Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Czarna porzeczka 2zl/kg, czerwona 0.50gr/kg gdy jest nieurodzaj porzeczki, gdzie jest koncern spożywczy Sasina @galan99 @Mariusz2903 ?? 

Porzeczka 2022 rok śrd.8zł 2023 rok 2 zł czyli 10 zł na 2 wychodzi 5zł 

Malina 18 zł w ubiegłym roku teraz 4 zł wychodzi 11 zł .

Dobrze że ludzie mają kasę to sprzedałeś truskawki po 10 zł .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Tiaaaaaa dalej se uśredniaj. 

Po ataku putina na UA  żydowskie koncerny myślały że nie będzie towaru i zaczęli skupować porzeczkę po 10 zł a malinę po 20 zł licząc że mrożonki sprzedadzą po 10 euro za kg a tu nie ma kupca po 2 euro i dlatego teraz kupują tanio żeby straty sobie wyrównać . 

. 

Dramatyczny stan Micheila Saakaszwilego

Naraził się putinowi i na razie tak wygląda . Gdzie obrońcy praw człowieka ? UE się wypięła na niego .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Mam nadzieję że tyton będzie po 12zl/kg to sobie usrednisz z zeszłym rokiem i nie będziesz miał co płakać... 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Czarna porzeczka 2zl/kg, czerwona 0.50gr/kg gdy jest nieurodzaj porzeczki, gdzie jest koncern spożywczy Sasina @galan99 @Mariusz2903 ?? 

dobry wieczór MIAŁ BYĆ A CZY DZIAŁA NIE WIEM . Elewar cenę trzyma .

Rozmawiałem z zięciem to czarna porzeczka 1 zł zaś czerwona 0,30 gr na skupach nie na zakładzie .

Ciekawy rok się zapowiada ciekawe jak będą następne takie same ?.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ciekawy rok się zapowiada ciekawe jak będą następne takie same ?.

nie będą takie....

PiS nam gorsze zapewni...

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Tusk zapewni lepiej ?.

nie sądzę... wrócą do rozumu, ale rolnictwo żywcem pochowają.

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Murzyn 40cm, Eskimos 12cm

Masz 26cm🤣🤣🤣

Co tam jeszcze uśrednimy?🤭

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Balcerowicza się przeżyło

oj nie chce mi się sprzeczać, ale to było zupełnie co innego... nikt teraz za koguta traktora nie spłacał... jednak żyć ciągle na minusie, żaden rolnik długo rady nie da...

Opublikowano
30 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie sądzę... wrócą do rozumu, ale rolnictwo żywcem pochowają.

Rolnik jest jak Hydra obetną jednego następni to pociągną A tak nawiasem POTRZEBNA JEST ODROBINA POKORY (TAK ROLNIKOM)   BO OBROŚLI W TAKIE PIÓRKA ŻE WIDAĆ JUŻ PANU BOGU WŁAŻĄ NA NERWY 

• Confused 2
Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

POTRZEBNA JEST ODROBINA POKORY

myślenie chłopa pańszczyźnianego.... dobry Pan... dziś nawet tak mocno nie bił...

Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

Murzyn 40cm, Eskimos 12cm

Masz 26cm🤣🤣🤣

Co tam jeszcze uśrednimy?🤭

Ale podobno rozmiar nie ma znaczenia 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

myślenie chłopa pańszczyźnianego.... dobry Pan... dziś nawet tak mocno nie bił...

Mam już kilka lat za sobą i takiego chamstwa zarozumiałości chytrości i głupoty nigdy wcześniej nie było wśród rolników a powodem jest to że dostają kilka zł i myślą że już Boga złapali za nogi a do tego jeszcze daleko - potwierdzi to każdy kto pamięta czasy z przed tego wieku 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

Mam już kilka lat za sobą i takiego chamstwa zarozumiałości chytrości i głupoty nigdy wcześniej nie było wśród rolników a powodem jest to że dostają kilka zł

zawsze pisałem że socjal powoduje patologie...

Opublikowano
49 minut temu, Pafnucy12 napisał:

oj nie chce mi się sprzeczać, ale to było zupełnie co innego... nikt teraz za koguta traktora nie spłacał... jednak żyć ciągle na minusie, żaden rolnik długo rady nie da...

Za jednego koguta  nie  , no co najwyżej liche t25 ,ale kilkanaście i już małego ciucholandy można mieć . Tylko panie trza mieć odpowiednie kurcze  👇

Indonezyjski Król' to najdroższa odmiana tej rasy, jej wartość dochodzi do 10 000zł

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Porzeczka 2022 rok śrd.8zł 2023 rok 2 zł czyli 10 zł na 2 wychodzi 5zł  Malina 18 zł w ubiegłym roku teraz 4 zł wychodzi 11 zł . Dobrze że ludzie mają kasę to sprzedałeś truskawki po 10 zł .

Co to za durnoty? Przecież rynku razy dwa nie rozciągniesz a trzeba by popchnąć dwa razy tyle co zawsze...

aaaa bawimy się. No to na MOPie 0 km/h a na lewym pasie 240 - to będzie 120 km/h ekspresówką...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v