Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, Andpol napisał:

PSL i Hołownia trzecia droga nie dostaną 8% głosów i pis z konfederacją będą rządzić dalej.

Powoli wśród polityków konfy co prawda nie najważniejszych pojawia się wizja koalicji z po. Bez lewicy. Być może ci czołowi sondują tak wizje utworzenia rządu technicznego który miał by przez np tylko 2 lata rozliczyć pis dojechać i powsadzać do więzień. Takie słowa powiedziało już kilku polityków konfy. Wbrew pozorom dla konfy mógł by to być niezły deal. Zniszczyli by pis i przejęli głosy na prawicy. Bo po zniszczonym pisie na po mało kto by zagłosował. Tylko do tego mieć trzeba jaja i zagrać va banque.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A ile spraw w Sądzie  , jeden napluł w twarz Dziennikarzowi , za taki wyczyn Sąd powinien doj...ć 50 tyś kary za plucie .

Dziwisz się, ze plują w twarz dziennikarzom tvp? Może nie powinni. Ale ta telewizja bez przerwy kłamie. Wylewa na ludzi pomyje robi nagonki. Jak tam pokazali w końcu, ze Niedzielskiego wywalili. Bo wczoraj w panoramie o 18 dzisiaj w wiadomościach o 15 ani słowa o Niedzielskim.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

A ile spraw w Sądzie  , jeden napluł w twarz Dziennikarzowi , za taki wyczyn Sąd powinien doj...ć 50 tyś kary za plucie .

Jak się pier**li głupoty i kłamstwa to nagroda za to jest na plucie w twarz ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Powoli wśród polityków konfy co prawda nie najważniejszych pojawia się wizja koalicji z po. Bez lewicy. Być może ci czołowi sondują tak wizje utworzenia rządu technicznego który miał by przez np tylko 2 lata rozliczyć pis dojechać i powsadzać do więzień. Takie słowa powiedziało już kilku polityków konfy. Wbrew pozorom dla konfy mógł by to być niezły deal. Zniszczyli by pis i przejęli głosy na prawicy. Bo po zniszczonym pisie na po mało kto by zagłosował. Tylko do tego mieć trzeba jaja i zagrać va banque.

ani pis, ani peło sobie na to nie pozwolą. 

pis bez platformy nie istnieje i platforma bez pisia. 

oni sobie krzywdy nie dadzą zrobić. 

przypomnijcie wybory na marionetkę kraju. 

pelowa już była ugrilowana na 2% 

to zezwolili na rafalka 

Opublikowano

k**wa wam brak zajęć zamiast jałowo tu dupcyć farmazony wziąć i pomyśleć nad zrobieniem czegoś pożytecznego to w koło utyskiwanie i szczucie -nic to nie da a najgorsze że jeszcze mnie to wciągacie i zamiast sprzatać po porzarze marnuje tu czas 

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Nie dziennikarzowi tylko pracownikowi departamentu propagandy PIS. 

Za pierdzenie też powinna być kara?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mazembe napisał:

Co mnie cytujesz człowoeczku

O h*j ci chodzi?

1 godzinę temu, v11 napisał:

zamiast sprzatać po porzarze marnuje tu czas 

To sprzątaj a nie pier**l farmazonów, po h*j tu siedzisz?płacą ci za to?

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Fantastyka polityczna, kogo to PO wsadziło do więzienia z pisu w latach swoich rządów od 2005 r do 2015 r?konfa się ledwie kupy trzyma a gdyby się zkoalicjowali z PO to po trzech miesiącach rozpadło by się to na kawałki, o ile nie wcześniej.😂

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, v11 napisał:

Nie rozróżniasz daty  uchwalenia ustawy od wejścia w życie i jesteś tak uparty że nic nie dociera wejdX w dzienniki ustaw przeczytaj oco chodzi a później można dyskutować to że nie wycofali jest tym samym co wprowadzenie  twoim zdaniem? czy zgodzisz się z tym że momentem uchwalenia jest 2012 r ?

Sam  nie rozumiesz ....PSL zawsze przedłużał przedwczesne emerytury dla rolników a pis tego nie zrobil 🤪to nie był zapisane w ustawie ...ustawa tak uchwalona w 2012r ale przedwczesne emerytury były do 2016r... I wtedy wygasły bo PiS odrzucił nowelizację która moiala przedłużyć tona następne lata ...sam nie rozumiesz w czym był myk i nie zasz sprawy i tyle ....

