Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nooooo powiem tak, że żadna łaska ale pod warunkiem że się nie jest parcodawcą.😂 A instytucje rządowe to za ile zatrudniają pracowników? Płacą im godziwie? czy jadą na najniższej krajowej?🤣

Opublikowano
12 godzin temu, Takeda napisał:

znajdź jeden mój post, gdzie popieram Tuska, PO lub piszę, że głosowałem/będę głosował na tą partię ty kłamliwy folksdojczu.

wystarczą mi wklejki twoich linków co popierają Po   typu wp onet i reszta bauer media 

7 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Cza sie było łuczyć....

albo bidować jak ty ? 

Opublikowano

Skutki uboczne dopłat do zbóż. Nie da się kupić komponentów paszowych - alarmują hodowcy!.

To niech płacą za zboże po 1700 zł to kupią spokojnie .

Już pojawiają się pierwsze problemy z zapowiadanymi przez rząd nowymi dopłatami do zbóż i oleistych, mimo, że nabór wniosków jeszcze nie ruszył. To było bardziej niż pewne, że niektóre grupy rolników zostaną poszkodowane, przez tworzenie przepisów na kolanie. Termin sprzedaży to jedno, drugie to zakup na pasze. O co chodzi?

https://www.agrofoto.pl/articles/prow-2014-2020/skutki-uboczne-doplat-do-zboz-nie-da-sie-kupic-komponentow-paszowych-alarmuja-hodowcy/

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

wiem bo nima fenda 

A widzisz. Dobrze kombinujesz. A jakbyś po wsi Fendem defilował, to i prestiż i szacunek zaraz byś miał.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W dzisiejszych czasach trzeba  mieć ale , SZACUNEK LUDZI ULICY ... 

Bo może być w P....l.

Anie Fendem szpanować nie te czasy .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Sory, ale mnie szacunek ludzi ulicy nie interesuje, w 4 literach mam to czy jakiś żul mnie szanuje ;) Ale jak ktoś, kto kiedyś był dla Ciebie wzorem mówi, że masz lepszy towar od niego, to taki szacunek mnie interesuje.

Ty się galan lepiej zajmij tym, że skupy podpisują kontrakty po 700zł/t na jęczmień/pszenżyto na żniwa, bo jeśli takie ceny będą na prawdę, to ten twój kochany PiS przegra na wsi xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Mylisz pojęcia nie o towar chodzi . Nie o żula chodzi  .

Tylko bezpieczeństwo wyjścia wieczorem w mieście w dzień można też  dostać jak za bardzo pyszny .

Na wiosce to zające mogą tylko , przestraszyć .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Sory, ale mnie szacunek ludzi ulicy nie interesuje, w 4 literach mam to czy jakiś żul mnie szanuje ;) Ale jak ktoś, kto kiedyś był dla Ciebie wzorem mówi, że masz lepszy towar od niego, to taki szacunek mnie interesuje.

Ty się galan lepiej zajmij tym, że skupy podpisują kontrakty po 700zł/t na jęczmień/pszenżyto na żniwa, bo jeśli takie ceny będą na prawdę, to ten twój kochany PiS przegra na wsi xD 

I co po tym , że przegra .

Wróci Tusk z Rosati zacisną pasa , a kontrakty i tak zostaną po 700 zł .

Wiec kto musi się , bać że będzie po 700 zł zboża , to ma problem nie lada .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

No to powiedz swoim idolom żeby PiSda-ł, żeby nie przegrać, bo jak tak będzie to pazerne chłopy będą przed samymi wyborami strajkować xD Bo ostatnio jak im mówili w czerwcu 2022r że jest coś nie tak z tym importem to oni się obudzili dopiero w kwietniu 2023r. xD 

Opublikowano (edytowane)

NIE  .

Będą inii , dociskać i dalej będziecie na drogach stać .Ile to już było partii i rządów od lat 1989 do 2023 i ile było strajków chłopskich i stale coś się domaga rolnik . I co się zmieniło , co rolnik wywalczył przez te lata nic .

W tym roku może coś .dopłacą do sprzedanej pszenicy , na następne lata nie dopłacą już a cena i tak będzie 700 zł o by była .

Fit for 55 - jest przyjęty , produkcja  będzie z roku na rok droższa .

33 lata , tylko strajki i rolnik poszkodowany , a mam to gdzieś i tak , nikt nie wygra z rolników .

Co zaplanowali na następne lata i tak zrobią i nie będą pytać rolników czy się im , to podoba czy nie .

