Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, galan99 napisał:

POLSKICH  NIE MA I NIE BĘDZIE .

Jak nie ma jak są?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, v11 napisał:

nie to widza ludzie myślący

Miałem cię za poważniejszego, dopóki nie zacząłeś chwalić pis, bo strach zajrzał do d*py, że stracą władzę. Chwaląc pis pokazujesz, że z tym myśleniem raczej kiepsko.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, witejus napisał:

Piloci tracą instynkt samozachowawczy że popełniają tak głupie błędy?

Nie piloci, a bojący się PiSiorow ich dowódcy ... Bo jak nie polatasz nad piknikiem gdzie ma swój StandUp pan Jarosław to możesz już iść po wypowiedzenie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie piloci, a bojący się PiSiorow ich dowódcy ...

🔨 tylko mocno a potem do psychiatry, to się nazywa obsesja , to się leczy, z różnym skutkiem.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób i tekst „Michał Kołodziejczak: „Pozostało nam wypełnić testament Andrzeja Leppera" Śp. Andrzej Lepper: "Platforma Obywatelska to są mistrzowie w niszczeniu kraju. Lepszych nie ma mistrzów niż ci panowie". prazona cebula Platformę tworzyli agenci tego sprawdzać nie trzeba" Michał Kołodziejczak: prążona cebula itter: @PrazonaCebula f facebook.com/prazonacebula tiktok.com/@prazonacebula”

Wcześniejsza Emerytura i w tym będą LISTONOSZE .

górnicze, hutnicze,

garbarskie,

przy ścinaniu drzew,

w kanałach ściekowych,

na statkach lub platformach wiertniczych oraz w samolotach,

w niskich temperaturach,

wewnątrz cystern i kotłów,

w zespołach ratownictwa medycznego i innych zawodowych grup ratownictwa (np. górskiego, górniczego),

przy wywozie nieczystości,

bezpośrednio przy sterowaniu blokami energetycznymi i niektóre prace elektromonterów,

przy opiece np. nad mieszkańcami domów pomocy społecznej dla przewlekle psychicznie chorych.

— W trudnych warunkach zarobkują m.in. kurierzy. Listonosze pracują dla jednego, państwowego pracodawcy, na etacie. Kurierzy często są zatrudnieni na umowach B2B, muszą przyjmować zlecenia na podstawie elektronicznej aplikacji, aby algorytm ich nie pomijał, nikt im nie płaci za czas przestoju. O emerytury pomostowe w szerszym zakresie mogą też powalczyć np. pracownicy budowlanki i kierowcy — wskazuje dr Lasocki.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, witejus napisał:

Piloci tracą instynkt samozachowawczy że popełniają tak głupie błędy?

Jak im politycy każą latać nad głowami widzów to co mają robić. Pilot który nie chciał lądować w ogarniętej wojną Gruzji wbrew poleceniom Lecha Kaczyńśkiego został potem zgnojony i wszyscy to wiedzą i pamiętają. Pamiętali o tym ci ze Smoleńska być może pamięta i ten. Pisowska władza nie ma tu skrupułów. Bez tych policjantów i żołnierzy oraz ich sprzętu frekwencja na tych piknikach 800 plus była marna.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

Coś będzie się działo na Białorusi , AMERYKANIE KAŻĄ UCIEKAĆ SWOIM OBYWATELOM .

USA apelują do swoich obywateli: Natychmiast wyjedźcie z Białorusi

Przebywający na Białorusi obywatele Stanów Zjednoczonych "powinni stąd natychmiast wyjechać". Taki komunikat wydała na swojej stronie internetowej ambasada USA w Mińsku.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Miałem cię za poważniejszego, dopóki nie zacząłeś chwalić pis, bo strach zajrzał do d*py, że stracą władzę. Chwaląc pis pokazujesz, że z tym myśleniem raczej kiepsko.

Z czego to wnioskujesz ? To Ze widzę zarówno denote  pisiorów jak i opozycji  to jest zarzut? -nie to jest normalne myślenie i brak fanatyzmu w którą kolwiek stronę .Fanatyk to taki który krytycznie podchodzi do jednego a pozytywnie do drugiego .Zarówno pis jak i opozycja to dla mnie ta sama półka a po przyjęciu tego debila na listy PO straciło wszelkie szanse na moją akceptacje .I nie wmawiaj proszę komuś własnych domniemań bo wielokrotnie pisałem że jedni są warci drugich .A jak mam ocenić większość fanatyków opozycji to podsumuję tak- najłatwiej za własne błędy i nieudolność  obwiniać wszystkich w koło a żeby było śmieszniej to zgodnie z faktami od 2020 wygenerowałem roczne zyski przewyższające poprzednie lata nawet po odjęciu inflacji jeszcze jest górka i to spora a czekam jeszcze na dopłaty do sprzedanego ziarna .Nikt nie zabraniał nikomu robić zapasów nawozów i SOR nikt nie zabraniał podpisywania kontraktów jak była górka -ale cwaniactwo podpowiadało że zboża sięgną 2500 a się sp***doliło a mi się udało i co mam narzekać ? 

