Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

dostaną 2200 zł do ha

jak to wyliczyłeś?

Opublikowano
21 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie... ale i w drugą stronę przesada też mi się nie podoba... to co teraz odwalają, to też idiotyzmy...

Lewicowiec się z ciebie robi ale wiem dla czego - przez PIS . Ostatnio czytałem wpis na AF , gościu widząc co robi PIS przestał chodzić do kościoła .

Opublikowano

Lewicowiec się z ciebie robi ale wiem dla czego - przez PIS

ciekawa teoria, ale Pis jest baaaardzo lewicowy.

Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gdyby nami rządzili prawdziwi rządzący a nie stado baranów to nie byłoby potrzeby takich dopłat ...

Teoretycznie przytulając taką dopłatę pewnie się śmiejesz , ale głupki tyle dają ?

Opublikowano

Teoretycznie przytulając taką dopłatę pewnie się śmiejesz , ale głupki tyle dają ?

Nie potrzebuję dopłat, bo większość sprzedałem w grudniu po niegłupich cenach, jedynie trochę kukurydzy niedawno sprzedałem i na nią złożę wniosek ;) 

Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Tylko popierasz tych , du...i i tyle , takie moje zdanie jest .

nie popieram... a pisu nie cierpię.

najbardziej fałszywi politycy tam obecnie się znajdują.

Opublikowano

Aaa, tego co to pierwsze pgry zajumał?

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

nie znam.

Taki kryształowy gość z chyba Grójca. Ministrantem rolnictwa był🤣

Opublikowano

a ja glupi sprzedalem pszenice po 1400, owies po 1100 a kukurydze mokra po 900, mieszanke po 1100 i ani grosza nie dostane 😪.

31 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Galan, trochę CIĘ zmartwię... ten obraz, to fikcja.... to tylko film był.... życie to nie bajka.. a Ty ciągle tego nie widzisz...

najbardziej mnie zdziwilo gdy zobaczylem jak chlopi  kukurydze sierpami rzna-poczatek XX w i juz siali.wymysl rezysera czy tak bylo??

czesc scen krecili pod krakowem..

26 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wreszcie napisałeś mądrze ale kij ma 2 końce i ci frajerzy dostaną 2200 zł do ha , rekordowa , historyczna dopłata i do 300 ha .

a ty jeszcze kijem nie dostales od znajomych czy rodziny ?? opowiadasz to samo innym rolnikom ?? jeszcze cie nikt od wujow nie zwyzywal ???

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

idź zobacz czy mózg ci nie wypadł gdzieś na polu 

tobie się to zdarza?

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

a ja glupi sprzedalem pszenice po 1400, owies po 1100 a kukurydze mokra po 900, mieszanke po 1100 i ani grosza nie dostane 😪.

najbardziej mnie zdziwilo gdy zobaczylem jak chlopi  kukurydze sierpami rzna-poczatek XX w i juz siali.wymysl rezysera czy tak bylo??

czesc scen krecili pod krakowem..

a ty jeszcze kijem nie dostales od znajomych czy rodziny ?? opowiadasz to samo innym rolnikom ?? jeszcze cie nikt od wujow nie zwyzywal ???

Sam piszesz że nic nie dostaniesz a bambry dostaną , 300 ha x 2200 zł 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

nie ale czytam ze ciebie często 

o widzę że dziś forma ta przedwczorajsza? :D

Opublikowano
25 minut temu, Pafnucy12 napisał:

nie popieram... a pisu nie cierpię.

najbardziej fałszywi politycy tam obecnie się znajdują.

naprawdę a takie kłamstwa ci nie przeszkadzają ? 

22 mar 2023  Donald Tusk: Śląsk będzie potęgą przemysłową, w śląskich kopalniach będzie wydobywać się węgiel · I tak w Unii Europejskiej będzie trend redukcji ...

tym czasem było  tak 

Tusk: Tylko samorządy mogą zmienić grunty po zamykanych kopalniach w kwitnące miejsca

a tak sie wyprowadzało  kasę 

NIK: inwestycja KGHM spowodowała 19,6 mld zł strat. Przedsięwzięcie chwalił Donald Tusk

https://polskieradio24.pl/5/1222/artykul/2277340,nik-inwestycja-kghm-spowodowala-196-mld-zl-strat-przedsiewziecie-chwalil-donald-tusk

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

nie tak jak wy siedzi pierdzi i wyzywa ze innych by wygonił do pracy .. i od socjalistów 

niby człowiek pracy, a popiera socjale i nieróbstwo, jednocześnie wmawiając innym ze nie robią nic...

ciekawe...

i co mnie jakis Tusek obchodzi?

mnie interesuje co się teraz odpierdziela.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Romek jak tam fiat Panda ...wytrzymuje to 100tys km rocznie 🤣🤣🤣🤣

miałeś znowu sny alkoholowe ?

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

niby człowiek pracy, a popiera socjale o nieróbstwo, jednocześnie wmawiając innym ze nie robią nic...

ciekawe...

a jak się nazywa ten co biduje na gospodarstwie dopłaty przeznacza na życie ? 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

a jak się nazywa ten co biduje na gospodarstwie dopłaty przeznacza na życie ? 

Roman pijok? 🤭

Opublikowano (edytowane)

5,5 mam. 🤭

u Romusia to nawet Zeus ma widły... ma fajne pomysły chłop... i to jak trzeźwieje...

Edytowane przez Pafnucy12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v