Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Większość nauczycieli to PO - SLD popiera , co tu myśleć , zarobki im PIS podniósł , tak jak ci co pobierają 13 , 14 , po 400 zł podwyżki dostali , 500 + biorą i srają na PIS . Jak dla mnie PIS powinien przegrać ale tylko po to by nowa władza wszelkie profity pozabierała  .

przez 7 lat rządów to każdy rząd podniósłby  pensje i emerytury

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Kto podnosi płace i renty i emerytury i wszelkie inne dobra

Nooo jak jakie dobro upadło, to faktycznie trza je podnieść.😂 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Kto podnosi płace i renty i emerytury i wszelkie inne dobra ten ma racje .

sztuczne regulacje nigdy dobra nie przynoszą. jedynie patologie i nadużycia.

1 minutę temu, galan99 napisał:

Kiedyś wszytko jeb...e

przez asteroide?

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Kiedyś wszytko jeb...e , ze mało kto się pozbiera .

Jak się napędza inflację 13, 14, 500+ i innymi socjalnymi pierdołami, to masz rację, takie coś prędzej lub później pierdolnie i w Polsce znowu będzie bieda jak w latach 90-tych ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, hubertuss napisał:

Bardziej niż zarobki pis tym nauczycielom jak i nam wszystkim podniósł koszty życia. Koniec końców jak my wszyscy i tak dostali po d*pie.

Poza tym nauczyciele to ludzie wykształceni ich nie tak łatwo nabrać jak ludzi po podstawówce którzy zamykają się na inne źródła przekazu niż tvp.

Oczywiście że umieją liczyć bo za PO inflacja 3 % podwyżka 3 % za PIS inflacja 19 % podwyżki 14 % .

Czyli za PO zarabiał 3000 zł dostał 90  zł a teraz zarabia 4000 zł podwyżka 560 zł czyli pensja 3090 zł była dla nauczyciela lepsza niż 4560 zł ?

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Oczywiście że umieją liczyć bo za PO inflacja 3 % podwyżka 3 % za PIS inflacja 19 % podwyżki 14 % 

Czyli doszedłeś do czegoś mądrego, brawo, jeden PiS-owiec chociaż zauważył, że w Polsce PiS-u płace nie nadążają za inflacją, i ludzie zamiast być bogatsi, to są tak na prawdę coraz biedniejsi xD 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Oczywiście że umieją liczyć bo za PO inflacja 3 % podwyżka 3 % za PIS inflacja 19 % podwyżki 14 % 

wniosek?

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak się napędza inflację 13, 14, 500+ i innymi socjalnymi pierdołami, to masz rację, takie coś prędzej lub później pierdolnie i w Polsce znowu będzie bieda jak w latach 90-tych ...

Jak głupi i nieswiadomy konsekwencji swoich działań, jest PIS widać na przykładzie importu z upainy.  Teraz drukują kase na potegę i zapożyczają się bez umiaru ale połapią się dopiero jak będzie za późno.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

wniosek?

PIS jest lepsze bo dało 14% podwyżki a PO tylko 3%. Tak więc PIS dał prawie 5 razy więcej jak PO. 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

połapią się dopiero jak będzie za późno.

hmmm.. za późno dla kogo?

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Teraz drukują kase na potegę i zapożyczają się bez umiaru ale połapią się dopiero jak będzie za późno.

Nie połapią sie.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

PIS jest lepsze bo dało 14% podwyżki a PO tylko 3%. Tak więc PIS dał prawie 5 razy więcej jak PO. 

no jak bym czytał pasek w tvpis... :D

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

co, tylko z ziemi  żyją .

a są jeszcze gdzieś tacy? da się z tego żyć?

bez dopłat, socjali i zapomóg... no i rent ojców? znasz takich?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v