Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Roman176 napisał:

jak ja biorę firmę to ja im ludzi zatrudniam ? 

za filipiny gdzie 90% katolicy ? 

no ale 10% nie...

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Większość Polaków chce referendum i nie chce uchodźców , tylko wyborcy PO i SLD są za i to nie wszyscy .

Mariusz, a Ty, nie chcesz pomagać bliźnim?

a co z taka nauką?

Uczynki miłosierdzia co do ciała polegają zwłaszcza na tym, by głodnych nakarmić, bezdomnym dać dach nad głową, nagich przyodziać, chorych i więźniów nawiedzać, umarłych grzebać

Opublikowano

kurde... ale który zbawiciel ma racje? którego słuchać? Mariusz pomóż mi!

Opublikowano
Ulman napisał:

Raczej.....,  bo mogła....,  z resztą........,      ech te domysły i dopowiedzenia pisowskiej  ciemnoty

Taaa sama chciała żeby ją udusić...

Co nie?

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Nie chce być nie grzeczny ale Polka sama raczej tego chciała bo mogła mieć fioła na punkcie obcokrajowców

No i własnie jesteś niegrzeczny, 

Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

No jak który? Toż krzyczą na zebraniach sekty "Jarosław Polskę  zbaw"😁

Że też nikt tam nie krzyczy "Jarosław teraz ty postaw". Przynajmniej impreza by się rozkręciła.:lol:

Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

Najbardziej na złość kaczorowi zrobisz jak położysz palec na kowadle i zap...sz weń młotkiem😆

myślę ze głowa była by lepsza na pewno nie zaszkodzi ale może pomóc 

6 godzin temu, DTaras napisał:

Zegwałcili Cię? Romek?

a ciebie co ? przygrzało 

4 godziny temu, DTaras napisał:

No to żeś teraz ppjechał katotalibanem...

myślisz ze w końcu przyjedzie ta jedyna ?  

2 godziny temu, Ulman napisał:

Katolik to nie kradnie i nie gwałci a u nas w więzieniach sami muzułmanie😂

Swołocz kradła,  kradnie i kraść będzie.

niestety ty jesteś z tego samego wora 

Imigranci popełniają w Niemczech coraz więcej gwałtow. "Podane liczby wytrącają z równowagi"

Liczba gwałtów popełnionych na terenie Bawarii przez migrantów ubiegających się o azyl wzrosła w pierwszym półroczu br. o 91 proc. - podał we wtorek niemiecki dziennik "Sueddeutsche Zeitung", powołując się na szefa bawarskiego MSW Joachima Herrmanna.

spoko my weżniemy ich trochę her tusk leci z pomocą 

ja bym ich zalokował każdemu lewakowi w domu +ulman

• Like 1
Opublikowano

Romek. Weźmij se na wstrzymanie z żartami - ja se z tym nie radzę. Jaka znów jedyna? Co do gwałtów toś tak się na tym zafiksował iż doszedłem do wniosku jako to z przeżyciem sobie poradzić nie możesz.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DTaras napisał:

Co do gwałtów toś tak się na tym zafiksował iż doszedłem do wniosku jako to z przeżyciem sobie poradzić nie możesz

ja poprostu wiem co ujek gada przez nich musieli się wyprowadzić ...   no nie wy wiecie lepiej 

2 godziny temu, DTaras napisał:

Taaa sama chciała żeby ją udusić...

Co nie?

chciała bsdm co się dziwisz ? 😛

https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/Walbrzych-Udusil-kobiete-penisem-w-trakcie-seksu.-Grozi-mu-nawet-dozywocie

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Że też nikt tam nie krzyczy "Jarosław teraz ty postaw". Przynajmniej impreza by się rozkręciła.:lol:

A na koniec imprezy "Jarek tu, Jarek tam, Jarek łaskę zrobi nam"  😄

Roman, kim są  ci "oni" co mi ziemię wykupią?

Opublikowano
Roman176 napisał:

Przed chwilą, Ulman napisał:

Roman, kim są  ci "oni" co mi ziemię wykupią?

gdzie wykupią zostawią najlepszą ziemie dla ciebie 

Andrzej U. udusił penisem partnerkę

Ten ujek yo też imigrant, Andrzeja U nie kojarzę. To yen vo przez niego wujek musiał się wyprowadzić?

