Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

w cywlizowanych rejonach jezdzi. ba nawet wydzial komunikacji tam jest...a nawet linia kolejowa z pociagami co chwile .. na ukrianskiej wsi to znane jest ??

U mnie w gminie urzędu komunikacji nie ma, pociągów nie ma a ja bez problemu się wszędzie przemieszczam. U ciebie wielka aglomeracja a ty siedzisz w chałupie a jak gdzieś jedziesz to autobusem, z termosem jak dziad. Cywilizacja może i jest ale ty chyba jesteś w strefie wykluczenia😆

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

ktos naprawde bogaty nie ma takiej potrzeby..

no, dzięki jacuś 

3 godziny temu, jacus napisał:

ktos naprawde bogaty nie ma takiej potrzeby..

no, dzięki 

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

A to nie będę ci pokazywał lokat 🤪

to powiedz ile masz odsetek ?  miesięcznie 

Opublikowano

ogarek ty babrasz sie w gnoju bo nic innego nie umiesz ani nie masz innej mozliwosci. brales kiedys pod uwage ze twoj wiejski swiat skonczy sie przez zmiany klimatu ? pare lat suszy i co bedziesz robil ?? 

9 minut temu, Ulman napisał:

U mnie w gminie urzędu komunikacji nie ma, pociągów nie ma a ja bez problemu się wszędzie przemieszczam. U ciebie wielka aglomeracja a ty siedzisz w chałupie a jak gdzieś jedziesz to autobusem, z termosem jak dziad. Cywilizacja może i jest ale ty chyba jesteś w strefie wykluczenia😆

to nie gminny tylko powiatowy-zakladam ze w kazdej gminie u nas jest wiecej samochodow niz w twoim powiecie,wiec wydzialy komunkacji sa trzy.. 

przemieszczasz sie miedzy polami-tak jak ja ..

kucyku z konfederacji -godzina postoju w strefie a kosztuje wiecej niz bilet autobusowy. buspasami szybciej jedziesz niz osobowka. gdy ci sie auto zepsuje to dluzej czekasz na lawete niz na autobus zastepczy. tramwaje maja wydzielone tory bez korkow jada. byles kiedykolwiek w jakims miescie,nawet lublin z autobusami na smyczy sie liczy 😂

jesli chcesz byc kucem to powinienes znac podstawowe fakty o zyciu w miescie i przedmiesciach.. a tak to zwyklym pasikonkiem jestes ..

sa nawet takie aplikacje ze wpisujesz skad, kiedy i gdzie chcesz jechac i telefon cie prowadzi jak po sznurku-jak gps..

takie cuda sa w cywilizowanym swiecie - wiem ze ten swiat cie wyplul z powrotem na wies uciekles  ,nie dales sobie rady w wyscigu szczorow i stad twoje kompleksy..za slaby jestes umyslowo i charakterologicznie na nowoczesny swiat..

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał:

kucyku z konfederacji -godzina postoju w strefie a kosztuje wiecej niz bilet autobusowy. buspasami szybciej jedziesz niz osobowka. gdy ci sie auto zepsuje to dluzej czekasz na lawete niz na autobus zastepczy. tramwaje maja wydzielone tory bez korkow jada. byles kiedykolwiek w jakims miescie,nawet lublin z autobusami na smyczy sie liczy 😂

A motocyklem jeszcze szybciej przebijesz się przez miasto, a i nie potrzebujesz miejsca parkingowego, wystarczy kawałek chodnika ... I się nie smrodzisz w tym autobusie bo jedzie akurat podróżnik z termosem i kanapkami z kiełbasą czosnkową ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Z tym parkowaniem ma rację. Też jak mam coś do załatwienia w centrum Nowego Targu tłukę się busikiem. Kiedyś parkowałem koło supermarketu rajski blisko rynku ale się kapli, że kupuję batona i znikam na kilka godzin😁 No chyba, że na zakupy w galeriach to na obrzeżach się nie płaci

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)

Ludzie z miasta uciekają na wieś aby mieć kawałek ziemi ,oddychać czystym  powietrzem a ten pierd...... ze autobus to cywilizacja 😁😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

No chyba, że na zakupy w galeriach to na obrzeżach się nie płaci

Kurcze, milion w milionerach wygrałeś i na parę groszy na bilet za parking nie stać, taki sam byznesmen jak placek xD 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

to nie gminny tylko powiatowy-zakladam ze w kazdej gminie u nas jest wiecej samochodow niz w twoim powiecie,wiec wydzialy komunkacji sa trzy.. 

przemieszczasz sie miedzy polami-tak jak ja ..

jesli chcesz byc kucem to powinienes znac podstawowe fakty o zyciu w miescie i przedmiesciach.. a tak to zwyklym pasikonkiem jestes ..

sa nawet takie aplikacje ze wpisujesz skad, kiedy i gdzie chcesz jechac i telefon cie prowadzi jak po sznurku-jak gps..

takie cuda sa w cywilizowanym swiecie - wiem ze ten swiat cie wyplul z powrotem na wies uciekles  ,nie dales sobie rady w wyscigu szczorow i stad twoje kompleksy..za slaby jestes umyslowo i charakterologicznie na nowoczesny swiat..

