Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A myślisz że na tych wsiach ktoś nie pozwala wykopać szczątków? To tylko polityka. Nieudolna z naszej strony i zawzięta z tamtej. Babcia synowej ma 96 lat i powiedziała tyle do wnuczki. "Ty Polaków nie bój się, to bardzo dobre ludzie".

Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tu nie o zemstę chodzi tylko o prawdę i aby pozwolono przynajmniej wykopać przodków polskich rodzin .

A co to poległym i pochowanym pomoże ? Należy pamiętać, niekoniecznie z tego powodu drzec koty. Każda ze stron powinna trochę oddac pola w tym niepotrzebnym nikomu boju.

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Nie no mamy im wszystko oddać i pomagać bo ich tera ruski morduje...oni przecież nam pomagali jak nas niemiec mordował ...rżnęli nas piłami .🤪

Toć to nasz "przyjaciel " 😁 

Wszyscy rżnęli ? Widziałeś ? Siejesz taką samą popeline jak  żydzi, że ich polacy w czasie wojny wszyscy mordowali

Opublikowano
51 minut temu, mirro napisał:

W związku z tym że od soboty, już oficjalnie, mam synową z Ukrainy to wnoszę o hamowanie się.Akurat jej rodzice mieszkają przy mołdawskiej granicy i tam wojna wygląda trochę inaczej niż na wschodzie. Za to wraca sporo trumien z frontu. Z całej rodziny przyjechało tylko 4 osoby i to same kobiety. Jest duża szansa że zostaną wdowami, bo chłopaki walczą. To zwykli prości ludzie jak my. Choć cześciowo już stracili wiarę w zwycięstwo. Mówią wprost że gdyby nie Polacy już by ich nie było. Są niesamowicie wdzięczni za pomoc. Tam nikt nie chce nas wk***iać, oskarżać o nic i wiedzą co się stało na Wołyniu. 

Nie wiem kto to wszystko nakręca ale na samym spodzie wygląda to inaczej. I wiedzą jeszcze jedno, choć trudno sie im z tym pogodzić. Że wejście NATO prawdopodobnie skończyłoby się użyciem przez ruskich atomu. 

Ci co do mnie przyjechali też są wdzięczni za pomoc, i sami mówią że ten prezydent jest zły, korupcja najgorsza od 30 lat i jeszcze ten prezydent niepotrzebnie walczy z zachodem, zamiast być wdzięcznym za to co zachód daje, to on aby drze jape że aby mało i mało, takie jest zdanie tych Ukraińców co u mnie pracują, pochodzą z okolic Iwano-Frankowska.

• Like 1
Opublikowano

toc to aktorzyna odgrywający szol. 

wielkie przedstawienie trwa. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko zwykli mieszkańcy Ukrainy mają dość tego szoł... A jak opowiadają to teraz już wszędzie trzeba smarować żeby coś załatwić, syn jednej nie chciał 33% żołdu oddawać, to wysłali go z granicy z Białorusią do Chersonia ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

te co nic nie mieli i nic ich nie trzymało, są mocno zadowoleni. 

unia się dla nich otwarła, jeszcze pomogli. 

Opublikowano

a jakie hojraki jak ich się spytasz w knajpie, jaką mają grupę inwalidzką 🤣

Opublikowano

bo rola socjalu, toto nie tylko pomoc, to przede wszystkim narzędzia skłócenia społeczeństwa 🤭

Opublikowano

wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem-to zasada stara jak swiat ,obecnie tylko debile z priwislanskeigo kraju jej nie znaja..

szury i foliarze zamienili sie w milosnikow rosji.

2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Sam opowiadałeś ja dziadek był pociotkiem takim jak ty co syna nie potrafił spłodzić ...jemu pomogli ruskie kałmuki to i tobie może jaki upadliniec się wyręczy ....😁

Mój ojciec jako ostatni urodził się przed wojna i miał 5 starszych braci ...wiem że jako c*pa która nigdy nie spłodzi syna tego nie ogarniesz 😁😁

Jedni mają to w genach inni są plackami /pociotkami 

Dzięki takim niedojdom inni przedłużają swoje rody 😁

jak tam  wdomu -wszyscy zdrowi ??

jak sie chowaja  wnuki -ilu syn ich ma ? tyle lat po slubie to chyba sie calej gromadki dorobil bogdanow.😂

u nas armia czerwona to przeszla w jeden dzien a nie latami stacjonowala jak na nie-po-suwlsczyznie..

ilu z twojej rodziny zostala na tym zadupiu a ilu wyjechalo-nawet do krakowa.

My mamy się hamować bo ty masz ukrow tera w rodzinie ...🤔

Co nas to obchodzi ,to nadal jest naród który mordował naszych przodków .

a tacy jacwingowie jak ty to chyba nikogo nie mordowlai-bo za duzymi pociotkami byli.