"""""Prezydent Andrzej Duda w swojej ustawie opowiedział się za tym, żeby utrzymać to, co wywalczyło dla rolników PSL, zachował ich uprawnienia emerytalne. Rząd PiS-u ten zapis wykreślił. Co to znaczy? To znaczy, że nie szanujecie swojego prezydenta, lekceważycie jego inicjatywy. A może tylko nie wierzycie, że zrobił dobre obliczenia do ustawy? Otóż my też obliczyliśmy. Na waszej decyzji przeciętna rolnicza rodzina emerytów straci ok. 160 tys. zł. – mówił w Sejmie do posłów PiS Krystian Jarubas z klubu PSL.

Poprawki opozycji odrzucone

Polskie Stronnictwo Ludowe zgłosiło również poprawki do ustawy, które zachowywały dotychczasowe uprawnienia emerytalne rolników, które jednak zostały odrzucone. – Politycy PiS nie wysłuchali apeli rolników i podnieśli im wiek emerytalny. Po raz kolejny pokazali, że nie mają szacunku dla polskiej wsi i pracy polskiego rolnika – grzmiał prezes Polskiego Stronnictwa Ludowego Władysław Kosiniak – Kamysz.""""

Pis przywrócił stan z  przed nowelizacji ale nie przedłużył przedwczesnych emerytur i te wygasły w 2016r ....zrobił w balona chłopka 😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

kuwa, pis i dbanie o rolników 🤦‍♂️

asf dalej bagno, 

terminy płatności wydłużone 

spoleczki zoo dalej dopuszczone 

systemów kontroli na granicy wschodniej brak 

wymyślenie zboża technicznego i wpuszczenie bez żadnej kontroli toto majstersztyk 

irz dalej w 9tym miesiącu i wciąż nie może się wersja wykluc. 

nowy system dopłat i ekoschematy, sam miód. 

Opublikowano

Ja nie mogę to Kosiniak jak szmata na wietrze nawet gorzej wpierw podniósł a następnie chciał poprawki gdy stracili władzę -paranoja jak k**wa jestem za podniesieniem to trzymam się swojej wizji jaka stuka szczuć to najłatwiej. Jak chciał dobrze dla rolników to mógł w 2012 inaczej się zachować  bo on był przyczynkiem a teraz zaskoczenie byłem w błędzie sorry znów się czegoś nauczyłem 

9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Sam  nie rozumiesz ....PSL zawsze przedłużał przedwczesne emerytury dla rolników a pis tego nie zrobil 🤪to nie był zapisane w ustawie ...ustawa tak uchwalona w 2012r ale przedwczesne emerytury były do 2016r... I wtedy wygasły bo PiS odrzucił nowelizację która moiala przedłużyć tona następne lata ...sam nie rozumiesz w czym był myk i nie zasz sprawy i tyle ....

"""""Prezydent Andrzej Duda w swojej ustawie opowiedział się za tym, żeby utrzymać to, co wywalczyło dla rolników PSL, zachował ich uprawnienia emerytalne. Rząd PiS-u ten zapis wykreślił. Co to znaczy? To znaczy, że nie szanujecie swojego prezydenta, lekceważycie jego inicjatywy. A może tylko nie wierzycie, że zrobił dobre obliczenia do ustawy? Otóż my też obliczyliśmy. Na waszej decyzji przeciętna rolnicza rodzina emerytów straci ok. 160 tys. zł. – mówił w Sejmie do posłów PiS Krystian Jarubas z klubu PSL.

Poprawki opozycji odrzucone

Polskie Stronnictwo Ludowe zgłosiło również poprawki do ustawy, które zachowywały dotychczasowe uprawnienia emerytalne rolników, które jednak zostały odrzucone. – Politycy PiS nie wysłuchali apeli rolników i podnieśli im wiek emerytalny. Po raz kolejny pokazali, że nie mają szacunku dla polskiej wsi i pracy polskiego rolnika – grzmiał prezes Polskiego Stronnictwa Ludowego Władysław Kosiniak – Kamysz.""""

A konkludując mnie jest dobrze żeby nie powiedzieć że bardzo dobrze 

Nawet ciężko mi zrozumieć narzekania nawet się zastanawiam.Dziwię  jak niektórzy gospodarują z godziny na godzinę 

Opublikowano (edytowane)

No nie zapisali tego w ustawie ale była inna chyba dla  KRUSu i wcześniejsze emerytury działały .to było przedłużane na 5 lat ...nawet żeby to było w ustawie to PiS cofnął przecież ustawę ...Prawda jest taka że wydymał chłopa bo niby cofnął do poprzedniego stanu a jednak realnie tak nie było ...

Tak to była taka kiełbasa PSL dla chłopa jak teraz 13/14 itp ....ale za PSL to było uchwalone 

Edytowane przez Bogdan_ja
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v