Oj musiało cię dotknąć skoro żeś taki elaborat wysmarował. To pisanie o aplikacjach, korkach, tramwajach strefie płatnego parkowania to typowe tłumaczenie  każdego  dziada który groszem nie śmierdzi. 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kurcze, milion w milionerach wygrałeś i na parę groszy na bilet za parking nie stać, taki sam byznesmen jak placek xD 

Nie tacy jak ja wsiadają w busik jak akurat sami jadą. Podjeżdżają z okolicznych wiosek samochodami, w Jabłonce zostawiają samochód i dalej już busikiem. U nas jeszcze poza dniami targowymi  nie ma płatnych parkingów, ale też zaczyna się ciasno robić

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie tacy jak ja wsiadają w busik jak akurat sami jadą. 

U nas nikt do okolicznego miasta autobusikami nie podjeżdża, oprócz dzieciaków co do szkoły średniej jeżdżą i prawa jazdy jeszcze nie mają. U nas takiej biedy nie ma, żeby ludzie autobusami jeździli xD 

Opublikowano (edytowane)

Kurła kiedyś latem w upalny dzień jedna wyciągła dobrze naczosnkowaną kiełbasę i się zajadała. Myślałem, że porzygam😂 Ale tak to spoko. Max 2 razy w roku taki przejazd. Reszta samochodem z rodziną znaczy z babką🤣

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Kurła kiedyś latem w upalny dzień jedna wyciągła dobrze naczosnkowaną kiełbasę i się zajadała. Myślałem, że porzygam😂🤣

@jacus zobacz jak niektórzy mogą się czuć jak wyciągasz w autobusie swoje kanapki z kiełbaska xD

Opublikowano

ludzi glosuja nogami...i zaglosowali uciekajac z ciemnoty..jest choc jeden zgminy w ktorej przybyl przez ostatnie lata choc jeden obywatel ?? 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A motocyklem jeszcze szybciej przebijesz się przez miasto, a i nie potrzebujesz miejsca parkingowego, wystarczy kawałek chodnika ... I się nie smrodzisz w tym autobusie bo jedzie akurat podróżnik z termosem i kanapkami z kiełbasą czosnkową ...

dawcy organow sa jak najbardziej potrzebni.. temu nie jezdze od dawna motocyklem bo moje to sie raczej nie nadaja ..

57 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Tak wierzysz w te zmiany klimatu jak nasze babki w dziurę ozonową

o tej porze na orawie to ile sniegu bylo ?? na babiej gorze ile jest ?? pasiesz jeszcze owce ??

52 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Człowieczek co mieszka w zatrutej i śmierdzącej aglomeracji majaczy o klimacie ....😁

Pierwszy zdechniesz od tego smrodu 

Ja nie muszę robić ..u mnie kto inny robi ...ja to tylko kasę Tera liczę 

Ty będziesz się kulał do usranej śmierci po kiblach 

Bo za tępy byłeś aby czegokolwiek się dorobić ...na

zawsze pisales z nogi masz zdrowe a tu sie okazuje ze nie za bardzo ,jesli do 40 sztuk opasow pracownikow potrzebujes... ie tylko glowka zaczela szwankowac.

to by tlumaczylo twoje zidiocenie ogolne-

sprawdz srednia zycia  w powiecie suwalskim a krakowskim.. co z czystego powietrza jesli nic poza nim nie ma ?? 

moze swoich wyslij do nas-jesli w czystym powietrzu nie moga ci dac wnukow to moze w smogu im sie uda . 

wiem gdzie jest dobra klinika leczenia nieplodnosci i in-vitro robia😂  

44 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Ludzie z miasta uciekają na wieś aby mieć kawałek ziemi ,oddychać czystym  powietrzem a ten pierd...... ze autobus to cywilizacja 😁😁😁😁😁😁

na nie-po-suwlasczyzne szczegolnie 😂😂

nigdy sie nie zastanawialiscie czemu wasze dzieci uciekaja tam gdzie smog i autobusy ??

44 minuty temu, Ulman napisał:

Oj musiało cię dotknąć skoro żeś taki elaborat wysmarował. To pisanie o aplikacjach, korkach, tramwajach strefie płatnego parkowania to typowe tłumaczenie  każdego  dziada który groszem nie śmierdzi. 

to swiat ktory dla kuca powinien byc norma, ale dla pasikonika to ziemia nieznana ....

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@jacus zobacz jak niektórzy mogą się czuć jak wyciągasz w autobusie swoje kanapki z kiełbaska xD

co ci zostalo jak zazdrosc ???  czemu nie jedziesz z zona ,dzieckiem tylko sam na motocyklu ?? 

Opublikowano (edytowane)

Kaleko mało nie umarłeś na srowit a ja nawet nie odczułem że coś takiego było ...cała warszawka siedzi na Podlasiu i Mazurach ...jak myślisz czemu ? 

Wiem że ty nie rozumiesz że tylko do 40 sztuk Jest dopłata i temu się nie podaje więcej ....gdybyś nie był noga w temacie dopłat to byś to skumal ..😁

Druga sprawa to są inne zajęcia i chłop stoi większość czasu przy traku i spokojnie bez spiny wyrabia mi  500 / 600zl dniówkę na rączkę 😁

A jak idzie moje drewno to 3 tys wpada bez problemu ...ty musisz cały miesiąc kible czyścić a i tak tyle nie zarobisz 🤪

To nie ja szukam roboty i zarobku tylko tacy jak ty u mnie robią 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

siedzi pare dni i ucieka od komarow  😂 poza sezonem to chyba tylko jelenie z jeleniewa gonic 😂

drzewo sie kiedys skonczy .. i co wnukom zostawisz 😂

jesli masz paszowoz to i 140 samemu obrobisz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v