Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dziecko oszczędności to nie kasa na bieżące wydatki ..widzę że tego nie rozumiesz 

Rozumiem ;) Mam tylko inną strategię oszczędzania... Nie trzymam do wiosny na ROR tych 30-40 tys potrzebnych na opryski, nawozy itd tylko wkładam na lokatę, zawsze coś zostanie zamiast 0zł na ROR.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Biedroniowi daje

Temu je za koko

Wróciłeś już z wycieczki do Dąbrowy Górniczej ?? xD  Bo chyba tak, skoro od 15 października cały czas Cię d*pa boli xD 

• Haha 1
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

No. Jakby poobracał walutami zrobiłby pewno 5x tyle...

Albo stracił jakby źle poobracał ...

Jak leży w banku to i tak jest do tyłu...

mirro napisał:

Ja mam 300

Albo jesteś chudy przecinak - typowy miażdżyk albo pora wrócić do sportu...

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał:

Jak leży w banku to i tak jest do tyłu...

Przy tej inflacji co mamy to raczej ciężko będzie nie być do tyłu ... Niektórzy w zeszłym roku zainwestowali w kukurdzę mokrą po 800 z myślą jej wysuszenia i sprzedania wiosną, nie będę nawet kończył jak skończyli na tej inwestycji ...

Opublikowano
W budżecie państwa są pieniądze na sfinansowanie wszystkich obietnic wyborczych Prawa i Sprawiedliwości - oświadczył na konferencji premier Mateusz Morawiecki. Dodał, że od 2015 r. roczne dochody budżetu wzrosły o ponad 100 proc.

"Każdy, kto twierdzi inaczej, wprowadza naszych drogich rodaków w błąd" - podkreślił szef rządu na konferencji poświęconej stanowi finansów publicznych.

"Widać już strategię części opozycji, aby wykpić się z obietnic wyborczych i znaleźć pretekst, aby ich nie realizować, jeśli przyjdzie im tworzyć rząd" - oświadczył Mateusz Morawiecki.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Przecież było wiadomo, że po wyborach Tusku powie " pieniędzy nie ma i nie będzie" więc na co teraz liczycie ?? Po tym jak PiS nabrał kredytów trzeba je teraz spłacać a nie mamić ludzi kolejnym socjalem na kredyt ...

Opublikowano

dlatego nie głosowałem na pisiorow, ani pokoko, ale po cichu liczyłem że pisie wygrają i czekałem aż sobie głupi ryj rozwalą o swoje obietnice 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

Ja mam 300.

Kiedy pustoszeją zachodnie magazyny, Rosja wyprzedza USA i UE razem wzięte w produkcji amunicji. To wszystko zbiega się z definitywnym jesiennym paraliżem frontu. Ukraińska kontrofensywa kończy się w przygnębiającej atmosferze błędów popełnionych przez zachodnich sprzymierzeńców i pośród obaw, czy Rosjanom uda się przejąć inicjatywę.

W tym zestawieniu zupełnie inaczej wygląda sytuacja produkcyjna Rosji. Według danych zachodniego wywiadu na początku inwazji Rosja produkowała 1 mln pocisków artyleryjskich rocznie, czyli więcej niż USA i UE razem wzięte obecnie. Po nałożeniu na Rosję sankcji, ta produkcja osłabła z racji braku niezbędnych surowców. Jednak dziś Rosjanie nie tylko zdołali odbudować swoją produkcję, ale wręcz ją podwoić. Według zachodnich specjalistów produkcja tego kraju zbliża się do 2 mln sztuk rocznie, a niektórzy twierdzą, że już osiągnęła tę liczbę.

Jak będzie Ukra dostanie ŁOMOT - przez brak pomocy ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

i czekałem aż sobie głupi ryj rozwalą o swoje obietnice 🤣

Nawet by nie zauważyli. Oni idą jak dzik rządkiem posianej kukurydzy.:lol:

4 minuty temu, galan99 napisał:

Jak będzie Ukra dostanie ŁOMOT - przez brak pomocy ?.

A dostałaby łomot, gdyby nie pomoc?

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież było wiadomo, że po wyborach Tusku powie " pieniędzy nie ma i nie będzie" więc na co teraz liczycie ?? Po tym jak PiS nabrał kredytów trzeba je teraz spłacać a nie mamić ludzi kolejnym socjalem na kredyt ...

Ja  i te 36% innych na nic nie liczy, ale co najmniej drugie tyle przyzwyczajone przez Pis, że obietnice się spełnia- chciało jeszcze więcej  głosowało na Tuska i teraz ubolewa.

Opublikowano

temat upainy już nie modny. 

ludzie się zmęczyli. 

zaraz krwawy klaun podpisze jakiś rozejm i wszyscy zadowoleni. 

oprócz tych co tam pozostali na ziemi i pod ziemią 🥺

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Jednak dziś Rosjanie nie tylko zdołali odbudować swoją produkcję, ale wręcz ją podwoić. Według zachodnich specjalistów produkcja tego kraju zbliża się do 2 mln sztuk rocznie, a niektórzy twierdzą, że już osiągnęła tę liczbę.

Może i produkuję, ale nie sami. Gdzieś mogą kupować komponenty. Chemii nie oszukasz. Druga sprawa to lufa. Ileś strzałów i w pizdu. Tam gdzie zastosowali automaty ładownicze jest jeszcze gorzej.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, sakala napisał:

chciało jeszcze więcej  głosowało na Tuska i teraz ubolewa.

Na razie to ubolewają tu głównie PiSiorki, że socjalu nie będzie ... Danka Holecka też ubolewa, musi sobie szukać pracy w Chinach, Korei Płn, Rosji czy Białorusi, bo tylko w takich mediach się odnajdzie ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

ubolewają tu głównie PiSiorki, że socjalu nie będzie ...

Ale łone nie ubolewają, tylko epatują zwykłą chrześcijańską troską o bliźniego. Za nic mają własne niedostatki ale los bliźniego im nieobojętny. Takie łone :lol:som

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v