Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 29.04.2023 o 07:34, Mateusz1q napisał:

Stać? Pierwsi na strajkach później 

Ja jakoś kredytów nie mam , do tego zboże sprzedałem w grudniu , a mimo to byłem 2 razy na strajku , a z kolei ci co na strajkach nie bywali , to teraz pierwsi wnioski piszą , o dopłaty do zboża , nawozów , czy czego jeszcze innego , a trzeba zauważyć że to jest właśnie dzięki tym strajkom , bo tak to dalej by sobie cały czas towary z Ukrainy jechały do bólu , i nikt by nawet nie pomyślał żeby rolnikowi coś dołożyć , także tym co strajkują to pewnie słowo podziękowania by się należało , bo pewnie jak by teraz powiedzieli że te dopłaty pójdą tylko do tych co strojkowali , a tym co nie strajkowali się nie należą , bo widocznie im dobrze skoro nie protestują , to na 100% by na następny dzień każdy pojechał na protest , byle by dostać te parę zł , ale jak to w Polsce , lepiej siedzieć w domu , a niech ktoś robi wszystko za innych , i nie mówię o takich wielko obszarowcach , czy takich którzy mają kupę kredytów , bo uwierz że na te protesty jezdzili też ludzie ,, małorolni '' bez kredytów , i 

18 godzin temu, miwigos napisał:

RSM 32 - 1990 netto

To podrożał ? bo kolega z miesiąc temu zamawiał , i chciał mi parę mauzerów odsprzedać , bo mu było za dużo , to cena było 1850 netto za 32%

Opublikowano
Dnia 29.04.2023 o 07:49, 6465 napisał:

A co mnie to obchodzi czy oni mają je na kredyt czy nie? A to że mają motywację do strajkowanie to chyba dobrze. Bo może coś wywalczą dla wszystkich. Ja nie strajkuje bo nie mam czasu. 

Na razie  wywalczyli  że  pszenica  staniała  o  150 - 200 zł / tonie

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, yaroslaw napisał:

Na razie  wywalczyli  że  pszenica  staniała  o  150 - 200 zł / tonie

No jaśnie panujący nam to zafundowali 😂😂😂

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

Nie cena najniższa od roku , powoli tanieje

Kupujesz już na 2024?

Miotam się z decyzją. O dziwo wszyscy sprzedawcy mówią że będzie taniej. Więc pytanie czy nie będzie drożeć?

Na świecie mocznik systematycznie w górę.

Opublikowano

Jak by mi rzepak lepiej wyglądał to bym za mawiał a tak to się wstrzymam jak to dalej będzie wyglądać. Dałem ciała chyba przy siewie i zimna długa jesień do tego zimna i długa wiosna ziemia ogólnie podmokła i niestety nie pyklo. 

Opublikowano (edytowane)

U nas w okolicy jaja z ziemią KOWR-u, był przetarg, rozstrzygnęli ale jeszcze nie podpisali umów. Niektórzy nie czekali i zrobili uprawki, lali gnojowicę, a ktoś życzliwy porobił zdjęcia i wysłał do centrali. Teraz wszystko wstrzymali i niektórzy mogą mieć problemy

Edytowane przez krilan06
  • Haha 1
Opublikowano
krilan06 napisał:

U nas w okolicy jaja z ziemią KOWR-u, był przetarg, rozstrzygnęli ale jeszcze nie podpisali umów. Niektórzy nie czekali i zrobili uprawki, lali gnojowicę, a ktoś życzliwy porobił zdjęcia i wysłał do centrali. Teraz wszystko wstrzymali i niektórzy mogą mieć problemy

ale i mi dałeś do myślenia u mnie podobna sytuacja jutro mialem jechać siać nawoz i poli, umowa we czwartek

edit nawóz i wapno

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

Kupujesz już na 2024?

Miotam się z decyzją. O dziwo wszyscy sprzedawcy mówią że będzie taniej. Więc pytanie czy nie będzie drożeć?

Na świecie mocznik systematycznie w górę.

pod kuku kupione i rozlane

Opublikowano
25 minut temu, robi57362 napisał:

ale i mi dałeś do myślenia u mnie podobna sytuacja jutro mialem jechać siać nawoz i poli, umowa we czwartek

edit nawóz i wapno

Te 3 dni różnicy chyba Cię nie zbawią a lepiej być przezornym

Opublikowano
Troker1979 napisał:

Ja zaorałem ściernisko i pani z centrali straszyła że cofną decyzję o przyznaniu mi działki. Bez umowne użytkowanie się to nazywa.

tyle że ja kierowniczki kowru pytałem się czy można już tam coś robić to mówiła że śmiało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v