wodór oraz energię elektryczną.

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-decyzja-zapadla-bedzie-nowy-podatek-juz-wiadomo-kogo-nowa-op,nId,6729183#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Skończą się ,,tanie " nawozy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v