Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Jak ta banda oszustów rządzi to zawsze mają kryzys lub dziurę w budżecie 

Nowa banda wpadnie w ta dziurę .

Będzie tylko kryzys i będą wspominać PiS jak było dobrze .

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, tracker napisał:

Okazało się że jest olbrzymia dziórka budżetowa i nie da się zrealizować obietnic Donalda T., piniendzy nie ma i nie będzie:D

taka ze 1,5 miliona urzędasów dostanie 30% podwyżki czyli wyborcom  

Opublikowano
16 godzin temu, Desperado napisał:

Synek nie fikaj, nie fikaj, bo tobie to tylko pełna micha i FB potrzebny, innych ideałów nie widzisz. :P

Pełna micha to ci co na pis głosowali. Na pełną michę a na fb konta nie mam  i nigdy nie miałem. Synkiem cię nie nazwę bo trochę wstyd.

16 godzin temu, dsbh napisał:

Aleś się czepił tych dopłat. Weź doczytaj jeszcze raz co o nich napisałem, jest tam coś o opozycji ?

Szybko tego Kaczyńskiego łyknąłeś. Wiedziałem kogo wpisać na pierwszym miejscu :ph34r:. Co do Olechowskiego to on miał aspiracje polityczne tylko został zepchnięty na aut i tym samym Tusku miał władze absolutną. Podobnie jest teraz z Trzaskowskim. Chłop ma aspiracje ale taki jeden go blokuje a mógł wiele zyskać.

Ty się dobrze czujesz ? Za SLD ciągnie się jeszcze Urban i Jaruzelski.

https://wiadomosci.wp.pl/lewica-walczy-o-kilka-resortow-wiemy-co-jest-realne-6953507393604512a

A czepiłem się bo  ładnie was pis na tym wydymał. Pamiętam jak tacy chodzili u mnie po wsi i pieli jak to pis teraz załatwi i co. Dopłąty niższe niż kiedyś a koszty wyższe. Tak was pis urządził ale pis cacy. Bo mózgi wyprane.

15 godzin temu, Desperado napisał:

W rzeczy samej, PiS ma na tyle głosów w sejmie, że podtrzyma każde prezydenckie weto, żeby się towarzystwo za bardzo nie rozpędziło

Duda długo tak nie ujedzie jak opozycja przejmie tvpis to będzie pisowi i Dudzie trudno bruździć bo społeczeństwo poddawane odpowiedniej narracji stopniowo będzie zmieniało zdanie. Wykorzystał to pis teraz wykorzysta to na tumanów opozycja. Znam gościa co przed 2015 rokiem mówił, że Tusk to mądry człowiek jak wysoko zaszedł. Teraz mówi, że jak przyjdzie Tusk to zabiorą emerytury i przyjdą Niemcy. Ale wystarczy kilka miesięcy odpowiedniej propagandy i znowu będzie mówił, ze Tusk jest mądry podobnie jak wielu innych widzów tvp.

15 godzin temu, sakala napisał:

Sporo ludzi już żałuje , że postawiło krzyżyk przy kamyszkowi, i teraz w wyborach prezydenckich zamierzają poprzeć kandydata Pisu, aby tamten nie mógł rozwinąć swoich sępich skrzydeł

Zrobiłeś jakiś sondaż czy ci się przyśniło po dopalaczach?

6 godzin temu, v11 napisał:

To nie takie proste -wiadomo że karty rozdaje trzecia droga i to oni będą wyceniać swoje "usługi" to oni naprawdę będą rządzić bo od nich zależą wszelkie koalicje 

Czas pokaże ale widać, ze choć podbijają stawkę to widzą swoje miejsce choćby nie pchając się na premiera co pis np oferuje psl owi. Opozycja spokojnie się dogada.

6 godzin temu, MariuszDe napisał:

A wyobraźcie sobie co będzie jak ,,Ministrą,, nauki zostanie jakaś posłanka z Lewicy bo słyszałem że jest taka możliwość jak będą wyprówać mózgi waszym dzieciom te lewaki? Jeszcze przyjdzie taki czas że zatęsknią  za Czarnkiem

Na razie to pis wypruwa mózgi hit em który jest historią Polski napisaną przez pis trochę inaczej niż było na prawdę. I pierwsze co zrobi nowy minister to wywali kit ze szkoły.

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Wiesz jaki to obciach będzie dla chłopaków ja w spódniczkach będą musieli być na dniu równości 

Masz złe wspomnienia z dzieciństwa. Na plebanii może tak było u was?

3 godziny temu, sakala napisał:

A to koalicja przestanie ich wpuszczać? Nie wiedziałem.

Pis tyle na wpuszczał, ze koalicja już nie musi. Za te 250 tysięcy wiz przyznane przez pis unia zwolni nas z obowiązku przyjmowania uchodźców na kilkadziesiąt lat.

1 godzinę temu, nie napisał:

pszenica była po 800zł - mąka po 1,70zł

pszenica była po 1800zł - mąka po 3zł

pszenica jest po 800zł - mąka jest po 3zł

tak się robi kasę

To sa efekty rządów pis rozkręcali inflacje świadomie by podnieść wpływy do budżetu. Narobili drożyzny i tyle z tego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie da się wiecznie żyć na kredyt, kiedyś trzeba go spłacać ...

