Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jaka jest twoja ostateczna wersja z wymaganym minimalnym wykształceniem górników?  Czy są przyjmowani tylko ci po technikum ? Jesli zatrudniają tez po zawodówce to do jakich prac kogo kierują bo coś pisałeś że po technikum to z automatu idą pod ziemię? Wydajesz się byc trzeźwy więc spróbuj to precyzyjnie wyjaśnić.

Opublikowano
2 godziny temu, dsbh napisał:

To my mamy jeszcze jakąś dziedzinę do której UE się nie wtrąca ? Szok 🤣.

........

Patrz @Ulman zwolennicy Pisu :ph34r:. O tych elitach mówisz ?

gdyby ktos nie wiedzial to bitwa pod grunwaldem rzeczywiscie byla w XX w-tam sie bili rownie czesto jak pod kockiem  🤣

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/tak-tvp-klamalo-w-sprawie-syna-poslanki-magdaleny-filiks-nagranie-wewnetrzne/385gnt2,79cfc278

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roman176 napisał:

technikum górnicze i amen takie trudne to ? 

I jak nie ma skończonego technikum to w kopalni nie ma szans na zatrudnienie i tak jest wg ciebie od 6 lat? 

No i rozumiem że po zawodówce nie przyjmą w żadnym przypadku?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

No i rozumiem że po zawodówce nie przyjmą w żadnym przypadku?

bo napisał ci Jacek bo ich nie ma 

9 minut temu, Ulman napisał:

I jak nie ma skończonego technikum to w kopalni nie ma szans na zatrudnienie i tak jest wg ciebie od 6 lat? 

jakoś BYŁO WIDAĆ po wykształceniu po co się uczą maturę żeby iść na kopalnie twoim zdaniem ? 

Opublikowano

No to inaczej 

Czy osoby z wykształceniem zawodowym mogą być zatrudniani na kopalni ?

Czy to prawda że od 6 lat jest wymóg by do kopalni mogli być zatrudniani tylko osoby które mają skończone technikum? 

Umiesz na to odpowiedzieć czy dalej będziesz uciekał w dywagacje? 

Opublikowano

Czyli trzeba czy nie trzeba? Przed chwilą pisałeś że 

27 minut temu, Roman176 napisał:

technikum górnicze i amen takie trudne to ? 

Możesz się w końcu zdecydować?

Opublikowano

jpr a można kogoś przyjąć z dostarczeniem górniczym ? i kazać uzupełnić wykształcenie ? bez techniku bd jako pomoc dołowa ...... a nie zaszeregowany górnik tyś tępy  

Opublikowano

A co mnie obchodzi jak będzie zaszeregowany?  Zatrudnienie na kopalni to zatrudnienie na kopalni.

Czyli przed chwilą kłamałeś pisząc że po technikum i amen, czy ci się znowu odmieniło?

To jeszcze ten temat że od 6 lat koniecznie trzeba mieć technikum - to pewnie też nieprawda? 

I jeszcze jak to jest z tym że wszyscy po technikum idą do pracy pod ziemię?

Opublikowano

Mnie to bardziej zastanawia, jak po technikum dwóch zdań sklecić poprawnie nie można ?

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

ale nie jesteś pod kopalnią tylko firmie córce SIG ..... 

10 minut temu, Ulman napisał:

A co mnie obchodzi jak będzie zaszeregowany?  Zatrudnienie na kopalni to zatrudnienie na kopalni.

debil debil debil 

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Mnie to bardziej zastanawia, jak po technikum dwóch zdań sklecić poprawnie nie można ?

jakich ?

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Poczekaj i Ty będziesz kiedyś stary 

hmm  albo z lubelskiego 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

debil debil debil 

Uuuuu tracisz kolego nerwy.....😆 Czy pracownicy firmy sig pracują na kopalni czy na poczcie?

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Poczekaj i Ty będziesz kiedyś stary 

Ja już jestem stary.🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Uuuuu tracisz kolego nerwy.....😆 Czy pracownicy firmy sig pracują na kopalni czy na poczcie?

firma córka bez przywilejów i za najniższą krajową 

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Duda(prezydent) ma chyba wyższe a też mówi trzy po trzy...... 

Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał:

jakich ?

hmm  albo z lubelskiego 

Nie rozumiem fenomenu nabijania się z ludzi z lubelskiego. Może i LLU ale i takich trzeba akceptować pomimo że to obciążenie dla budżetu 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v