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Ten ujek to też imigrant, Andrzeja U nie kojarzę. To ten co przez niego wujek musiał się wyprowadzić?

nie imigrant obywatel z obywatelstwem  

w Polsce gleby są zaniżone kwalifikacyjne 

NIK ponawia wniosek o określenie kwalifikacji gleboznawców

W związku z wynikami kontroli NIK sformułowała wniosek pokontrolny do Ministra Rozwoju i Technologii o sfinalizowanie działań zmierzających do wprowadzenia zmian w Prawie geodezyjnym i kartograficznym, określających niezbędne kwalifikacje dla osób uprawnionych do przeprowadzania czynności klasyfikacyjnych w ramach gleboznawczej klasyfikacji gruntów, zapewniające odpowiedni poziom merytoryczny opinii wydawanych przez klasyfikatorów. Wniosek o podjęcie działań zmierzających do wprowadzenia proponowanych zmian legislacyjnych NIK sformułowała już w kwietniu 2021 r. i wciąż pozostaje on aktualny.

Dodatkowo do starostów powiatowych NIK wniosła o:

• zwiększenie nadzoru nad prowadzeniem postępowań klasyfikacyjnych, w szczególności celem zapewnienia prawidłowości i rzetelności danych wykazywanych w projektach ustalenia klasyfikacji;
  • zapewnienie przeprowadzania gleboznawczej klasyfikacji na wszystkich gruntach podlegających klasyfikacji z urzędu, w tym zwłaszcza na gruntach zmeliorowanych;
  • dokonywanie zmian w EGiB wynikających z ostatecznych decyzji o ustaleniu klasyfikacji w wymaganym terminie;
  • zweryfikowanie aktualności danych zawartych w EGiB w odniesieniu do działek stanowiących własność powiatu lub powiatowych jednostek organizacyjnych.
Opublikowano
Roman176 napisał:

1 minutę temu, DTaras napisał:

Ten ujek to też imigrant, Andrzeja U nie kojarzę. To ten co przez niego wujek musiał się wyprowadzić?

nie imigrant obywatel z obywatelstwem  

w Polsce gleby są zaniżone kwalifikacyjne 

NIK ponawia wniosek o określenie kwalifikacji gleboznawców

W związku z wynikami kontroli NIK sformułowała wniosek pokontrolny do Ministra Rozwoju i Technologii o sfinalizowanie działań zmierzających do wprowadzenia zmian w Prawie geodezyjnym i kartograficznym, określających niezbędne kwalifikacje dla osób uprawnionych do przeprowadzania czynności klasyfikacyjnych w ramach gleboznawczej klasyfikacji gruntów, zapewniające odpowiedni poziom merytoryczny opinii wydawanych przez klasyfikatorów. Wniosek o podjęcie działań zmierzających do wprowadzenia proponowanych zmian legislacyjnych NIK sformułowała już w kwietniu 2021 r. i wciąż pozostaje on aktualny.

Dodatkowo do starostów powiatowych NIK wniosła o:

• zwiększenie nadzoru nad prowadzeniem postępowań klasyfikacyjnych, w szczególności celem zapewnienia prawidłowości i rzetelności danych wykazywanych w projektach ustalenia klasyfikacji;
  • zapewnienie przeprowadzania gleboznawczej klasyfikacji na wszystkich gruntach podlegających klasyfikacji z urzędu, w tym zwłaszcza na gruntach zmeliorowanych;
  • dokonywanie zmian w EGiB wynikających z ostatecznych decyzji o ustaleniu klasyfikacji w wymaganym terminie;
  • zweryfikowanie aktualności danych zawartych w EGiB w odniesieniu do działek stanowiących własność powiatu lub powiatowych jednostek organizacyjnych.

Roman. Jak na świdrze na 80 cm zobaczy troszkę gliny to choćby przez żwir wiercił będzie pisał trzecią klasę. a jak w dziesięciu arach trafi dwa takie kwiatki to jakby mu do głowy nasrało. Wszyscy się pierdami podniecają podczas gdy to klasa bonitacyjna zatem nie tylko glina a ilość opadów, łatwość uprawy wiosennej, zagrożenie suszą i kupę innych tematów. Lepiej niech ten NIK się zajmie tym co trzeba. Kuźwa - widziałeś kiedy skok z piątej na trzecią? To przyjedź do nas...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v