Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Życzę ludziom, żeby w życiu wiedzieli, że pieniądze biorą się z pracy, a nie z państwowych danin ...

idz powiedz to tym pod warszawskim metrze niemają co zjeść i mieszkać ale ćpają 

a młode pokolenie nawet sie nie schyli nad ani jedną truskawę 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

idz powiedz to tym pod warszawskim metrze niemają co zjeść i mieszkać ale ćpają 

To po co im państwo płaci socjal ... Alkoholik/narkoman to z automatu powinna być wszelka kasa stop.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Roman176 napisał:

a młode pokolenie nawet sie nie schyli nad ani jedną truskawę 

A po co mi te młode nieroby, przyszło raz takie towarzystwo, 7kg/h urwali, 10zł na godzinę wyszło, po 2 godzinach skończyli karierę ...  Jest tylko jedna rzecz która uczy pracy, tą rzeczą jest głód ... Kto choć raz był głodny i nie miał co jeść, ten wie jak się zawija rękawy ... Oczywiście ci bardziej kumaci nie muszą dochodzić do tego etapu, wystarczy im wizja głodu a nie fizyczne odczucie.

Ale jeżeli najpierw rodzice niczego nie nauczą i kupują samochody, iphony, mieszkania, potem utrzymuje ich państwo 500+ itp to po co pracować ... A osoba która uczciwie pracuje na swoje utrzymanie musi jeszcze częściowo utrzymywać takie nieroba ... U mnie dzieci nic za darmo nie dostają telefonów czy tabletów, wiedzą, że trzeba sobie zapracować na zachcianki... Może inne dzieci nieraz im to wytykają, ale ja też byłem tak wychowany i wyszło mi to na dobre ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, sakala napisał:

Głodem chcesz zmusić do roboty u Ciebie😆 Ty Ty Ty Niedobry😁

Nie u mnie, gdziekolwiek, niech sobie pracują gdzie chcą, ważne żeby utrzymywali się z pracy a nie państwowych danin finansowanych z podatków ...

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

jeżeli najpierw rodzice niczego nie nauczą i kupują samochody, iphony, mieszkania

A na te mieszkania to się u takich wyzyskiwaczy dorobili jak Ty😀

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie u mnie, gdziekolwiek, niech sobie pracują gdzie chcą, ważne żeby utrzymywali się z pracy a nie państwowych danin finansowanych z podatków ...

Z jakich to danin się utrzymują jak mają więcej niż 18 lat i się nie uczą?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sakala napisał:

A na te mieszkania to się u takich wyzyskiwaczy dorobili jak Ty😀

Jeżeli 20 złotych na godzinę przy pracy godzinowej i nawet 40zł/h przy pracy akordowej, do tego wyżywienie i nocleg w cenie to dla Ciebie wyzysk to aż jestem ciekaw gdzie pracujesz ... Przypominam, minimalna Kaczaffiego 16,6 na rękę ...

3 minuty temu, sakala napisał:

Z jakich to danin się utrzymują jak mają więcej niż 18 lat i się nie uczą?

Już w GOPS coś dla nich znajdą ... Nie znam się na zasiłkach bo nie pobieram ... Ale za coś muszą ćpać Ci co siedzą całymi dniami przy patelni w Warszawie ...

Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

Jak ich bieda pociśnie to będą zapieprzać na kolanach

po pierwsze ciebie ozusować 

i jak wszyscy a jak nie dajesz rady do do pracy won 

40 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A po co mi te młode nieroby, przyszło raz takie towarzystwo, 7kg/h urwali, 10zł na godzinę wyszło, po 2 godzinach skończyli karierę ...  Jest tylko jedna rzecz która uczy pracy, tą rzeczą jest głód ... Kto choć raz był głodny i nie miał co jeść, ten wie jak się zawija rękawy ... Oczywiście ci bardziej kumaci nie muszą dochodzić do tego etapu, wystarczy im wizja głodu a nie fizyczne odczucie.

Ale jeżeli najpierw rodzice niczego nie nauczą i kupują samochody, iphony, mieszkania, potem utrzymuje ich państwo 500+ itp to po co pracować ... A osoba która uczciwie pracuje na swoje utrzymanie musi jeszcze częściowo utrzymywać takie nieroba ... U mnie dzieci nic za darmo nie dostają telefonów czy tabletów, wiedzą, że trzeba sobie zapracować na zachcianki... Może inne dzieci nieraz im to wytykają, ale ja też byłem tak wychowany i wyszło mi to na dobre ...

tak niby głód ? czemu ciapaci nie pracują  ? 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

tak niby głód ? czemu ciapaci nie pracują  ? 

Bo dostają socjal u Niemca/Francuza za free ?? Socjal niszczy ludzkie ambicje ...

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli 20 złotych na godzinę przy pracy godzinowej i nawet 40zł/h przy pracy akordowej, do tego wyżywienie i nocleg w cenie to dla Ciebie wyzysk to aż jestem ciekaw gdzie pracujesz ... Przypominam, minimalna Kaczaffiego 16,6 na rękę ...

a może są wykształceni ? i praca przy truskawkach to nie od nich bajka ?  ja jestem hydraulikiem do 500 bar nie myl hydraulika od wody jestem .. po twojemu brygadzistą ...  zarabiam parę tysięcy za nie schylanie się 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

a może są wykształceni ? i praca przy truskawkach to nie od nich bajka ?  

Taa, szczególnie wartościowi są ci po Socjologi na Uniwersytecie w Pcimiu Dolnym, gdzie za studia zapłacili mamusia z tatusiem, bo przecież Karynka nie może być gorsza od Dżesiczki ... liceum ledwo przejechane na dwójach a potem leci takie coś na gównouczelnie, gdzie 30-40 lat temu tacy ludzie kończyli w pracy fizycznej ...

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Brawo, brawo, brawo! Tego właśnie PISowskie komuchy i innej maści lewactwo nie potrafi zrozumieć👍

brawo do gościa co do wiosny tu bd siedział i wyzywał od nierobów bo wszyscy pracujący składają się na krus 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ja jestem hydraulikiem do 500 bar

Roman, to  Ty se Fenda na vario nie kupuj, Bo tam na skrzyni 520 bar ciśnienia musi urobić. Czyli Twoje papiery za słabe.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Taa, szczególnie wartościowi są ci po Socjologi na Uniwersytecie w Pcimiu Dolnym, gdzie za studia zapłacili mamusia z tatusiem, bo przecież Karynka nie może być gorsza od Dżesiczki ... liceum ledwo przejechane na dwójach a potem leci takie coś na gównouczelnie, gdzie 30-40 lat temu tacy ludzie kończyli w pracy fizycznej ...

dlatego dzisiaj są bardzo cenieni pracownikami ..  i zarabiają krocie 

Przed chwilą, mirro napisał:

Roman, to  Ty se Fenda na vario nie kupuj, Bo tam na skrzyni 520 bar ciśnienia musi urobić. Czyli Twoje papiery za słabe.:lol:

tyle ma nowa a po 5tyś mth ? też ? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

brawo do gościa co do wiosny tu bd siedział i wyzywał od nierobów bo wszyscy pracujący składają się na krus 

Ile to teraz tego ZUS-u jest że tak nim straszysz ?? 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

liceum ledwo przejechane na dwójach a potem leci takie coś na gównouczelnie, gdzie 30-40 lat temu tacy ludzie kończyli w pracy fizycznej ...

A teraz na stanowiskach kierowniczych w administracji państwowej.:lol:

2 minuty temu, Roman176 napisał:

tyle ma nowa a po 5tyś mth ? też ? 

i po 13 tyś,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v