Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jak ktos ma takiego ojca jak pasikonik, to kazdy w miare normalny jej zaimponuje 😂.

jesli ma jakies ambicje to i tak ucieknie  z zadupia..

na wschodzie jeszcze jedno-dwa pokolenia i mozna swiatlo zgasic 😂 

to ta wersja uboga 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Fiat panda i jakie drugie?

ciklaczeto

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

tobą bo z ciebie prawdziwy debol 

Ale kalambur😄

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

życie na poziomie 2 auta luksusowe ... centrum gdzie są perspektywy ... a o swojej skromnej urodzie już nie bd się rozpisywał 

Ty i luksus? Ty i poziom? 😅😂🤣 Naprawdę masz poważnie przesadzone mniemanie o sobie😆

Dla zainteresowanych - znalazły się kompletne dane jacusia 

Skąd pochodzi polski prosument?

W 2022 roku, lista TOP 5 województw przodujących w planowaniu inwestycji fotowoltaicznych była niemal identyczna, co rok temu. Prym wiodło województwo mazowieckie, śląskie, wielkopolskie, małopolskie i dolnośląskie (to ostatnie województwo w 2022 roku spadło jednak z 3. na 5. miejsce).

Warto zauważyć, że w 2022 roku zmniejszyły się różnice w procentowym udziale poszczególnych województw. Zainteresowanie PV było rozłożone bardziej równomiernie niż w 2021 roku:

Źródło: Dane enerad.pl od 01.01. do 31.12.2022 roku

• mazowieckie – 14,22%,
  • śląskie – 13,19%,
  • wielkopolskie – 10,05%,
  • małopolskie – 9,68%,
  • dolnośląskie – 8,19%,
  • łódzkie – 7,06%,
  • pomorskie – 6,07%,
  • kujawsko-pomorskie – 5,39%,
  • podkarpackie – 5,16%,
  • lubelskie – 4,28%,
  • zachodniopomorskie – 3,90%,
  • warmińsko-mazurskie – 3,23%,
  • świętokrzyskie – 3,07%,
  • opolskie – 2,14%,
  • podlaskie – 1,98%,
  • lubuskie – 1,87%.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

to dziwne bo mimo to są zdrowsi jak wy 

Tiaaaa...

Opublikowano

fotowoltaika pod Krakowem 

napędza żarówkę która na nią świeci 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ty i luksus? Ty i poziom? 😅😂🤣 Naprawdę masz poważnie przesadzone mniemanie o sobie😆

wystarczy ze mój park maszyn jest taki ze wszystkich was bym zaorał oprócz mirka i jeszcze bym obkosił i zmagazynował 

Opublikowano (edytowane)

Oto Roman w luksusowym aucie 😁😁😁

Screenshot_20230801-212457.png

Krótkie nóżki i krótkie rączki czyli karduopelek ...bo chłop to by się nie zmieścił w pandzie 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

wystarczy ze mój park maszyn jest taki ze wszystkich was bym zaorał oprócz mirka i jeszcze bym obkosił i zmagazynował 

Ach ta wyobraźnia.....😄

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

"Doszło do naruszenia polskiej przestrzeni powietrznej" 

Łukaszenko nas testuje 

Pamiętam jedno z założeń do ćwiczenia, gdzie działy się podobne rzeczy. Powiem tak, jest jeszcze parę elementów które powinny się wydarzyć aby scenariusz się dopełnił, ale humor mi się zepsuł. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Oto Roman w luksusowym aucie 😁😁😁

Screenshot_20230801-212457.png

e no, welurek jest 

I dresy moda lato jesień 2003

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Ach ta wyobraźnia.....😄

rzeczywistość jak z tymi waszymi usługami  1,5 okienka i was wszystkich usługodawcy obkosili ? doradztwo pierwsza klasa i jak tam robaczki co rzepakiem tysiące by poszły papa  w piątek drugie okienko jak wy to zrobicie dajcie was przepis ? 

Przed chwilą, mirro napisał:

Przeceniasz mnie.

nie 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Jeśli tak toś  dureń. Po co ci tyle sprzętu jak nie masz ziemi?  Jakoś wątpię żebys taki był usprzętowiony bo cos ostatnio pisałeś że z jakimiś banalnymi opryskami czy siewami ci sie tak strasznie długo schodzi. Łykasz te małe dzierżawki po hektarku albo dwa a masz sprzęt na kilkaset ha?  W sumie to sie nie do końca dziwię bo durnych pomysłów i pogietej logiki ci nie brakuje. 

Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Krótkie nóżki i krótkie rączki czyli karduopelek ...bo chłop to by się nie zmieścił w pandzie 🤪

dobra ocena siedze w rozkroku palce wiszą ale krutkie roczki ale jak palce przyszyli to mam normalne 180 średniak 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Pamiętam jedno z założeń do ćwiczenia, gdzie działy się podobne rzeczy. Powiem tak, jest jeszcze parę elementów które powinny się wydarzyć aby scenariusz się dopełnił, ale humor mi się zepsuł. 

"Przekroczenie granicy miało miejsce w rejonie Białowieży na bardzo niskiej wysokości, utrudniającej wykrycie przez systemy radarowe. Dlatego też w porannym komunikacie Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych poinformowało, że polskie systemy radiolokacyjne nie odnotowały naruszenia polskiej przestrzeni powietrznej"

No to teraz wiedzą że jesteśmy ślepi, a swoją drogą ciekawe co lub kogo zrzucili jak już sobie podlecieli tak daleko.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli tak toś  dureń. Po co ci tyle sprzętu jak nie masz ziemi? 

czytaj wyzej co napisałem o pogodzie i okienku pogodowym ... co zrobisz gdy wszyscy bd chcieli kosić 

Opublikowano

Synku masz 150cm nie więcej ...widać gołym okiem żeś kurdupel😁😁😁😁 

dobra ocena siedze w rozkroku palce wiszą ale krutkie roczki ale jak palce przyszyli to mam normalne 180 średniak 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v