Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To ci odpowiem , tak dana pszenica nigdy nie miła trafić do , Afryki tylko do Europy tylko do Europy tak zadecydowała Unia .

Trwa wymiana handlowa , Unia - Ukraina teraz już wiesz i tak będzie przez wiele lat ze wszystkim .

Ciebie nic nie obchodzi , bo nic nie wiesz siedzisz w jakiś dziurze przy granicy i wiele , dziobem kłapiesz .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

Ale mamy rządy PIS to dlaczego się na to godzą ?. Od PO, sld nie można wymagać ale od PIS ?

PIS zgłupiał na punkcie ukrainy i zapomniał kto go wyniósł do władzy

Opublikowano

Ale czemu ty belkoczesz jakieś paranoiczne wywody a nie umiesz opisać mechanizmów które jak twierdzisz istn8eja i działają. Objaśnisz to w końcu czy to jedynie twoje lęki i schizofrenia.

Opublikowano
16 minut temu, racyl napisał:

Ale mamy rządy PIS to dlaczego się na to godzą ?. Od PO, sld nie można wymagać ale od PIS ?

PIS zgłupiał na punkcie ukrainy i zapomniał kto go wyniósł do władzy

Ukraina przykrywa wszystkie głupoty, niedociągnięcia, złe decyzje, brak jakiejkolwiek logiki, itd itp, pisiorów. To są debile, początkowo ukraina im pomagała, ale sytuacja wymknęła się spod kontroli. A żaden z nich do błędu się nie przyzna.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Ulman napisał:

Ale czemu ty belkoczesz jakieś paranoiczne wywody a nie umiesz opisać mechanizmów które jak twierdzisz istn8eja i działają. Objaśnisz to w końcu czy to jedynie twoje lęki i schizofrenia.

Ha ha ha , ale się uśmiałem z twej wypowiedzi .

To pisz specjalisto skoro nic nie wiem .

Posłucham wykładu wybitnego specjalisty , proszę bardzo masz głos , wypowiadaj się .

Ta pani powiada że na ziemie  uzyskane zostali przesiedleni Ukraińcy .Dla tych, którym dziadkowie o historii nie opowiadali .

https://www.facebook.com/100000913437042/videos/577066257715152/

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, galan99 napisał:

Ta pani powiada że na ziemie  uzyskane zostali przesiedleni Ukraińcy .Dla tych, którym dziadkowie o historii nie opowiadali .

https://www.facebook.com/100000913437042/videos/577066257715152/

Przesłuchałem wypowiedź tej pani prawie trzy razy. Nazwanie Operacji Wisła. operacją humanitarną chyba w moim pojmowaniu operacji humanitarnych się nie mieści. 🤣

A to że umarło tam 30 osób i pewnie dlatego że były chore, to już argument dyskwalifikujący tę Panią i cały jej wywód. Kolejna sprawa, to pytanie czy po zakończeniu wojny Polaków mordowały tylko bandy UPA? A ci co stwierdzili że pozostaną w lesie i będą walczyć? Poza tym wywalenie ludności cywilnej z miejsca ich zamieszkania aby stworzyć strefę buforową czyli wolną od danej grupy etnicznej chyba do standardowych działań nie należy? Co by nie mówić to z tego co pamiętam na Bałkanach też to się powtórzyło, tylko że tam szły z dymem całe wsie. Może dlatego jakoś nie przemawia do mnie argumentacja tej Pani. Wysiedlenie zawsze pozostaje wysiedleniem i chyba musimy się zmierzyć z  takimi faktami. Argumentacja " a bo oni" niczego nie usprawiedliwia. Trza  mieć jaja i z tym się zmierzyć.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
48 minut temu, jacek1296 napisał:

Ukraina przykrywa wszystkie głupoty, niedociągnięcia, złe decyzje, brak jakiejkolwiek logiki, itd itp, pisiorów. To są debile, początkowo ukraina im pomagała, ale sytuacja wymknęła się spod kontroli. A żaden z nich do błędu się nie przyzna.

Ciekaw jestem ile pieniędzy w tą ukrainę władowali.

