Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, zarejestrują u Putina i potem jako używany trafi do UE xD Szczerze, gorsze są te strefy z normami spalin w miastach niż ten zakaz spalinowych.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

to jakas moda ?- moj powinowaty spod swidnika ma zone ukrainke.

Moda, czy nie ale "krew nie woda a majtki nie pokrzywy".🤣Się tam kiedyś poznali i chyba tak ma być. Poszły do ministerstwa papiery o zgodę na wykonywanie zawodu w Polsce, W międzyczasie chcieli ją do szpitala w Rzeszowie gdzie leżą ranni. Ale jednak to kawałek drogi.

Opublikowano (edytowane)

Chcą Kaczyńskiemu »dać głowę« Trzaskowskiego na tacy". Kulisy strategii obozu rządzącego [ANALIZA]

Niegospodarność w ratuszu, brak kontroli nad urzędnikami, sprzyjanie korupcji — takie zarzuty stawiają Rafałowi Trzaskowskiemu politycy Zjednoczonej Prawicy. Z nieoficjalnych ustaleń Onetu wynika, że to początek większej akcji wymierzonej w wiceszefa PO. Jak twierdzą nasi informatorzy, rozważane jest nawet podjęcie próby usunięcia go z fotela prezydenta stolicy i zastąpienie rządowym komisarzem. Poznaliśmy tajne plany koalicji rządzącej.

https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/chca-kaczynskiemu-dac-trzaskowskiego-na-tacy-kulisy-strategii-pis-analiza/r50e3d1,79cfc278

PO się sypie coraz bardziej .

— Mamy do czynienia z jakimś uporem Donalda Tuska, który nie chce przyjąć do wiadomości tego, że Rafał Trzaskowski ma znacząco większe poparcie niż on. Rodzi się pytanie, czy Donaldowi Tuskowi naprawdę zależy, żeby odsunąć PiS od władzy, czy też raczej na tym, żeby zostać po raz kolejny premierem. Odnoszę wrażenie, że to drugie — mówił w "Onet Rano." prof. Antoni Dudek z Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego.

Całkowicie się z prof. Flisem zgadzam. Mamy do czynienia z jakimś uporem Donalda Tuska, który nie chce przyjąć do wiadomości tego, co wynika z badań — z wielu badań, nie z jednego — że Rafał Trzaskowski ma znacząco większe poparcie, jest znacznie bardziej popularnym politykiem Koalicji Obywatelskiej niż Donald Tusk. Donald Tusk powinien z tego wyciągnąć wnioski. Rodzi się pytanie, czy Donaldowi Tuskowi naprawdę zależy przede wszystkim na tym, jak sam twierdzi, żeby odsunąć PiS od władzy, czy też raczej na tym, żeby zostać po raz kolejny premierem. Odnoszę wrażenie, że to drugie jest prawdziwym motywem jego uporu w tej sprawie — kontynuował prof. Dudek.

— Tusk utknął. Pojawił się pancerny, szklany sufit na poziomie 20 kilku procent. Tusk tkwi w nim od roku i będzie tkwił, bo nie ma większego poparcia dla jego przywództwa w Polsce. Natomiast Trzaskowski ma szanse na kilka procent więcej — powtórzył.

— Donald Tusk to blokuje, ponieważ uważa, że na ostatniej prostej wyprzedzi PiS. Moim zdaniem nie wyprzedzi. Prof. Flis ma rację. Wchodzą w grę ambicje czysto personalne Donalda Tuska — podsumował.

Sami się zagryzą kto ważniejszy .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/duzy-blad-tuska-prof-dudek-nie-ma-watpliwosci-chodzi-o-trzaskowskiego/y9pr8e2,79cfc278

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

A naprawić? Płytę. Jakaś konkretna diagnoza jest?

