Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, mds212 napisał:

wiadomo co grozi bo jest dokładna tabelka ile grozi

Pokaż ta tabele

5 godzin temu, witejus napisał:

Mnie nic nie wyskakuje.

Spróbuj wpisać działke sąsiada to wyskoczy

2 godziny temu, mds212 napisał:

nawet nie musisz ciąć. możesz bronawami walki rozciągnąć i potalerzowac xd

Pokaż jak to sie robi, bo widać że zdolny jesteś , chyba jakieś wypalenisko  gdzie tona słomy leży na hektarze

Opublikowano
2 godziny temu, panczo1922 napisał:

Słoma może leżeć na pokosach i czekać np. na Orkan 2

A może!

Jest napisane że kombajn musi ciąć?:)

A t0 nie masz siać tam rzepaku st? 

Opublikowano
18 minut temu, Navara1988 napisał:

Kosze zboze trochę wyżej słomę w pokos, beluje ,ściernisko traktuje mulczerem i ekoschemat spełniony 

Myślisz się bo zostanie gola gleba jeśli wjedziesz mulczerem w ścieranisko gdzie zebrana sama, a pozatym szkoda zachodu na to za te 200zl zostanie tobie niecałe 100.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

A gotowe baloty powiedz że żuki gnojowe je już utoczyły bo za długo słoma leżała.   :P Nie no kreatywność kombinatorstwa i cwaniactwa mnie normalnie rozbraja. 

Czemu tak brzydko na hodowców bydła mlecznego mówisz ? 😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

A gotowe baloty powiedz że żuki gnojowe je już utoczyły bo za długo słoma leżała.   :P Nie no kreatywność kombinatorstwa i cwaniactwa mnie normalnie rozbraja. 

Czemu ludzie tak kłamią? ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał:

Myślisz się bo zostanie gola gleba jeśli wjedziesz mulczerem w ścieranisko gdzie zebrana sama, a pozatym szkoda zachodu na to za te 200zl zostanie tobie niecałe 100.

Jak gola ziemia będzie posiekane sciernisko

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, miwigos napisał:

Ona tylko sprawdza papiery , są wynjęte firmy które zajmują się kontrolą , wiadomo że wyrywkowo 1-2 % wniosków , ale jak coś znajdą to szukają , przecież to ich praca

Są w stanie sprawdzić czy jest tylko ściernisko wymieszane , czy słoma pocięta , chyba że robisz podorywke pługiem, słoma za kombajnem mało kiedy nadje się zaraz do prasowania

Jak są ostre noże w sieczkarni  i dobrze rozrzuca resztki to tej słomy na polu nie widać a jak odmiana niska to już jak by była słoma zebrana. Ogólnie mnie to lotto bo zostawiłem sobie kilka ha pod belki ale np w tamtym roku z jarki to jak zrobiłem belki to wyszły 4 z ha, tak susza uj***ła słomę tegojak to ująć pasa słomy to nie było widać jak gość prasował.

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
8 godzin temu, korasss napisał:

Taa jasne oni wszystko mają 😁, ja mam posiany 1h owsa dla koni a przez pomyłkę podałem do dopłat że to pszenżyto i jakoś żadnej kontroli nie miałem

A po co mieli kontrolować? Czy pszenżyto czy owies dopłata taka sama. Myślcie trochę.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, PawelWlkp napisał:

Czemu tak brzydko na hodowców bydła mlecznego mówisz ? 😂😂

Ale co w tym poście powiedziałem brzydko na hodowców bydła, hodowcy bydła raczej słomy nie sprzedają tylko kupują.

4 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

Czemu ludzie tak kłamią? ...

Bo Pafnusiu, u nich słowo nie jest droższe od pieniędzy, a tego nie cierpię.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
6 godzin temu, Desperado napisał:

W polszy jak masz łeb i .uj, to kombinuj 😎

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, alandil napisał:

Bez tych cech, raczej byśmy nie przetrwali zaborów i 2 wojen 

zabory  przetrwaliśmy potem okupację niemiecka i ruska przez 50 lat to i teraz okupację brukselska się uda

Edytowane przez mds212
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

W czerwcu pod koniec chcieli na składzie 1750zl/t bo ojciec brał 500kg na łąki

• Thanks 1
Opublikowano

To polską saletrę na Ukrainie można kupić kilkaset złotych taniej jak polską saletrę w Polsce? Gaz 25 euro na giełdzie, ciekawe czy będą się trzymać obecnych cen... może kupić trochę azotu razem z jakimś fosforem, który mi brakuje, a potrzebny prawie na już. 

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Jeśli cena nawozu jest równie prawdziwa jak twoj kurs hrywny to maja podobna cenę jak u nas

Opublikowano
14 godzin temu, Desperado napisał:

Ale co w tym poście powiedziałem brzydko na hodowców bydła, hodowcy bydła raczej słomy nie sprzedają tylko kupują.

Ja mam bydło , to jednocześnie kupuje słome , sprzedaje i jeszcze część tnę 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v