Państwo u władzy da radę tylko na dole jak rolnicy będą płakać i spłacać .

Władz się zmienia żyć będą tłusto .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie da się wiecznie żyć na kredyt, kiedyś trzeba go spłacać ...

Znam gościa co kredyt kredytem spłaca i tak w kółko od x lat on za same odsetki prowizję to by sobie już samochód kupił nowy a tak głupi robi na te odsetki cały czas

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Zdrajca zero rozwali piSde  ...trza tylko patrzeć jak będą się oskarżać i ginąć ..😁

Tez myślę, że Ziobro już kombinuje jak rozwalić pis i wyjąć stamtąd maksymalnie dużo ludzi. On widzi, że kaczor już jest skończony w polityce i nic nie wygra.

10 minut temu, tracker napisał:

Okazało się że jest olbrzymia dziórka budżetowa i nie da się zrealizować obietnic Donalda T., piniendzy nie ma i nie będzie:D

Kraj jest bardzo mocno zadłużony po rządach pisu i to prawda.

9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ja za ziobrystami płakał nie będę , niech wojują a ślad po nich zaginie .

A za kaczorkiem jak go odstawią na boczny tor. Bo on już w polityce nie rokuje. Kaczyński to już polityczny trup. Starszy dziadek odklejony od rzeczywistości którego zalewa żółć co pokazał w kampanii.  

• Like 1
Opublikowano

Nastąpiło zmęczenie materiału, mówiąc językiem naukowym- chwilowe przesilenie, czy kolokwaialnym - w d*pach się ludziom poprzewracało od dobrobytu. Ale za pasem kolejne wybory do europarlamentu, samorządowe, prezydenckie. Więc ta przegrana okaże się w tej perspektywie zbawienna.

Rozmawiam z ludźmi i większość przyzwyczajona do spełniania obietnic przez obecną władzę, żałuje swoich głosów oddanych na ko i trzecią drogę, którzy jeden po drugim wycofują swoje

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Będzie nędza w rolnictwie płacz .

Tylko naiwny powie że nie widać ilu po socjal łapy wyciąga dopłaty do zboża czy kuku .

Kuku po 3 tyś daleko nie zajadą rolnicy już mają problemy i nie udawać że ich nie macie .

Na wiosnę wyjdą na drogi i blokada i kto to będzie jak myślicie prawdziwi rolnicy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

no widzisz ja Ci próbuje przedstawić argumenty i mój tok myslenia a Ty próbujesz mnie obrażać.

jakie argumenty ?? ze sa rowni i rowniejsi ?? ze odbierasz podstawowe prawa czesci obywateli ??

ty mozesz innych obrazac a ciebie nie wolno ??

3 godziny temu, gringo1984 napisał:

Świadkiem naocznym, czy na ślubie?:P

siedzialem sobie przed lokalem gdzie byl taki slub ..

3 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

następny. Waszym jedynym argumentem jest obrażanie i atak na drugą osobę która ma inne poglądy ? Nie wiem jak mi ,,pociszniesz,, w internecie to masz lepszy dzień czy humor Ci się poprawi ?

a atak i obrazanie innych przez ciebie to jest  w porzadku ?

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

I co z tych mieszkań ? Oni potrzebują darmowych mieszkań, ale też żeby blisko było na imprezę czy inne rozrywki. A przecież samochodu sobie nie kupią i nie będą go utrzymywać czy lać paliwa. U nich ma być wszystko darmo i wszędzie blisko. Już ukry u nas na okolicy po wybuchu się zjechali. I jak szybko przyjechali tak szybko odjechali bo tu nie ma co robić. A pracować oni na pewno nie będą. To po co w takim miejscu siedziec 

wspolczuje ci-jeslii nawet ukraincy nie chca u was mieszkac ....ja pierdziu to na wschodzie polski jest gorzej niz na wschodzie ukrainy ??

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, sakala napisał:

Nastąpiło zmęczenie materiału, mówiąc językiem naukowym- chwilowe przesilenie, czy kolokwaialnym - w d*pach się ludziom poprzewracało od dobrobytu. Ale za pasem kolejne wybory do europarlamentu, samorządowe, prezydenckie. Więc ta przegrana okaże się w tej perspektywie zbawienna.

Rozmawiam z ludźmi i większość przyzwyczajona do spełniania obietnic przez obecną władzę, żałuje swoich głosów oddanych na ko i trzecią drogę, którzy jeden po drugim wycofują swoje

Jak tak spełniali te obietnice to przyjedź do Siemiatycz i pokaż gdzie te pks y po wioskach jeżdżą. Sam siebie pocieszasz tym bełkotem i tyle. Pis czeka seria przerżniętych wyborów kogo wystawią na prezydenta? Szydło? A może Janusza Kowalskiego lub Mejzę? Ludzie plączą, że wszystko drogie a tu o jakimś dobrobycie piszesz tobie się poprzewracało ale w głowie od tej pisowskiej propagandy. Pis będzie teraz wszystko przegrywał po kolei.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v