Kuźwa przez tą płytę to aż w Krampie mnie zarejestrowali w ciągu paru minut.🤣Dziwne bo pizła część nie obciążona a ta odpowiadająca za przeliczanie impulsów z czujnika. Na szczęście nie walnął żaden element programowalny, bo te czasem zabezpieczone przed kopiowaniem. Układ aż spuchł. przy okazji wypaliło parę elementów po drodze i dwie ścieżki. Części zamówione przyjadą jutro może da się zreanimować. Tak mnie to zdopingowało że aż wyciągnąłem z głębi hali drugi podobny rozsiewacz, wymieniłem rolki co leżały już rok na półce i zacząłem siać tym ze sterowaniem mechanicznym. Jestem mile zaskoczony działaniem😂

Opublikowano
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/polityka/639981-iii-rp-w-panice-konfederacja-zaczyna-przejmowac-wyborcow-po

Czyli prawa noga ma się dobrze przed wyborami . Słyszałem że młodzież miała głosować na lewicę a tu wychodzi że poprą Konfederację .

Konfederacja zaczyna uwierać Platformę. Jakby nie było przy takim układzie ani Pis nie utworzy samodzielnie rządu ani Platforma z PSL i Hołownią.

https://tvn24.pl/polska/rosnie-poparcie-dla-konfederacji-komentarze-politykow-6862242

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

PO się sypie coraz bardziej .

Nie PO się sypie, tylko PiS chce pozbyć się kandydata na Prezydenta RP w wyborach. Posrają się niedługo po samą szyję.🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

PO SIĘ SYPIE NIE ZMIENIAJ .

Tusk utknął. Pojawił się pancerny, szklany sufit na poziomie 20 kilku procent. Tusk tkwi w nim od roku i będzie tkwił, bo nie ma większego poparcia dla jego przywództwa w Polsce. Natomiast Trzaskowski ma szanse na kilka procent więcej — powtórzył.

Donald Tusk to blokuje, ponieważ uważa, że na ostatniej prostej wyprzedzi PiS. Moim zdaniem nie wyprzedzi. Prof. Flis ma rację. Wchodzą w grę ambicje czysto personalne Donalda Tuska — podsumował.

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, DTaras napisał:

Przyjdzie Kasia Dowbor i powie: wyremontuję Wam ciężarówę. Wsadzi nową kabinę i nowy niekoniecznie eko silnik z nową skrzynią bo wartość będzie miał papier. Problemem mogą być strefy niskiej emisji spalin jak to jest w Niemczech i rozwój tego ograniczenia bym obserwował bo wchodzi to też na obwodnice autostradowe a także inne odcinki dróg.

ciężarówki modernizuje już  firma ze starachowic star san duo   i mamy 4 strefy

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Pis to już dno ,wsio się wali ...chłopki nawet kopa im zasadzo 🤣🤣🤣

Wieś to nie tylko rolnicy .

Rolników prawdziwych jest ile 300 tyś , to daje 1 % wyborczy .

Opublikowano (edytowane)

ci co wygrają wybory 🤭

Pis jak przegra straci wszystko a ci co wygrają dostaną władzę apsolutna którą pis sam  stworzył ....bez problemu pierdel dla pisu stoi otworem ..🤭

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Jak nie będą mieli większości to znajdą się co poprą za kasę .

1 minutę temu, mirro napisał:

Do rozliczania.🤣

Rozliczyć kogo  chcesz , kurna ale ubaw jak w kabarecie .

Takie dorosły chłopy a opowiadają , baje że się śmiać czy płakać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Przed chwilą, galan99 napisał:

Jak nie będą mieli większości to znajdą się co poprą za kasę .

Mogę być apolitycznym ramieniem Allacha, wymierzającym sprawiedliwość.🤣

Opublikowano (edytowane)

nie będzie tak jak było ....msciciele czekają ..będzie się działo i pis to wie bo sam stworzył idealne warunki ...

Pis podeptał wszystkie obyczaje i nie będzie litości bo karma wraca i tyle ...🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v