Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Musiał mieć pozytywną , inaczej by pieniędzy nie dostał 😎

Właśnie sprawdzałem zakładkę finanse , kwota za prosiaki zatwierdzona , przelewu brak , decyzji jakiejkolwiek brak 

11 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Musiał mieć pozytywną , inaczej by pieniędzy nie dostał 😎

Właśnie sprawdzałem zakładkę finanse , kwota za prosiaki zatwierdzona , przelewu brak , decyzji jakiejkolwiek brak ;)

Ta płatność idzie Z dopłat krajowych?

Opublikowano

U mnie też żadnej decyzji niema , też dzwoniłem do BP to powiedzieli , że odmowne wysyłali przed dwoma tygodniami , czyli jeśli była by odmowa to już by przyszła poczta . Jak zapytałem czy może sprawdzić jaka decyzja to odpowiedziała , że papiery poszły już na Warszawe i nie jest w stanie sprawdzić .

Opublikowano
2 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

U mnie też żadnej decyzji niema , też dzwoniłem do BP to powiedzieli , że odmowne wysyłali przed dwoma tygodniami , czyli jeśli była by odmowa to już by przyszła poczta . Jak zapytałem czy może sprawdzić jaka decyzja to odpowiedziała , że papiery poszły już na Warszawe i nie jest w stanie sprawdzić .

Czyli musiałeś mieć pozytywną mają taki bałagan że szok

Opublikowano
10 godzin temu, mesi napisał:

Po ile u Was maciory,  wczoraj dzwoniłem 5,00 + vat chciałem na następny tydzień,  ale nie chcą macior dopiero po świętach   , tucznik 8 + vat,  łódzkie 

Dan-pol w tamtym tygodniu po 6,40zł+vat płacił

Opublikowano

Dzisiaj dopiero pojawiła się decyzja odmowna na epue z datą 15.03. ciekawe czy mogę się w takim razie odwołać czy to nie celowe granie na czas, ale ciekawsze jest to co w decyzji ponieważ rodzice przekazali mi całe gospodarstwo ze wszystkimi zobowiązaniami bioasekuracje oraz zastąpiłem tatę w grupie producentów świń na co ARiMR wyraziła pisemną zgode ,a teraz odmawia że niby nie kozystałem z młodego rolnika w naborze 2014-2020, a ja dostałam go w naborze 2007-2013. To jest jakaś paranoja ponieważ w momencie składania wniosku pan z ARiMR powiedział że młody rolnik ma nie być brany pod uwagę, podobną informację dostałem z izb rolniczych, a tu niespodzianka najwyższa pula przejdzie koło nosa, jedyne co pozostanie to podziękować przy wyborach.

Opublikowano

Panowie dostałem dobrą oferte ceny jak na moje możliwości podobno zaklad potrzebuje przed świętami tuczników liczyli że stanieją i zostali z niczym i pytanie pchać ile się da nawet te mniejsze czy podzielić i sprzedać tylko te które muszę ? Jak prognozy na cenę po świętach ? 

Opublikowano
8 minut temu, damianos95 napisał:

Panowie dostałem dobrą oferte ceny jak na moje możliwości podobno zaklad potrzebuje przed świętami tuczników liczyli że stanieją i zostali z niczym i pytanie pchać ile się da nawet te mniejsze czy podzielić i sprzedać tylko te które muszę ? Jak prognozy na cenę po świętach ? 

Jaką cenę ci proponują? Ja jutro sprzedaje animex 11zl kl E szału nie ma ale nie będę czekał  ze sprzedażą po świętach waga ucieka, towaru przecież nie ma może zaraz po świętach będzie znów na zero ale wg mnie później będą drożeć i gonić wołowinę.

Opublikowano
1 godzinę temu, adamn999 napisał:

najbliższe 2-3 tygodnie powinno być stabilnie

A co pozniej ? 

1 godzinę temu, Ogrodnik3768 napisał:

Jaką cenę ci proponują? Ja jutro sprzedaje animex 11zl kl E szału nie ma ale nie będę czekał  ze sprzedażą po świętach waga ucieka, towaru przecież nie ma może zaraz po świętach będzie znów na zero ale wg mnie później będą drożeć i gonić wołowinę.

Ogólnie 8.7+VAT ale do rozmów jak to określił no moje właśnie nie za duże miałby jechać po świętach i teraz mi namieszał w głowie 

Chodź zawsze po świętach trochę taniały 

Opublikowano

według mnie do żniw ogromnych spadków nie powinno być, wręcz przeciwnie sytuacja na rynku nadal będzie wymuszała podwyżki, moim zdaniem wyglądać to będzie tak jak od około pół roku czyli jeżeli będą korekty o 20 lub 30 gr to znak że zakłady próbują wywołać popłoch i nakupić tańszego towaru przed nadchodzącymi podwyżkami.

Opublikowano

Słyszałem, że animex chce obniżyć za tydzień o 20 groszy, jeśli Niemcy utrzymają cenę na giełdzie. Co do zapotrzebowania jest duże, dzwonią za świniami, nawet ci z którymi nigdy nie współpracowałem.