Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Polifoska 7 za 2600 brutto

Unie proponują 2450 netto , czyli podobnie jak u ciebie , tylko jak z tymi zawartościami składników , bo różne opinie się słyszy . Dzisiaj rano dzwoniłem do schru Kielce czy by mi zrobili jakie zawartości to ma , to cena 399 zł za azot fosfor i potas , jedyny problem to taki że wynik za 4-6 tygodni , czyli ok 15- 30 sierpnia , a to już trochę za późno 

53 minuty temu, mds212 napisał:

A niech se pstrykaja xD Chyba by musieli miec swopjego satelite ktory robi zdjecia co 12h kazdej dzialce. W jednym dniu kombajn skosi wjedzie prasa i belki zebrane i zaraz gruber i agencja moze Cie cmoknac w pompke :D

Wystarczy że akurat w tym dniu co będziesz kosił i belował , pstrykną akurat zdjęcie i d*pa zimna

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
21 minut temu, mds212 napisał:

Jak po tym zasiejesz oziminy? ALbo jak zaorzesz pod jare uprawy na ciezkich glebach? Na wiosne? To powodzenia

A w czym problem?? Siejesz wsiewkę jako wsiewkę dla poprawy stanu gleby czy siejesz dla dopłat?? 

Jarego nie sieje tylko kukurudza i słonecznik a to inna uprawa i inne wschody. 

Opublikowano

klasyczny pech!

A wtedy?

Trudno - nie będzie magicznych 200zł dopłaty

12 minut temu, mysza103 napisał:

Wystarczy że akurat w tym dniu co będziesz kosił i belował , pstrykną akurat zdjęcie i d*pa zimna

Opublikowano
10 minut temu, mds212 napisał:

eko nie koncza sie tylko na wsiewkach. Widze mocno ograniczony jestes

Ograniczony jesteś ty bo orzesz 😅 i musisz wszystko na jesień bo cie na wiosnę pług hamuje 🙂

Opublikowano
1 godzinę temu, panczo1922 napisał:

Pracownicy ARMiR latają samolotami i robią zdjęcia?!?

Wystarczy że ARIMR zleci firmie robienie zdjęć z drona  prasującym słomę a oni już sprawdzą kto i o jaki ekoschemat na jakiej działce składał.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, marek1977 napisał:

Przy tych suszach ,to wsiewki i między plony pasują idealnie.

Pic polega na tym ze susza i nie wzeszło, aby było gdzie nie gdzie. 

18 minut temu, mds212 napisał:

Ohoho pseudonowoczesny rolnik firafara xD No orze i co z tego. Mysle ze chcialbys miec takie plony jak ja xD

Dziękuję zostanę przy swoich. 

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Sąsiadka emerytowana nauczycielka na 1,5ha ma kupione 225kg saletry po 2700 zł/t, opłaca się jej w ogóle składać wniosek? Ile to wychodzi?

115,40 dostanie zwrotu

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Wystarczy że ARIMR zleci firmie robienie zdjęć z drona  prasującym słomę a oni już sprawdzą kto i o jaki ekoschemat na jakiej działce składał.

pamiętam jak swego czasu Armir miał quadami w soboty po robocie jeździć po polach w poszukiwaniach białej granuli przed terminem 1 marca.

k**wa! o czy my tu gadamy!? 

Pracownicy są za***ani po uszy robotą przy wnioskach do zboża i nawozów, do mat siewnego i wuj wie czego jeszcze......, jeszcze potrzebne im jest zlecanie i kontrola firm od dronów:):)

Zejdźcie wszyscy na ziemie!:)

Opublikowano
3 godziny temu, mds212 napisał:

Przez 10 lat masz zboze po zbozu? xD

A niech se pstrykaja xD Chyba by musieli miec swopjego satelite ktory robi zdjecia co 12h kazdej dzialce. W jednym dniu kombajn skosi wjedzie prasa i belki zebrane i zaraz gruber i agencja moze Cie cmoknac w pompke :D

A tu cyk, satelita przelatuje akurat w momencie jak prasa słomę beluje 😋

Opublikowano
boogie7 napisał:

3 godziny temu, mds212 napisał:

Przez 10 lat masz zboze po zbozu? xD

A tu cyk, satelita przelatuje akurat w momencie jak prasa słomę beluje 😋

chyba nie wiesz co ile satelita przelatuje na danym miejscem xd

Opublikowano
1 godzinę temu, panczo1922 napisał:

pamiętam jak swego czasu Armir miał quadami w soboty po robocie jeździć po polach w poszukiwaniach białej granuli przed terminem 1 marca.

k**wa! o czy my tu gadamy!? 

Pracownicy są za***ani po uszy robotą przy wnioskach do zboża i nawozów, do mat siewnego i wuj wie czego jeszcze......, jeszcze potrzebne im jest zlecanie i kontrola firm od dronów:):)

Zejdźcie wszyscy na ziemie!:)

Nie bój się. Zlecą firmie zewnętrznej kontrole. Ja tak miałem, sprawdzali działki i czy właściwe poplony siałem poprzez firme geodezyjną latali dronami jak i jeździli samochodami. Potem raport przyslała firma geodezyjna a jakiś miesiąc później arimr przelał pieniądze za dopłaty.

Opublikowano

Widzę że jest zamieszanie z tymi satelitami, to powiem co mi mówiła babka w agencji jak jej się pytałem o oświadczenie obornikowe, że skąd będą wiedzieli niby. Powiedziała że ARiMR ma zdjęcia pól aktualne do 6 dni, to znaczy że co 6 dni jest robione zdjecie. Nie oni je robią tylko ktoś inny a oni mają dostęp

Opublikowano (edytowane)

7 minut temu, Rolniik122 napisał:

Nie bój się. Zlecą firmie zewnętrznej kontrole. Ja tak miałem, sprawdzali działki i czy właściwe poplony siałem poprzez firme geodezyjną latali dronami jak i jeździli samochodami. Potem raport przyslała firma geodezyjna a jakiś miesiąc później arimr przelał pieniądze za dopłaty.

to też mówię - wybiórczo są w stanie tak i niewątpliwie robią.

Ale nie bajki że będą latać nad każdym polem i badać co i jak i czy w rowie przypadkiem nasrane nie jest bo to jest technicznie NIEWYKONALNE!

5 minut temu, Korbol napisał:

Widzę że jest zamieszanie z tymi satelitami, to powiem co mi mówiła babka w agencji jak jej się pytałem o oświadczenie obornikowe, że skąd będą wiedzieli niby. Powiedziała że ARiMR ma zdjęcia pól aktualne do 6 dni, to znaczy że co 6 dni jest robione zdjecie. Nie oni je robią tylko ktoś inny a oni mają dostęp

a co mała Ci powiedzieć?

Raz na rok?

k**wa, 

Państwo przez 4 miesiące rakiety w lesie znaleźć nie może a armir baloty na polu będzie Wam liczyć... 

Edytowane przez panczo1922
  • Like 4
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v