Szymon Hołownia odrzuca pomysł Donalda Tuska. Szybka riposta z PO

Szymon Hołownia podczas spotkania z wyborcami został zapytany o marsz, który 4 czerwca organizuje KO. Lider Polski 2050 powiedział, aby "odpuścić sobie" dyskusję na ten temat, bo takim wydarzeniem wyborów się nie wygrywa. Zastrzegł jednak, że do tego wydarzenia jest jeszcze sporo czasu i jest otwarty na rozmowy. Na jego słowa zareagował już Borys Budka z KO.

Kukiz też zmieniła , nazwę partii , wszyscy walczą tylko o stołki dla siebie , nie o dobro rolnika .

Kukiz mówi, że został "wyrolowany" przez PO. "Powiedziałem, że się zemszczę"

Od 2005 r. grałem za darmo koncerty, aby wypromować Platformę Obywatelską. Miało to wpływ na moją decyzję o wejściu do polityki; tak zostałem przez nich wyrolowany, że powiedziałem, że się po prostu zemszczę — powiedział w środę w Programie Pierwszym Polskiego Radia lider Kukiz'15 Paweł Kukiz.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kukiz-mowi-ze-zostal-wyrolowany-przez-po-powiedzialem-ze-sie-zemszcze/ng4pvn2,79cfc278

Konfederacja Wolność i Niepodległość . też mają gdzieś rolnika , że teraz głoszą piękne słowa , bo na tym polega sztuka dostania się dom sejmu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A widzisz. Dobrze kombinujesz. A jakbyś po wsi Fendem defilował, to i prestiż i szacunek zaraz byś miał.😂

obawiał bym się wtedy cen dzierżaw 😋 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Bo może być w P....l.

Anie Fendem szpanować nie te czasy .

wole fenda niż debili 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To dlatego Jarosław i Morawiecki zawsze z ochroną chodzą, bo połowa tego narodu chce im mordę obić xD 

jaka połowa ? 

na tego ujjjjjaaaaa głosowałem 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

W dzisiejszych czasach to trza mieć w pierwszej kolejności szacunek do samego siebie. To upraszcza postrzeganie świata.

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

obawiał bym się wtedy cen dzierżaw 😋 

wole fenda niż debili 

jaka połowa ? 

na tego ujjjjjaaaaa głosowałem 

A druga połowa , de...i . wierzy w coś co nie istnieje ha ha ha.

Obiecywali i taki h..j dali ale , niech ta 2 połowa wierzy .

1 godzinę temu, mirro napisał:

W dzisiejszych czasach to trza mieć w pierwszej kolejności szacunek do samego siebie. To upraszcza postrzeganie świata.

TAK UPRASZCZA POLITYKOM BYLE DO KORYTA . Politycy maja gdzieś szacunek .

Kolejne sondaże opinii publicznej bardzo wyraźnie wskazują, że opozycja może liczyć w nadchodzących wyborach najwyżej na minimalne zwycięstwo. Równie prawdopodobne jest, że PiS pozostanie u władzy albo będzie rządzić w koalicji ze skrajnie prawicową Konfederacją. Jeśli Prawo i Sprawiedliwość wygra kolejne wybory, to będzie sprawować władzę już nie cztery i nie osiem, ale 12 lat. W dużej mierze to liberalne elity wręczą partii Kaczyńskiego wyborcze zwycięstwo. Przyczyn takiego stanu rzeczy będzie przynajmniej kilka.

Biorąc pod uwagę liczbę afer, które szczególnie w ostatnim okresie towarzyszą rządom prawicy, tak długie rządy PiS są przejawem klęski opozycji, która najwyraźniej nie jest w stanie przekonać Polaków do siebie.

Co bardzo istotne, dzieje się to w sytuacji, w której – na co wskazują wszystkie badania socjologiczne – ma miejsce odwrót Polaków od prezentowanego przez polską prawicę konserwatyzmu obyczajowego. Zdecydowana większość jest też za członkostwem w UE, co również premiować powinno opozycję, a nie skłócone, i co ważniejsze skłonne do kłótni – a w wypadku Konfederacji wprost niechętne wobec UE – formacje polskiej prawicy.

Uczyć się należy od Merkel...

Odzyskanie wiarygodności w oczach elektoratu wymagałoby od liberalnej opozycji umiejętności, która jest przepustką do władzy. Najlepszą nauczycielką w tym aspekcie była Angela Merkel.

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v