4 godziny temu, jacek1296 napisał:

Z czego to wnioskujesz ? To Ze widzę zarówno denote  pisiorów jak i opozycji  to jest zarzut? -nie to jest normalne myślenie i brak fanatyzmu w którą kolwiek stronę .Fanatyk to taki który krytycznie podchodzi do jednego a pozytywnie do drugiego .Zarówno pis jak i opozycja to dla mnie ta sama półka a po przyjęciu tego debila na listy PO straciło wszelkie szanse na moją akceptacje .I nie wmawiaj proszę komuś własnych domniemań bo wielokrotnie pisałem że jedni są warci drugich .A jak mam ocenić większość fanatyków opozycji to podsumuję tak- najłatwiej za własne błędy i nieudolność  obwiniać wszystkich w koło a żeby było śmieszniej to zgodnie z faktami od 2020 wygenerowałem roczne zyski przewyższające poprzednie lata nawet po odjęciu inflacji jeszcze jest górka i to spora a czekam jeszcze na dopłaty do sprzedanego ziarna .Nikt nie zabraniał nikomu robić zapasów nawozów i SOR nikt nie zabraniał podpisywania kontraktów jak była górka -ale cwaniactwo podpowiadało że zboża sięgną 2500 a się sp***doliło a mi się udało i co mam narzekać ? .I żeby nie było wiem czym jest dochód (zysk )a czym jest przychód (obrót)

Opublikowano

Zwłaszcza, że wybory za pasem. Wszyscy już wiedzą jaki jest pis . Trzeba uszanować głos większości i podkulić ogon na kolejne 4 lat a nie szczucie dzień w dzień od rana do wieczora.

Opublikowano

Kampanie wyborczą traktuje jak grę w szachy wykonywanie ruchów i przewidywanie ruchów przeciwnika .Jeżeli odpowiedzą na Kołodziejczaka są świeżo uchwalone (wczoraj) dopłaty wypłaty czy łapówki dotyczące rolnictwa to opozycja nie zna reguł szachów a co dopiero rozgrywanie przeciwnika i nie wiem czy płakać czy się cieszyć 

Opublikowano

Po i pis rządziły wystarczająco długo, więc wiadomo, czego się po nich spodziewać, nie oceniając tylko przez pryzmat kampanii przedwyborczej. A takie konfederacje hołownie robią dużo szumu szybko popadając nicość o czym przekonaliśmy się na przykładzie samoobrony, kukiza, petru, czy palikota.

Opublikowano

Pozostałe ugrupowanie robiły wielkie larum żeby dostać się do koryta, a kończyły z aferami. Pis został na drugą kadencję . Jak zostanie na trzecią nie ma o czym nawet rozmawiać, tylko uszanować wolę większości.

Opublikowano
Dnia 21.08.2023 o 14:13, Roman176 napisał:

no osobiście kolega policjant mi gadał ze bardzo środowisko toksyczne raz mieli interwencje u pijanego sędziego .. który bił zonę w swojej posesji krzyczał do nich chodźcie tu qurwy   a jutro już nie robicie ... zadzwonili do komendanta co mają robić powiedział róbcie co chcecie ja umywam ręce  

Ja też miałem podobne zdarzenie. Znajomy policjant mi gadał że najwięcej chleją górnicy a potem awanturują się i bełkoczą na różnych forach

Opublikowano (edytowane)

Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst „Pamiętacie ,starą szkołę"? Žaden uczeń nie odważyłby się odpyskować nauczycielowi, bo za takie zachowanie groziły surowe kary (z cielesnymi włącznie). Dziś uczeń to święta krowa. Może pastwić się nad słabszymi kolegami lekceważyć wychowacę, a gdy ten zareaguje, wtedy grozi mu zawieszenie w obowiązkach.”

Rok 2005 Tusk i Kaczyński -rozliczymy SLD.
Rok 2007 Tusk - rozliczymy PIS i Kaczyńskiego.
Rok 2015 Kaczyński - rozliczymy Tuska i całe PO.
Rok 2023 Tusk - rozliczymy Kaczyńskiego i cały PIS.
Kabaret dla naiwnych trwa.
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „MY 1989 Będziemy się zamieniali co kilka lat nikt natym nie straci”

Platforma Obywatelska .

https://www.facebook.com/100020559039402/videos/1737078116749357

AgroUnia: Ostre starcie. Wściekły wyznawca PiS atakuje Kołodziejczaka

AgroUnia: Ostre starcie. Wściekły wyznawca PiS atakuje Kołodziejczaka

https://www.facebook.com/NowyRolnik/videos/772291284064251/

https://www.facebook.com/marek.boleszczuk/videos/598894185513084

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst „Pamiętacie ,starą szkołę"? Žaden uczeń nie odważyłby się odpyskować nauczycielowi, bo za takie zachowanie groziły surowe kary (z cielesnymi włącznie). Dziś uczeń to święta krowa. Może pastwić się nad słabszymi kolegami lekceważyć wychowacę, a gdy ten zareaguje, wtedy grozi mu zawieszenie w obowiązkach.”

o pyskowaniu nie było mowy bo pierwszy wp***dol w szkole a drugi w domu .Za głupi uśmieszek linijka szła w ruch dziś to rodzice powinni dostać w pier**l że nie uczą dzieci szacunku i kultury 

• Like 1
Opublikowano

Zapomnij Bezstresowe wychowanie .

Obecnie „bezstresowe wychowanie” utożsamiane jest z brakiem wychowania. W praktyce oznacza to pozwalanie dzieciom niemal na wszystko, bez stawiania im wymagań i bez dyscypliny w celu umożliwienia im nieskrępowanego niczym (a zatem, w założeniu, jak najlepszego) rozwoju.

Opublikowano
27 minut temu, v11 napisał:

Policja łazi za Kołodziejczakiem- chyba go chronią przed rolnikami 

A Wołoszański przestał istnieć dla TVP, był w TVP Historia, ogłosił, że startuje z PO i Wołoszańskiego w TVP Historia nie ma xD Wcześniej jego programy były dla TVP poprawne, ale jak startuje z PO to nagle SB'ek i już nie można pokazywać w TVP xD 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v