Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Kryszak Kryszak co się stobo zrobiło , kilka milionów lat ewolucji chce zmienić , i to akurat w Polsce ta zmiana ma mięć początek .

Jak ma być dobrze jak sami przestępcy .

FIRMA SPONSOROWAŁA IMPREZĘ MENTZENA. OKAZAŁO SIĘ, ŻE JEJ WICESZEF ZAMIESZANY JEST W UDZIAŁ W GRUPIE PRZESTĘPCZEJ .

https://crowdmedia.pl/firma-sponsorowala-impreze-mentzena-okazalo-sie-ze-jej-wiceszef-zamieszany-jest-w-udzial-w-grupie-przestepczej/?fbclid=IwAR3bdxDPRIdGso29vvjziFWJlvfKz2ZSLOey184RXtYoNy6GyPPiWUblQyQ

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

Mam znajomego zagorzały platformiarz a mnie cieszy jak go podburzam i kontruję -nie rozumiem ludzi którzy dla polityki są w stanie się kłócić i obrażać .Przecież te wywody ni nie dają i niczego nie zmienią .Wiem jedno nie da się udowodnić że kto inny rządził by lepiej czy gorzej ale mam pewność że opozycja zapaskudziła by społeczeństwo uchodźcami -może by mieli to KPO .Wiem jedno bogaci członkowie UE tworzą przepisy i dyrektywy dla siebie a wschód jest im potrzebny jako rynek zbytu dla towarów a wszelkie dotacje i tak wracają na zachód  niestety bogaci rządili i będą rządzić światem taka jest historia i natura świata 

PO ma jeszcze jakieś poparcie dzięki wyborcom lewicy którzy przeszli na stronę PO , powstało kilka wydmuszek typu Nowośmieszna , Ruch Palikota , Ruch Hujowni i ci głosują za PO . Nigdy nie głosowałem na liberałów i nie będę głosował .

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nigdy nie głosowałem na liberałów i nie będę głosował .

Tego się trzymaj, A jakby co, oby Allach obdarzył Cię długim życiem, to se to każ wyryć na nagrobku.:lol:

Opublikowano

Co ma powiedzieć.

Ludzie mają więcej kasy, to więcej dają za mieszkania..,

To chyba Mariusza logika...?

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

i głosujesz na socjalistów którzy ci wmówili że jesteś prawicowcem🤣

Kwestia głosowania to też w pewnym sensie kwestia wychowania . To co wyniosłem z domu rodzinnego to to że komuniści byli źli , to był układ z ZSRR , potem był kolejny układ - Magdalenkowy , następnie okrągłostołowy i z tego porozumienia wybrałem Porozumienie Centrum . Jak wg. ciebie powinienem postąpić ?

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Co ma powiedzieć.

Ludzie mają więcej kasy, to więcej dają za mieszkania..,

To chyba Mariusza logika...?

W punkt trafiłeś .

Opublikowano

Możesz sobie wybrać porozumienie centrum czy tam inny PIS ale to są socjaliści w opakowaniu prawicy bo lewica sie źle w Polsce kojarzy. Twój problem jest taki że nie potrafisz zaakceptować faktu że masz lewicowe poglądy a masz się za prawicowca.

Opublikowano
11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

o co wyniosłem z domu rodzinnego to to że komuniści byli źli , to był układ z ZSRR

Chyba jednostronny.Bez prawa negocjacji warunków.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Możesz sobie wybrać porozumienie centrum czy tam inny PIS ale to są socjaliści w opakowaniu prawicy bo lewica sie źle w Polsce kojarzy. Twój problem jest taki że nie potrafisz zaakceptować faktu że masz lewicowe poglądy a masz się za prawicowca.

W tym sęk że to ty masz z tym problem , ja ze swoimi poglądami dobrze się czuję i socjalizm pisowski jak to nazywasz tego nie zmieni .

Opublikowano

To nie jest kwestia nazewnictwa - to jest fakt dla kogoś kto ma choćby minimum rozeznania czym powinna być prawica.  PIS to sa narodowi socjaliści a nie żadna prawica.

Opublikowano

Widzę że niektórzy biorą politykę bardzo poważnie a to tylko ewentualna zmiana świń przy korycie -on i towarzystwo odchodzących  świń może ucierpieć a tych nowych zyskać .W Polsce jest jeden problem jak rzekł Bismarck Polski  nie trzeba podbijać wystarczy aby sami rządzili .każdy idzie do polityki aby się dorobić i ustawić a niektórzy wierzą we wzniosłe idee polityków a to prostacka banda złodzieii

• Thanks 1
Opublikowano

Co było w nich dobrego?

Czemu to upadło jak takie dobre było?

Opublikowano (edytowane)

Co jest dobrego w obecnych czasach jak teraz ?.

Same nakazy zakazy i podatki z du...y  jak Unia nakłada na opał .

Szpryce i tak dalej to jest dobre .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Co jest dobrego w obecnych czasach jak teraz ?.

Ja tam ten kefir lubię. Kupuje czasami. Czym się różnił ten o którym pisałeś wyżej? 

Opublikowano

Czasy Cię zmieniły. Twoje kubki smakowe ewoluowały wraz ze zmianą smaku wódki.

Bądź ulegały atrofii🤭

Opublikowano (edytowane)

Nie bardzo dojedzenia karaluchów ?.

TO TA NOWOCZESNOŚĆ MA BYĆ TAKA DOBRA .

Smacznego! „Mleko” od karaluchów najnowszym krzykiem eko-mody w Hiszpanii

Już wkrótce na liście tzw. superfoods, czyli żywności o wyjątkowych wartościach odżywczych, znajdzie się mleko pochodzące od karaluchów – przewiduje hiszpański dziennik „La Razon”.

Naukowcy z Międzynarodowej Unii Krystalografii (IUCr), z którą związana jest hiszpańska wyższa rada ds. badań naukowych (SCIC), twierdzą, że karalusze mleko jest czterokrotnie bardziej odżywcze od mleka krowiego, bogate w proteiny i witaminy z grupy B. To dlatego za kilka lat może stać się kluczowe dla wyżywienia rosnącej populacji świata.

Do produkcji nowej superżywności nadają się owady z grupy Diploptera punctata, gdyż rodzą żywe młode, które w fazie embrionalnej odżywiają się mlekiem matki. W ich ciałach płyn przekształca się w kryształki białkowe.

https://pch24.pl/smacznego-mleko-od-karaluchow-nowym-krzykiem-eko-mody-w-hiszpanii/

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v