Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a tak propo firmy czeskie przenoszą się do polski  a czescy rolnicy przywożą zborze do polski 3,5 godziny stałem w kolejce bo oni od każdej tony muszą zapłacić podatek a w pl nie 🤣

patola a jak tam wschód jakieś porównywanie  ? 

Opublikowano
19 minut temu, Roman176 napisał:

jaka sekta o siebie mówisz ? ze jesteś idiotą  zachwycasz elektrykami to ze połowy polski nie bd stać za 150 tyś elektryka bo platforma głosowała co Niemiec chciał to kogo wina ? 

To co polska isera będzie za 50 tys ?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie uciekaj od tematu zwolenniku Lenina

nie no dawaj przykład uropzgelt burger gelzt  darmowe leki do 18 roku życia itp socjalne Niemcy  biedni ?  nie wolnościowa @ulmana gospodarka najbiedniejsza w całej Europie  

Przed chwilą, racyl napisał:

To co polska isera będzie za 50 tys ?

chyba jak dołożysz 1 z przodu 

Opublikowano
27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Deprecjonowanie i dezauwowanie tego co robi PIS nic nie da bo nie ma nikogo kto by zrobił lepiej .

Po raz pierwszy przyznam ci rację: nikt tak nie zadłużył kraju  i nie okradł jak pis. Tu są nie do pobicia. Do tego najniższy poziom inwestycji, wszechobecna i rozrastająca się biurokracja itp.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

za 7 górami żył sobie @Ulman z krasnoludkami i opowiadał o krainach mlekiem i miodem płynącą 

4 minuty temu, jacek1296 napisał:

Po raz pierwszy przyznam ci rację: nikt tak nie zadłużył kraju  i nie okradł jak pis. Tu są nie do pobicia. Do tego najniższy poziom inwestycji, wszechobecna i rozrastająca się biurokracja it

masz racje pandemia a przed i po ?| Ekonomiści PIE spodziewają się, że spowolni tempo wzrostu inwestycji przedsiębiorstw. Ich zdaniem, końcówka 2022 r. przyniosła duży wzrost wydatków związany z ograniczeniem zużycia energii. Badanie Miesięcznego Indeksu Koniunktury (MIK) wskazuje, że tego typu działania podjęło około 60 proc. ankietowanych firm. Dane GUS pokazują, że wzrost w największym stopniu dotyczy dużych przedsiębiorstw – nakłady w przemyśle wzrosły nominalnie o 26 proc., co przekłada się także na dwucyfrowy wynik po odliczeniu inflacji. Po 2 latach stagnacji po pandemii COVID-19 odbudowały się też inwestycje mniejszych podmiotów.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

nie no dawaj przykład uropzgelt burger gelzt  darmowe leki do 18 roku życia itp socjalne Niemcy  biedni ?  nie wolnościowa @ulmana gospodarka najbiedniejsza w całej Europie  

przestań bełkotać i napisz po polsku o co ci chodzi

2 minuty temu, Roman176 napisał:

za 7 gurami żył sobie @Ulman z krasnoludkami i opowiadał o krainach mlekiem i miodem płynącą 

Głąb i nieuk patentowany🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

za 7 gurami

Chodziłeś do szkoły?

Opublikowano (edytowane)

W poniedziałek PAD ma podpisać 800 + ja pierdzielę jak wychowywałem dziecko dawali 30 zł rodzinnego 

Ciekawe gdzie w UE jest więcej na dziecko niż daje PIS w PL .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

W poniedziałek PAD ma podpisać 800 + ja pierdzielę jak wychowywałem dziecko dawali 30 zł rodzinnego .

No i dałeś radę 

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Bo tak w TVPis mówią🤣

Edytowano 36 minut temu przez Ulman

anal beta  nieuk i jak to było 

nie to chyba brak argumentów i trzeba się do czegoś przyczepić 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

bo można głupa siebie robić 

Świetnie ci idzie 😄

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

bo można głupa siebie robić 

edycja jest dozwolona i mogę edytować ile mi się podoba a ty możesz tylko beczeć bo nie umiesz nadążyć i się samozaorujesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v