Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko większość ma jakieś większe marzenia niż stare Volvo ...

tomuś z ciebie to zawistny człowiek 

a po co mu jakiś wypas ? nie dojeżdża dziennie do pracy ani dużo km nie robi ...  ja z takich ludzi się śmieje kupić auto za powyżej 100k i zamknąć go w garażu wyciągnąć go po 20 latach z przebiegiem 50k 

a po co mu jakiś wypas ? nie dojeżdża dziennie do pracy ani dużo km nie robi ...  ja z takich ludzi się śmieje kupić auto za powyżej 100k i zamknąć go w garażu wyciągnąć go po 20 latach z przebiegiem 50k 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

No i dobrze. Jego sprawa. Wtedy napisze do Ciebie to wspomozesz go bochenkiem chleba. A może ma sponsora z hameryki...

Po to Pan Bóg dał rozum i wolną wolę żeby każdy sam sobie żył jak chciał.

Sam nie raz śmieszkowałem z niego, ale to tylko śmieszki bo w gruncie rzeczy to mnie wuj obchodzi z czego i jak żyje.

I ja podobnie, tylko że Rysiek ma większà świadomość od większości użytkowników forum. On wie po co żyje a żyje by żyć a nie za***rdalać na nowinki techniczne i gonić własny ogon.

Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

Cena w przyszłym roku może być taka, że jak wzięli na zapas to będą mieli wyrąbane na akcyzę i zwrot VAT z tego roku im wystarczy.

W zeszłą zimę, najpóźniej wiosną paliwo miało być po 12 zł. "Pewne źródło", kolega kolegi, który zna kolegę tak twierdził. Także poczekajmy, zobaczymy jak będzie. Wiesz że podwyżka paliw spowoduje podwyżkę wszystkiego. Nowy rząd na to pozwoli ?

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Zabiorą suszowe itp i przestanie sobie radzić ... Ja nie muszę się modlić o suszę żeby suszowe dostać ...a Ryszard suszy wypatruje, tak go rząd PiS lenistwa nauczył ...

Przyjdzie do Ciebie zrywać truskawki :ph34r:.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz jeden lubi podróżować z kanapkami, drugi kajtać się motorem, trzeci leżeć na tapczanie w skrócie mamy demokrację i każdy robi co chce. Jego sprawa.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, dsbh napisał:

W zeszłą zimę, najpóźniej wiosną paliwo miało być po 12 zł. "Pewne źródło", kolega kolegi, który zna kolegę tak twierdził. Także poczekajmy, zobaczymy jak będzie. Wiesz że podwyżka paliw spowoduje podwyżkę wszystkiego. Nowy rząd na to pozwoli ?

do czerwca nie później bd mieć w d*pie Polaków 

Opublikowano

uważaj żebyś sam nie był pracownikiem u Niemca  ... Niemcy apelują  do rządu ze przez Polskę ukrainna się nie rozwija 

śmiej się Ukraińcy już nie chcą tu robić  .. wyjeżdżają do Niemiec żebyś za nimi nie jechał  

śmiech głupiego 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, dsbh napisał:

A jak Ci tego prądu nie odbiorą bo sieć przeciążona to co wtedy ? Będziesz pisał skargi do PGE ?

Przypomnę Ci, że opozycja chciała blokować unijne fundusze. Tusku natomiast twierdził, że zaraz po wygranych wyborach jedzie odblokować KPO. Czyli nie miał i nie ma nic przeciwko KPO, które Morawiecki podpisał. To jest to odsunięcie Pisu od władzy ? Zmiana ludzi na stołkach a reszta po staremu ? Na to liczyli wyborcy KO ? Aby Tuskowi żyło się lepiej :ph34r: ?

Ty już na PGG nie czatujesz na węgiel ? Przecież zima 100 lecia za pasem 😛.

jak zawsze nie jestes na czasie..

teraz ludzie ich olali , robiapromoce wegiel tanieje, mozna kupic praktycznie od reki.

ja kupilem po 800 wyborcy pisu po 1800 tak roznica delikatna.

13 godzin temu, Agrest napisał:

Chyba nie dokońca zrozumiałeś co napisałem i jak zacytowałem , ale jeśli tak to ok🤭

miedzy nami a wami jest roznica kulturowa trudna do zniwelowania w jednym pokoleniu wiec trudno was czasami zrozumiec..dzieci zapytaj co sadza o pis-ie i napisz tutaj..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

pis-ie i napisz tutaj..

bardzo rzeczowa opinia naj niedołężne pokolenie gdy ci sie coś stanie albo potrzebujesz pomocy szybciej nagra cie telefonem niż pomorze a po za tym też byłem młody i głupi i głosowałem na tuska 

Przed chwilą, mirro napisał:

Roman a ja Ci cały czas mówię , ku se Fenda.

oglądałem nowego 500 coś 570netto 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

co wy tak narzekacie , inflacja yebła o ziemię, jest fajnie

dlatego tylko idioci wierzyli ze wina Kaczyńskiego inflacja powodowała ceny energii i surowców 

Opublikowano
dsbh napisał:

Wiesz że podwyżka paliw spowoduje podwyżkę wszystkiego. Nowy rząd na to pozwoli ?

Albo się wreszcie spierniczy póki jeszcze jest kim i jak odrobić i ruszy w dobrym kierunku albo będziemy dreptać wciąż w tym samym bagnie aż powciąga nam kalosze.

Opublikowano
GABBER85 napisał:

co wy tak narzekacie , inflacja yebła o ziemię, jest fajnie

8,5 to jebła? W głowę kogoś chyba... Od tego poziomu aby we trzy lata zejść do 2 % to by bylo fajnie. To jednak będzie dłużej.

mirro napisał:

Bo to bieda wersja.

Mie by starczyła. Jeszcze by sąsiedzi się cieszyli...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v