Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ich jedynym problemem jest udowodnienie iż ich ludzie nie brali udziału w tych machlojach. Stąd brak listy podmiotów. Oczywiście przed wyborami tego nie opublikują a te 100 postępowań równie dobrze może się zamienić w 95 umorzeń.

Juz są 32 zarzuty

Opublikowano (edytowane)

Zarzuty to w PL już wielu miało w tym tych z po. Od zarzutów do posadzenia czy stwierdzenia winy to droga daleka i nie pewna. Że ktoś jeszcze wierzy w zarzuty. Dlaczego listy firm nie podadzą? Bo to pis robił. Bez powodu Kowalczyk nie mówił by zboża jesienią nie sprzedawać.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Wielkich sztuczek robić nie trzeba było wystarczyło pogonić służbę celną inspekcję nasienną czy sanepid i kilka innych instytucji do roboty. I by był porządek. Teraz byś chciał wiedzieć co by robiły platfusy bo jako pisior musisz jakoś ukoić swoje sumienie, że może nic by nie robili tak samo bo przecież na pis który cię dyma głosowałeś i teraz wstyd.

Wypraszam sobie na wybory nie chodzę bo wszyscy złodzieje i idioci a zwolennikiem też nie jestem ale zastanawiam się więc twoje wycieczki nie do mnie 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kiedy będzie referendum 🤔

A czemu to ważne dla ciebie?

Opublikowano (edytowane)

Ja referendum bojkotuje. Nie będę brał udziału w robieniu z ludzi durni przez rząd. pytają o prywatyzację a sami prywatyzowali np Lotos. Pinokio jako szef banku nawet ruskim w prywatyzacji doradzał nie mówiąc o kilku innych prywatyzacjach. Doradzał też Tuskowi który prywatyzował. Kaczor głosował za prywatyzacją PKP a teraz się będą pytać czy chcę prywatyzacji. No jasne że chcę. Nie było by stołków dla tych durni. A "rządowe" firmy i tak nas najmocniej dymały.

Opublikowano

w tym jeden rolnik na 30 ton pszenicy-w radio slyszalem.

1 godzinę temu, v11 napisał:

Dokładnie a wzdłuż granicy ACHTUNG MINEN jakby jeden dwóch pofrunęło prosto w objęcia dziewic następni by się zastanowili czy im się jeszcze chce 

Chiński mur przekroczył tylko Dawid Copperfield a ci młodzi są zdesperowani ? lenistwem k**wa lenistwem jak nie mają przyszłości to niech założą działalność u Merkel po sąsiedzku   

nie pamietasz jak polacy w latach 80 na zachod uciekali-co wtedy robili,co sie dzialo  w obozach dla uchodcow..

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Wielkich sztuczek robić nie trzeba było wystarczyło pogonić służbę celną inspekcję nasienną czy sanepid i kilka innych instytucji do roboty. I by był porządek. Teraz byś chciał wiedzieć co by robiły platfusy bo jako pisior musisz jakoś ukoić swoje sumienie, że może nic by nie robili tak samo bo przecież na pis który cię dyma głosowałeś i teraz wstyd.

A wydymany się nie czuję bo zbieg okoliczności popchał mnie w drugą stronę 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A czemu to ważne dla ciebie?

Nie wiem , można wziąć udział 🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie wiem , można wziąć udział 🤔

Myślisz że coś zmienisz, że masz wpływ na coś?

Opublikowano (edytowane)

To nie ważne czy myśli, ze coś zmieni. To referendum bez względu na wynik i tak nic nie zmieni. Rząd jak ściągał emigrantów tak będzie ściągał. Jak prywatyzowali tak będą prywatyzowali. Wiek emerytalny nie wiadomo co będzie za 10 czy 15 lat. Społeczeństwo się starzeje to i wiek może ci co dzisiaj krzyczą, że nie podnosić za 15 lat będą podnosić. A płot na granicy. Dzisiaj i tak przez niego przechodzą przez granicę przechodzą i w przyszłości przechodzić będą. A kiedyś ta wojna się skończy i z Europa zacznie handlować z BY wiec może i kiedyś go rozbiorą nie wykluczone, że nie.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

A płot na granicy. Dzisiaj i tak przez niego przechodzą przez granicę przechodzą i w przyszłości przechodzić będą.

Ale jednak trudniej ciapatym.

Nie prawdaż?

Przed chwilą, v11 napisał:

A mnie ta zaciekłość obu stron bawi 

Czemu?

Opublikowano
7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Znaczy ciągle wiesz za mało, skoro ciągle pytasz... No chyba że zapominasz...😄

osoba która myśli , że już wszystko wie jest jedną z najgłupszych na ŚWIECIE

Opublikowano (edytowane)

Czy ja wiem czy trudniej jak 150 dziennie przechodzi. Może się okazać, że po tych drutach kolczastych było trudniej. A tu podkopik czy drabinka jak któryś sprytniejszy to i po tych szczeblach się wdrapie i nawet łapek nie pokaleczy. A płot tylko na 180 km z chyba ponad 500 granicznych.

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał:

osoba która myśli , że już wszystko wie jest jedną z najgłupszych na ŚWIECIE

A ja znam takiego...

A taka co twierdzi że niczego się nie boi?

4 minuty temu, v11 napisał:

Bo chorzy ze chciwości jedni i drudzy  to już jak kabaret a w ich ślady idą zwolennicy 

Dobrze płacą im za ten kabaret...

Przez to taki tłok...

Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Ja referendum bojkotuje. Nie będę brał udziału w robieniu z ludzi durni przez rząd

no błąd, co prawda pytania sa idiotycznie sformułowane, ale wyobraź sobie, że wszyscy głosują na przekór PiS-owi, zabawnie by było oglądać ich tłumaczenia.

Osobiście tak podejdę do tego śmiesznego pseudo referendum i bedzie głos za wyprzedażą majątku i głos za przyjmowaniem wszystkich jak leci itd

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Myślisz że coś zmienisz, że masz wpływ na coś?

Ale nigdy jeszcze nie byłem na referendum

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A taka co twierdzi że niczego się nie boi?

też podobnie jest idiotą nie znajacą życia, sztuka polega na przezwyciężania strachu, brak takowego to zanik instynktu samozachowawczego i takich ludzi należy się strzec, a w życiu publicznym eliminować na każdym kroku

Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał:

no błąd, co prawda pytania sa idiotycznie sformułowane, ale wyobraź sobie, że wszyscy głosują na przekór PiS-owi, zabawnie by było oglądać ich tłumaczenia.

Osobiście tak podejdę do tego śmiesznego pseudo referendum i bedzie głos za wyprzedażą majątku i głos za przyjmowaniem wszystkich jak leci itd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v