Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

i kto ci będzie wtedy dawał? 🤷‍♂️

Grześ rolników ubywa z roku na rok. branża około rolnicza da sobie radę. 

Rolników ubywa ale obszaru uprawianego nie ubywa. Odpadają najsłabsi.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Przed wyborami saletra stanieje do 2 tyś być może że na 1,8 tyś , sam się przekonasz jak będą kupować tonami .

Co mają wybory do ceny nawozu ?

Opublikowano
miwigos napisał:

Jaki ty przewidywalny, powinneś być już milionerem, ukra ma wyżywić dwa kontynenty, masz pojęcie niemowlka , jak zabraknie żarcia to szybko zmienią zdanie, jak by tak miało być to powinnismy sprzedawać ziemie , a wiekszość myśli dokupić , więc te swoje mrzonki to wiesz, za bardzo sie przejmujesz tym co oni planują, 

W radiu mówili że Ukry połowę swojego zboża wysyłają statkami do. Europy Zachodniej a tylko 13%płynie do Afryki no ale oczywiście "ukraina - spichlerz Europy wyżywia świat" 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

6 ? w jakiej cenie teraz jest?

polifoska nie wyjdzie taniej?

Nie sieje sie to co tańsze tylko to co powinno być

2 godziny temu, mds212 napisał:

W tej cenie wgl nieoplacalny zakup

Tobie to sie nic nie opłaca

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Też takie info miałem. Przed weekendem poszła plotka że jednak coś ma zdrożeć 🤦‍♂️

Hmmm ja dziś przypadkiem spotkałem dystrybutora i taka gadka wyszła. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, przemo93pl napisał:

Kupował ktoś ostatnio saletrosan 26 jak się kształtują ceny bo u mnie 3200zł w mazowieckim 

2700netto ,jeszcze nie kupiłem ale chyba jutro to zrobię bo zaraz może trzeba będzie siać a mam tylko mocznik  , taniej w okolicy nie znalazłem BWM.

2 godziny temu, ŻakowskiSławomir napisał:

w kukurydzę w podsiewacz co dajecie w tym roku?

To co zawsze czyli polidap 

Edytowane przez zetorr6441
Opublikowano

Saletrosan w ogóle się nie opłaca cena wynika z tego że ludzie to kupują na pierwszy strzał 

U mnie cena obecnie 2750 brutto a rsm 26 z S 2230 brutto różnice widać gołym okiem i oszczędności o efekcie już nie wspomnę🙂🙂

Opublikowano (edytowane)

A co tu porownywać w RSM masz 3% S , a saletrosanie 13 % S, 

Saletrosan moge na przymrozku wysiać , a RSM na przymrozku mocno poalisz liście, nie dla mnie ten nawóz

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

A ja wole magnez w wapnie najtańszy , każdy ma swoją technolegie, tak z ciekawości już wysialeś kizeryt

Opublikowano

Uważam że rsm jest najlepszym nawozem jaki wymyślili stosuje od 12 lat i nie zrezygnuję. Saletrosan jest przeceniany ta siarka w nim też. Dwa razy stosuje RSM z siarka na rzepak i efekt bardzo dobry

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.02.2023 o 10:37, Dodi napisał:

@Tomek90 Są takie tereny że jak nie ma przymrozku większego niż -7 stopni to wjazd na oziminy będzie możliwy przy suchej wiośnie dopiero w kwietniu. Ja mam 40ha nie meliorowanego pola i z pierwszą dawką naprawdę trzeba trafić w dobrą grudę 

Ja mam tak samo albo i gorzej i co? 

20 kwiecień 🕵️♂️

IMG_20210419_163246.jpg

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano
37 minut temu, maly00 napisał:

Saletrosan w ogóle się nie opłaca cena wynika z tego że ludzie to kupują na pierwszy strzał 

U mnie cena obecnie 2750 brutto a rsm 26 z S 2230 brutto różnice widać gołym okiem i oszczędności o efekcie już nie wspomnę🙂🙂

Bez przesady z tym "efektem" po RSM. Na saletrosanie i saletrze rośnie tak samo.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v