Może podaj paragraf który zabrania wspominać o tym jak nas rżnęli i wieszali na płotach 😁

was ?? jacwingow to chyba krzyzacy ??

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Tu nie o zemstę chodzi tylko o prawdę i aby pozwolono przynajmniej wykopać przodków polskich rodzin .

pamietasz co bylo w jedwabnem ??? gdyby okazalo sie ze kosci tych wymordowanych to niespecjalnie duzo jest ??

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Nie no mamy im wszystko oddać i pomagać bo ich tera ruski morduje...oni przecież nam pomagali jak nas niemiec mordował ...rżnęli nas piłami .🤪

Toć to nasz "przyjaciel " 😁 

nie wiem czy wiesz ze juz 80 lat minelo ..moze  w chorym umysle ci co mordowali dzisiaj do polski przyjechali.

wiekszosc uciekla albo kgb ich zalatwilo.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem-to zasada stara jak swiat ,obecnie tylko debile z priwislanskeigo kraju jej nie znaja..

A jak Ukraina jest też naszym wrogiem ??

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to rolą naszej dyplomacji wszak jest, aby na słowo "spierdalaj" cieszyli się z czekającej ich podróży.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Placus znawca historii nie wie o gwałtach ruskich kalmukow w Krakowie ....no bardzo dziwne , przypadek ?  

Mordercy tera przyjacielem ot moralność zdrajcy i ukrofila

Ilu takich na forum ?...na szczęście na palcach można policzyć 

Obrońca morderców się znalazł 

Mnie nie obchodzi że naszego wroga inny nasz wróg napadł ...ot przyszła karma i tyle ,

Tylko czemu oni żądają od nas pomocy ?....komu i kiedy oni pomagali i jak ?....nie maja żadnego prawa oczekiwać czegokolwiek od nas i tyle 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Tylko czemu oni żądają od nas pomocy ?....komu i kiedy oni pomagali i jak ?....nie maja żadnego prawa oczekiwać czegokolwiek od nas i tyle 

Bo Polska to jednak do k**wy nędzy chrześcijański kraj. Doświadczony różnymi kolejami historii. A na ile pomagamy, to już decyzja naszych rządzących. Czy przyniesie to pozytywne efekty? Być może i to też od ich roztropności zależy.

Opublikowano (edytowane)

Nie pomaga się oprawcy który nie ma za grosz honoru przyznać się do zbrodni które popełnił .

Efekt to już masz ....pomieszanie krwi i likwidację polski jako narodu 

Opublikowano

ogarek ,nie tylko w domu ma  braki ale i w glowie....

ogarkowi miesza sie 43 z 23....

po pol roku postoju na wschodzie polski -nagle ruszyli w szybkim tempie na zachod i mieli duzo czasu zeby gwalcic ?? ogarek logika to nie jest twoja mocna strona..

to ze u was gwalcili to nic dziwnego ile lat u was stacjonowali tyle co u nas dni..

26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

chyba waszym- szurow i foliarzy, ktorzy w glowie maja propagande ze sputnika.. ruscy trolle zrobili wam z mozgu papke truskawkowa..

Opublikowano (edytowane)

Tylko akurat twojemu  kalce dziadkowi pomogli kalmuce zrobić syna 😁😁😁😁😁.

Jeden dzień im wystarczył ...ile to dni trza gwałcić babę żeby syn był 🤔😁😁😁

Słuchaj no wybiórczy znawco w historii ....poczytaj i popacz  na daty tu podawane ...

https://krakow.ipn.gov.pl/pl4/edukacja/przystanek-historia/144137,Nie-jest-to-pierwszy-napad-tego-rodzaju-Armia-Czerwona-w-Malopolsce-w-1945-r-odc.html

Ile to dni tu jest opisanych ? Jeden ?....ty jesteś taki znawca historii jak ta twoja upadła gospodarka na którą nawet glejtu nie masz 😁😁😁😁

Opublikowano

grupa wagnera ma podobno zajac przesmyk suwalski-wiec zapytasz wtedy synowa ,bo inaczej wnukow nie bedziesz mial. ale traktuj jak swoje 🤣

co z tym dziadkiem masz ??  nie wszyscy byli tak jak twoi .a  twoja matka to kiedys sie urodzila w 40 czy 45 ????

Opublikowano

Dziecko moi rodzice urodzilo się oboje przed wojna ...nie tak jak twoi w wyniku gwałtów ruskich kalmukow co sam opisywales ...😁😁😁😁😁

Ty cały czas opowiadasz swoją nieszczęsna historię i biede ...ty nawet nie masz własność na te parę ha ...😁😁😁

O czym sam podałeś na forum 😁😁😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v