Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, kopin napisał:

Decyzje odmowne rozsyłają a pozytywną ktoś już dostał? Za chwilę koniec miesiąca i cisza

Co za problem zrealizować te 30 tys przelewów parę godzin i po zawodach, a 31 muszą być na kontach inaczej przepadają na rzecz Unii

Opublikowano

Dziś dzwonione  jedna Pani mówi ze nie skupuje dopiero w  czwartek dzwonić  drugi skup odbierają i  nie chcą dziś rozmawiac bo jak pytam o cenę to się rozłaczyli i nie odbierają tel trzeci 8.60 netto ferma i określenie wózkowe  8 netto ... Czyli  będzie zmowa i od jutra w dół

• Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, kopin napisał:

Decyzje odmowne rozsyłają a pozytywną ktoś już dostał? Za chwilę koniec miesiąca i cisza

Smsa dostałem, że w mojej sprawie pojawił się nowy dokument. Zalogowałem się do e wniosku i była pozytywna decyzja.

Opublikowano
1 godzinę temu, kiko8 napisał:

Dziś dzwonione  jedna Pani mówi ze nie skupuje dopiero w  czwartek dzwonić  drugi skup odbierają i  nie chcą dziś rozmawiac bo jak pytam o cenę to się rozłaczyli i nie odbierają tel trzeci 8.60 netto ferma i określenie wózkowe  8 netto ... Czyli  będzie zmowa i od jutra w dół

Jakie w dół nie poważny jesteś. U nas już pojechali o 0.50 zł a giełda stoi i euro poszło na 4.7 to z czego chcą opuszczać chyba spodnie w dół 

Opublikowano
29 minut temu, donweter1989 napisał:

Smsa dostałem, że w mojej sprawie pojawił się nowy dokument. Zalogowałem się do e wniosku i była pozytywna decyzja.

Tuchola arimr?

Opublikowano

Na dzisiejszej licytacji wystawiono 1525 świń w 10 partiach (17 marca było to 420 świń w 3 partiach). Sprzedano 1115 tuczników w 7 partiach, czyli 73% dostępnych zwierząt (w piątek sprzedano 62% wystawionych świń, czyli 260 sztuk w 2 partiach) w cenie 2,38 EUR/kg w klasie E wbc, co w porównaniu do ostatniej licytacji oznacza spadek o 0,02 EUR/kg. W przeliczeniu na polską walutę daje to 11,18 zł/kg (po kursie EUR 4,6981 zł z 21.03.2023). W poprzedniej licytacji było to 11,27 zł/kg. 

Dla naszych każdy powód dobry do obniżek a jak spadają to już miód na serce zakładów zawsze można 10-20 gr na klasie urwać

1 minutę temu, donweter1989 napisał:

@ws71 Tak

A pro po jest z może waszych okolic pośrednik który skupuje dla mojego pośrednika blachy GCH solówka ,jeździ tym młody kierowca?

Opublikowano
2 godziny temu, donweter1989 napisał:

@ws71 mam kilka pomysłów, ale po samej tablicy to nie wiem, a przynajmniej nie słyszałem. Okoliczni z tego co słyszę to na Prosiaczka lub Skibę wożą, ale nie wykluczam, że i tak do Twojego skupnika wywożą również.

Też jestem z chojnickiego i nie słyszałam o nowych skupujących  prosiaczek  sam jeździ  solowka do 60szt a do skiba również  swoim transportem był u mnie wczoraj  cena 10,65 podstawy ale mam pewność że daje innym więcej 

Opublikowano
9 godzin temu, maxiben napisał:

Też jestem z chojnickiego i nie słyszałam o nowych skupujących  prosiaczek  sam jeździ  solowka do 60szt a do skiba również  swoim transportem był u mnie wczoraj  cena 10,65 podstawy ale mam pewność że daje innym więcej 

To nie jest nowy to ktoś ze starych pośredników pcha do Marcikowskich przez naszego pośrednika[niedawno odbierał od nas  wedlug jego gatki wychodzilo że wozi  z okolic  Chojnic,Tucholi

Opublikowano
3 godziny temu, maxiben napisał:

I co lepiej tam wychodzi. Jak u skiby

Na wadze półtusz 75-120?, klasach u Marcinkowskich obowiązuje stare EUROP  bez udziwnień?, według mnie to   jedynie co może ludzi skusić to szybka kasa 2-3 dni

Opublikowano
turtojs napisał:

co tu taka cisza, świnie plus 5 centów w górę 😉

no właśnie nigdzie nie mogę znaleźć informacji bo na głównej stronie vezg wygląda jakby dziś aukcji nie było