Ukraina kupi od nas uzbrojenie, tylko za jaką kwotę i kto za nią zapłaci ?. może znowu dostaną za darmo 😄

Ukrainę chcą wcisnąć do nato tylko kto będzie im kupował uzbrojenie jak oni nic nie mają po za darowiznami 😄

PIS rozdmuchał zagalopował się z ukraina

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

No to co jest gorsze wysiedlenie czy mordowanie ?😄

no zależy ci wcześniej zrobią?....

Opublikowano

Poniżej herb-logo na bluzie kogo i gdzie to nie będę pisał, porównajcie z herbem jednego kraju, resztę sami sobie odszukać i doczytać - tylko nie pisać że nie ma różnicy a ja ślepy jestem.

IMG_20230410_203410.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, racyl napisał:

Ciekaw jestem ile pieniędzy w tą ukrainę władowali.

Ukraina kupi od nas uzbrojenie, tylko za jaką kwotę i kto za nią zapłaci ?. może znowu dostaną za darmo 😄

Ukrainę chcą wcisnąć do nato tylko kto będzie im kupował uzbrojenie jak oni nic nie mają po za darowiznami 😄

PIS rozdmuchał zagalopował się z ukraina

Nie opowiadaj , bo nikt nie chce do NATO , SAMI  Amerykanie są na NIE .

Ukraina  tylko żeby dostała takie prawa handlowe jak ma Unia we wspólnocie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie opowiadaj , bo nikt nie chce do NATO , SAMI Sami Amerykanie są na NIE .

Ukraina  tylko żeby dostała takie prawa handlowe jak ma Unia we wspólnocie .

jeszcze trochę rządów PIS i wszystko się może zdarzyć.

broń,  samoloty, czołgi , kto to im wyskomlał jak nie PIS

Opublikowano (edytowane)

Nasz kraj .

Albo Unia .

Lub onuca .

Więcej opcji nie ma .

Onuca powiada że jesteśmy bezpańscy od roku 1990  .

A każdy pies ma pana wiec trzeba  wybierać .

Co się dzieje w dopłatach , wyłapią każdą złotówkę rzuconą rolnikom .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Onuca ma problem , bo wchłoną go do Ukrainy . Myśli nocami i dniami .

Zapewne nie wiedziała że na ziemiach , uzyskach wywieźli Ukraińców ze wschodnich terenów . jako operacja Wisłą .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
6 godzin temu, PRIMO napisał:

Jak zwykle nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi. 🤦‍♂️

ja zrozumiałem |? pewny biedak z lubelskiego ... wyzywa od socjalistów chodź sam jest największy ....... coś bełkoce a ty powtarzasz .... niech ci bd nic nie zrozumiałem ciekawie macie sie na wsi tam 

Typowa kultura pijaka. 

pięknych okolicach mieszkasz spodziewałeś się ze ci odp orz aż aleś uroczy ?

Jak zwykle nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi. 🤦‍♂️

ja zrozumiałem |? pewny biedak z lubelskiego ... wyzywa od socjalistów chodź sam jest największy ....... coś bełkoce a ty powtarzasz .... niech ci bd nic nie zrozumiałem ciekawie macie sie na wsi tam 

Typowa kultura pijaka. 

pięknych okolicach mieszkasz spodziewałeś się ze ci odp orz aż aleś uroczy ?

4 godziny temu, jacus napisał:

sie mowi -szczesc boze gornictwu..

Mirek dobrze napisał 🙄

4 godziny temu, Ulman napisał:

Jaki gatunek masz na myśli? 

nie mam konkretnego chodzi mi o sam zimowy coraz więcej się go sieje 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

liber – wolny) – ideologia i kierunek polityczny, według którego wolność jest nadrzędną wartością. Liberalizm ma charakter indywidualistyczny i przeciwstawia się kolektywizmowi. Innymi wartościami cenionymi przez liberałów są wartości demokratyczne i prawa obywatelskie czy własność prywatna i wolny rynek.

Unia nie jest LIBERALNA , TYLKO LEWACKA .

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v