Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 26.04.2023 o 08:53, galan99 napisał:

Kanadyjscy parlamentarzyści pracują nad propozycjami pomocy dla ukraińskich rolników, a wśród rekomendacji znajdują się m.in. propozycje budowy w Polsce elewatorów na ukraińskie zboże.

to akurat za***isty pomysł pod kilkoma warunkami.

my budujemy, my decydujemy gdzie, my decydujemy jaka infrastruktura i urządzenia są potrzebne do tego i najważniejsze inni dają na to pieniądze, a czy tam będzie leżeć ukraińskie zboże to potem pomyślimy.

niestety niemożliwe do wykonania w tym kraju z powodu panującej głupoty

Opublikowano

Ty też tak dzielisz... a to Poska B, a to motocykliści....

dla mnie też jeden wuj góral, czy z Krakowa... 🤭   od was ony...

Opublikowano

https://www.rp.pl/historia/art2166911-goralenvolk-kim-byli-gorale-kolaborujacy-z-niemcami

Goralenvolk, czyli idea narodu góralskiego, to czarna karta dziejów Podhala. Idea wyznawana przez tych, którzy w 1939 roku zdecydowali się pójść na współpracę z nazistami. Minęło 76 lat od czasu, kiedy podhalańscy kolaboranci okryli się hańbą.

Zapomniany hołd krakowski
Był 7 listopada 1939 roku, ponad dwa miesiące po zajęciu Podhala przez Wehrmacht. Krzeptowski w towarzystwie współpracowników przybył na Wawel, aby złożyć hołd obejmującemu urząd generalnego gubernatora okupowanych ziem polskich – Hansowi Frankowi.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

macie swoj stroj ,kulture ? artystow ? 

mamy...

i zapamiętaj. Lublin był dłużej Polską niż Kraków i Twoje zadupie.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

mamy...

i zapamiętaj. Lublin był dłużej Polską niż Kraków i Twoje zadupie.

podaj jakies dane na ta smiala i nieprawdziwa teze  😂 a okolice kocka tez ??

najwieksza krzywde w historii uczynil lubelsczyznie napoleon -po III rozborze przypadla austrii a przez niego weszli rosjanie, podobnie jak mazowszu..

3-rozbior-mapa-680x450.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

podaj jakies dane na ta smiala i nieprawdziwa teze  😂 a okolice kocka tez ??

najwieksza krzywde w historii uczynil lubelsczyznie napoleon -po III rozborze przypadla austrii a przez niego weszli rosjanie, podobnie jak mazowszu..

Nawet u nas w zaborze rosyjskim nie było takiej bidy jak u was w zaborze austriackim, wy jesteście bidoki z krwi i kości xD Golicja i Głodomeria musiała płynąć za ocean za chlebem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

nie znajdę tak na szybko.

tak fajna animacja była, która część Polski najkrócej pod zaborami była... Moje strony wygrywały... więc mi tu nie pitol pociotku kolaborantów kto bardziej Polakiem jest.. 😜

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet u nas w zaborze rosyjskim nie było takiej bidy jak u was w zaborze austriackim, wy jesteście bidoki z krwi i kości xD Golicja i Głodomeria musiała płynąć za ocean za chlebem ...

1867 na obszarze zaboru austriackiego istniała autonomia galicyjska, w której Polacy mieli największą swobodę językową i kulturalną spośród zaborów, aż do momentu uzyskania niepodległości.

rarararara

sondazaborcy.jpg

tomasz you is stupid 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Roman176 napisał:

1867 na obszarze zaboru austriackiego istniała autonomia galicyjska, w której Polacy mieli największą swobodę językową i kulturalną spośród zaborów, aż do momentu uzyskania niepodległości.

No i co z tego, że Matejko mógł sobie obrazki malować, jak do gara nie było co włożyć ... Zresztą, co mnie interesuje jakaś sonda robiona współcześnie, która nie ma znaczenia z tym co było na prawdę.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Od razu widać kto jest głupi.

Wooooooooon analfabeto🤣

I'll tell you what is stupid.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Widać, że angielskiego się uczysz z Dudą xD 

spokojnie You look like a woman, you stupid haggis.

Opublikowano

kuźwa, po polsku głąb sklecić poprawnie zdania nie potrafi, a tu po ichniemu udaje że umie.... :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v