Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, jajanek1 napisał:

mała łyzka  czały czas to wczesniej padniesz od smrodu niz cokolwiek zarobisz w tym kabareciku

Ja w tym siedzę 25 lat tak że nie jeden dołek za mną ale przez ostatnie 2 lata mam rozmach w inwestowaniu tak że każdy robi jak uważa jeden pracuje a drugi pod sklepem stoi i komentuje skąd on na ti wziął 🤣

Opublikowano (edytowane)

Już nam dziękują na granicy Ukry krzyczeli śmierć Lachom co prawda uciszali ich ale wiemy co myślą nadal o nas . Pamiętamy Wołyń 🥲. Szkoda że nie wszyscy ja nigdy nie uważałem i uważam ich za braci to mają we krwi a jak słyszę na granicy te okrzyki to mam dosyć. Na Białorusi da się zamknąć granice. Z Ukrainą też trzeba cło wprowadzić tak jak było i będzie może normalnie. A mówią że większe pogłowie trzody będzie bo nie mają co ze zbożem zrobić . Ktoś mówił że w pierw koronaswirus a teraz wojenka nie jedna i tak przez 5-8 lat zaciskania pasa. To jest wszystko ustawione i przemyślane jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o 🤑

Edytowane przez bandzior11
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Dontcry napisał:

Jak wygląda też zwrot akcyzy na swinie? Ten papier z agencji jest z ilością średnioroczna czy stan na moment pobrania dokumentu?

Na stronie irz to składasz i później masz do wydruku. Średnio roczna 

Opublikowano
jajanek1 napisał:

zostanie co na tym kupnym ?? czy tylko smród  gnojowica

ostatnie zakupy warchlaka ponad miesiąc temu, koszt odchowu mniej więcej wyjdzie 6,20 nettoprzy wadze ponad 130 kg plus minu. resztę sobie policz, jak ktoś tu napisał oby jak najdłużej taka cena była, zostaje i to nawet za dużo 😅

• Like 1
Opublikowano

ostatnie zakupy warchlaka  miesiąc temu będą sprzedawane za 2 miesiące  więc troche się powstrzymaj  od zachwytu

teraz są sprzedawane tuczniki z warchlaka który był 3 miesiące temu kupowany i był droższy ,  więc mi bajek tu nie opowiadaj że ci zostaje za dużo

wcale się nie dziwię jak piszecie że was wszyscy dymają hahahh  takich yłopów aż się prosi jeba........ 

Opublikowano
jajanek1 napisał:

ostatnie zakupy warchlaka  miesiąc temu będą sprzedawane za 2 miesiące  więc troche się powstrzymaj  od zachwytu

teraz są sprzedawane tuczniki z warchlaka który był 3 miesiące temu kupowany i był droższy ,  więc mi bajek tu nie opowiadaj że ci zostaje za dużo

wcale się nie dziwię jak piszecie że was wszyscy dymają hahahh  takich yłopów aż się prosi jeba........ 

Ale tak właściwie to po co tutaj przychodzisz? Jedyny powód jaki znajduję to ból tylnej części ciała w związku z tym jakie są realia. Nikt ci nie każe hodować, można wszystko sprzedać iść na etat, łańcuchami nie jesteś przykuty do gospodarstwa.

Cybulek17 napisał:

Takie skomplikowane jest dla ciebie obliczenie ? 

Niech jest już nawet 450zł kosztów i warchlak był po 500zł  , dzisiaj sprzeda 130kg  po 7.5 netto  

i przy tak absurdalnych kosztach wychodzi +25zł na sztuce, ale co ty, nie opłaca się. Tak zauważyłem że najbardziej nie opłaca się osobą które najwięcej gadają, a najmniej robią

• Like 3
Opublikowano

w otwartym tak przy świniach jak i bydle zostaje tylko gnój i czasami dokładka

widzę że na bydle z zagranicy podobne zyski , dobrze że nawóz drogi to wam handlarze obliczą dodatkowe zyski nawozowe

Opublikowano

no przecież gościu nawet policzyć nie umie, pisze że 6,20 koszty a po ile sprzedam nie wiem, ale liczę ceny będą podobne nawet Ci nie mówię ile mi wyszło zysku że sprzedaży w czerwcu po 9,60 jak szły bo jeszcze w kalendarz kopniesz 😅

Opublikowano

Ja liczyłem że aby wyjść na zero tuczniki mnie wychodzi 5.8 brutto reszta zostaje 😃

Cykl zamkniety 

Dnia 26.11.2023 o 17:16, turtojs napisał:

no przecież gościu nawet policzyć nie umie, pisze że 6,20 koszty a po ile sprzedam nie wiem, ale liczę ceny będą podobne nawet Ci nie mówię ile mi wyszło zysku że sprzedaży w czerwcu po 9,60 jak szły bo jeszcze w kalendarz kopniesz 😅

8 minut temu, cikenos napisał:

Ja liczyłem że aby wyjść na zero tuczniki mnie wychodzi 5.8 brutto reszta zostaje 😃

Cykl zamkniety 

W tym jest wliczone żywienie macior szczepionki opłaty te sprawy

• Like 2