Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

agriclub ?? co wziales gumowe rekawiczki czy sekator ?? 

kurna jak nazywala sie ta firma co do tajlandii rolnikow  z zachodniej polski wysylala ?? w sumie nawazne-juz dawno zbankrutowala.

mam kolege co pracuje w miedzynarodowym koncernie-oni z takich jak v11 maja najwiekszy polew, zgarna wycieczke za 20 tysi a oni ich skasuja za 100..😂

masz racje wyborcy pis-u to kamienne glaby..

Tak to wygląda za jedno półrocze -nie zbieram czapeczek i długopisów .Nie masz pojęcia jak to funkcjonuje podobnie ten twój niby kolega .Kupujesz u dystrybutora po cenach rynkowych minus twoje warunki od 5 do 15% więcej nie ma szans( chyba że jakieś cudowne gówno lub wyłączność ) i do tego masz zwrot z koncernu w zależności od umowy plus normalne promocje z tytułu uczestnictwa w wymienionych programach a do tego wycieczki więc mi to przedstaw jak to twoim zdaniem jest -a te firmy od generyków robią to samo tyle że na końcu masz czapeczkę po 4 latach jak kupujesz na kilkanaście ha .A masz mnóstwo środków gdzie nie ma generyków jak Lumax ja go kupuje za 50 zł a po wszystkich bonusach może 35 zł ty go kupisz za 60 zł .Wiem że jest to krzywdząca dla małych gospodarstw ale co zeobić taki jest rynek 

IMG_20230328_090052_621.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, v11 napisał:

Tak to wygląda za jedno półrocze -nie zbieram czapeczek i długopisów .Nie masz pojęcia jak to funkcjonuje podobnie ten twój niby kolega .Kupujesz u dystrybutora po cenach rynkowych minus twoje warunki od 5 do 15% więcej nie ma szans( chyba że jakieś cudowne gówno lub wyłączność ) i do tego masz zwrot z koncernu w zależności od umowy plus normalne promocje z tytułu uczestnictwa w wymienionych programach a do tego wycieczki więc mi to przedstaw jak to twoim zdaniem jest -a te firmy od generyków robią to samo tyle że na końcu masz czapeczkę po 4 latach jak kupujesz na kilkanaście ha .A masz mnóstwo środków gdzie nie ma generyków jak Lumax ja go kupuje za 50 zł a po wszystkich bonusach może 35 zł ty go kupisz za 60 zł .Wiem że jest to krzywdząca dla małych gospodarstw ale co zeobić taki jest rynek 

IMG_20230328_090052_621.jpg

A to kim Ty jesteś że tak specjalnie Cię traktują 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

agriclub ?? co wziales gumowe rekawiczki czy sekator ?? 

kurna jak nazywala sie ta firma co do tajlandii rolnikow  z zachodniej polski wysylala ?? w sumie nawazne-juz dawno zbankrutowala.

mam kolege co pracuje w miedzynarodowym koncernie-oni z takich jak v11 maja najwiekszy polew, zgarna wycieczke za 20 tysi a oni ich skasuja za 100..😂

Tu masz następne 25 000 na sekator albo gumowe rękawiczki -nie porównuj innych do siebie .Wiem że dla ciebie kilkadziesiąt tyś to jak splunąć ale ja tam nie gardzę 

IMG_20230825_120506_073.jpg

• Haha 1
Opublikowano

Zarobek to mają w tych sklepach internetowych, chyba tylko dwie pozycje wychodziły mi w tym roku drożej w lokalnym sklepie niż przez internet ... Na Switchu czy Signumie potrafiła być różnica 30-40zl na kg.

Opublikowano

Sprzedający wiedzą że internet przejmuje klientów ale też robią tak że na jednym opuszczą a na drugim orżną a najlepiej jak wiedzą że jak orżną to ostatni zakup u nich 

Opublikowano
5 godzin temu, witejus napisał:

glaba to jest z ciebie

was to nazywali arbuzami- z wierzchu zielony w srodku czerwony..

ja przegladam  oferty kilku sklepow internetowych , bo w stacjonarnych to nie ma nic tanszego..

taka jest cena zycia rolnika na przedmiesciach wielkiego miasta. 

ta cena lumax-u to z ktorego roku ?? ja nie stosuje, gdyby zrobil mieszanine zbiornikowa to pewnie by taniej wyszlo.

z 50 zl na 35 to nijak 10 czy 15 % nie wychodzi.

v11-ty jestes pokazowym przykladem wyborcy pis-u,myslisz ze ,to co ci daja to z kosmosu jest, a nie z tego co ci wczesniej zabiora.

ja mam kilkanascie hektarow wiec musze szukac najlepszych ofert. 

Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał:

was to nazywali arbuzami- z wierzchu zielony w srodku czerwony..

ja przegladam  oferty kilku sklepow internetowych , bo w stacjonarnych to nie ma nic tanszego..

taka jest cena zycia rolnika na przedmiesciach wielkiego miasta. 

ta cena lumax-u to z ktorego roku ?? ja nie stosuje, gdyby zrobil mieszanine zbiornikowa to pewnie by taniej wyszlo.

z 50 zl na 35 to nijak 10 czy 15 % nie wychodzi.

v11-ty jestes pokazowym przykladem wyborcy pis-u,myslisz ze ,to co ci daja to z kosmosu jest, a nie z tego co ci wczesniej zabiora.

ja mam kilkanascie hektarow wiec musze szukac najlepszych ofert. 

Czy obrażam cię  - czy dowalam ci ? weź telefon ponegocjuj kilka beczek to się dowiesz co można zrobić z cena ale nie pajacując tylko sprzedajacy musi wiedzieć że to kupisz a nie go podpuszczasz . Oczy przetarłeś z wrazenia taka prawda którą ci ciężko pretrawić że na tobie zarabiają krocie a mnie wycieczki fundują?

Już widzę jak piszą ci oferty na kilkanaście ha i jak biją się żeby sprzedać ci litr chwastoxu jak byś kupił 4 beczki lumaxu to byś musiał żyć 300 lat na tych hektarach i nie ma się co droczyć zejdz proszę na ziemię bo jak jesteś niewiele młodzy odemnie to wypada stąpać twardo po ziemi a nie bujać jak przedszkolak .Ciebie ani pis ani opozycja nie pomoże - mnie z resztą też wyświetlić ci jeszcze zestawienie dopłat ?

Opublikowano

nazwanie kogos wyborca pis-u jest obrazliwe ?? tu masz racje- glosowanie na pis to obraza dla rozumnego czlowieka

policzenie 15 % z 50 zl to trudne?? nie masz w telefonie kalkulatora ??

zejdz na ziemie i przestan bujac w oblokach ze oni cie za moje biora na wycieczki. 

ogarek zyje  w swiecie swoich urojen..

Opublikowano

Jak posiadanie od pokoleń to prawie  zasiedzenie ale to koszty więc można uznać że prawie coś ma -a on jest dorosły ? bo to tak bardziej przedszkole rozumiem w drugą stronę mieć set  ha a przyznać się do nastu żeby nie było wrogości 

Opublikowano

Tylko pewnie z 17 spadkobierców tam jest 😁😁😁

On ma dzierżawy i pisze że to jego ...ot przedszkole ...

Ma zasrane 2 ha nieregulowane od pokoleń bo nikt na to nie miał glejtu ...i trza to pewnie spłacić a nie ma komu 🤪

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

nazwanie kogos wyborca pis-u jest obrazliwe ?? tu masz racje- glosowanie na pis to obraza dla rozumnego czlowieka

policzenie 15 % z 50 zl to trudne?? nie masz w telefonie kalkulatora ??

zejdz na ziemie i przestan bujac w oblokach ze oni cie za moje biora na wycieczki. 

cytuj bo inaczej z tobą się nie da 

.Kupujesz u dystrybutora po cenach rynkowych minus twoje warunki od 5 do 15% więcej nie ma szans( chyba że jakieś cudowne gówno lub wyłączność ) i do tego masz zwrot z koncernu w zależności od umowy plus normalne promocje z tytułu uczestnictwa w wymienionych programach a do tego wycieczki więc mi to przedstaw jak to twoim zdaniem

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko pewnie z 17 spadkobierców tam jest 😁😁😁

On ma dzierżawy i pisze że to jego ...ot przedszkole ...

Ma zasrane 2 ha nieregulowane od pokoleń bo nikt na to nie miał glejtu ...i trza to pewnie spłacić a nie ma komu 🤪

A co on ma z tym ogarkiem to jakaś urojenie z którym walczy czy jego poprzedni pseudonim 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v