Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Miesięczny limit przychodu z działalności nierejestrowanej nie może przekroczyć 3181,50 zł. Z kolei od 1 lipca 2024 r. limit przychodu nie będzie mógł przekroczyć miesięcznie 3225 zł .

A jaki będzie podatek za psa?

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Ojo jojo joj, a to się narobiło. Niesamowite że znalazł się jakiś Polski Komisarz ds, Rolnictwa. Gdzie on ukrywał się do dzisiaj?  Nawet grozi że sie nie zgodzi. No wreszcie wstaliśmy z kolan.

To tylko z pochodzenia Polski nie robi dla Polski . To samo było z Tuskiem był z Polski i co robił dla Polski .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

wie i Polski Minister doskonale , tylko będzie udawał , g....a , że nic nie wie .

Myślisz że pójdzie ścieżka przetartą przez poprzedników?

Opublikowano

Co on ma do powiedzenia , nic jest bo jest , bo ktoś musi być .

Sikorski już zapewne dogadał szczegóły .

3 minuty temu, Ulman napisał:

A jaki będzie podatek za psa?

Jaki będzie podaj ?.

Opublikowano

Jakbym wiedział to bym nie pytał. Ty się lubujesz w wynajdywaniu newsów z d*py , więc może i takie info znalazłeś.

A co było złego w tej wypowiedzi Bieńkowskiej? 

No i powiedz czego Tusk twoim zdaniem dla Polski nie zrobił?

Opublikowano (edytowane)

To są z d...y wyrwane pytania .

To powiedz co zrobił Tusk dla polski ?. Unia jest bardzo dobra wpuści wszystkie płody z Ukrainy , do Polski i nie będzie wiedzieć nic w tym złego . Tak samo jak obecnie nam panujący Rudy .

Jak podają za psa .

173, 57 zł - tyle w 2024 r. zapłacą posiadacze psów. Inflacja zwiększyła wydatki o 15%. Sprawdź, czy twoje też.

Nie każdy musi zapłacić za psa

Wprowadzenie na terenie gminy opłaty od posiadania psów należy do kompetencji rady gminy. Może ona na swoim terenie wprowadzić taką opłatę, ale nie musi. Jeśli zostanie wprowadzona, to pobiera się ją od osób fizycznych. Wyjątkiem są:
1) członkowie personelu przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych oraz inne osoby zrównane z nimi na podstawie ustaw, umów lub zwyczajów międzynarodowych, jeżeli nie są obywatelami polskimi i nie mają miejsca stałego pobytu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej - pod warunkiem wzajemności;
2) osoby zaliczone do znacznego stopnia niepełnosprawności – z tytułu posiadania jednego psa;
3) osoby niepełnosprawne – z tytułu posiadania psa asystującego;
4) osoby w wieku powyżej 65 lat prowadzące samodzielnie gospodarstwo domowe – z tytułu posiadania jednego psa;
5) podatnicy podatku rolnego od gospodarstw rolnych – z tytułu posiadania nie więcej niż dwóch psów.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Jak ty wklejasz tematy wyciągnięte z d*py to ja nie mogę pytać o psy? Dopasowuje się do poziomu. 

Ty pisałeś że Tusk nic dla Polski nie zrobił więc pytam co twoim zdaniem miał zrobić a nie zrobił?  Umiesz na tak proste pytanie odpowiedzieć czy tylko bezmyślnie powtarzać pisowskie hasła 

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

To powiedz co zrobił Tusk dla polski ?.

Godnie reprezentował, zajmując eksponowane w strukturach Unii Europejskiej stanowisko ?

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Już o tym wie i Polski Minister doskonale , tylko będzie udawał , g....a , że nic nie wie .

Przecież tak zawsze jest ,pierw udają glopiego potem zdziwionego Ana końcu powie że niewiele może zrobić ...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Godnie reprezentował, zajmując eksponowane w strukturach Unii Europejskiej stanowisko ?

Tak samo robi, to  komisarz wojciechowski. 

1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Przecież tak zawsze jest ,pierw udają glopiego potem zdziwionego Ana końcu powie że niewiele może zrobić ...

Sikorski jak wrócił z Kijowa tak powiedział . Trzeba rozmawiać w Brukseli , zaś Bruksela , przedłuża na cały rok 2024 wolny handel z Ukrainą .

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Pierw wymień co zrobiła dla Polski ?.

galan, zachowuj się jak normalny człowiek. Piszesz że nic dla Polski nie zrobił to się pytam co miał zrobić?  Na prostą logikę - jeśli nie potrafisz wymienić co miał zrobić to jak możesz zarzucić że tego nie zrobił? 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ulman napisał:

galan, zachowuj się jak normalny człowiek. Piszesz że nic dla Polski nie zrobił to się pytam co miał zrobić?  Na prostą logikę - jeśli nie potrafisz wymienić co miał zrobić to jak możesz zarzucić że tego nie zrobił? 

To bądź właśnie  normalnym człowiekiem i powiedz co zrobił ?.  A będzie odpowiedz co nie zrobił .

Wymień kilka nam tu przykładów .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Czyli jak zwykle głupoty powtarzasz bez zastanowienia i wystarczy jedno proste pytanie żebyś się zaorał. Nie wydaje ci się ze masz deficyty w samodzielnym myśleniu? 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Skoro tak powiadasz .

To powiedz co zrobił dobrego dla Polski ?.

Zżera mnie ciekawość więc niech będzie że Tusk nie zrobił nic. Napisz teraz co powinien zrobić a nie zrobił 

Opublikowano
37 minut temu, Ulman napisał:

Jakbym wiedział to bym nie pytał. Ty się lubujesz w wynajdywaniu newsów z d*py , więc może i takie info znalazłeś.

A co było złego w tej wypowiedzi Bieńkowskiej? 

No i powiedz czego Tusk twoim zdaniem dla Polski nie zrobił?

To ta co ma zostać prezesem Orlenu i przeklinała gdzieś tam w parlamencie?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

To mówisz że już zaczynasz szukać pracy 🤔 :ph34r: ?

Szczerze, od kilku lat nie interesują mnie bardzo ceny truskawki przemysłowej, oddaję tylko w kisten na soki odpad po produkcji deserowej, czyli z plamą pleśni albo niedorosty i cieszę się, że ktoś mi jeszcze za to płaci tyle, że starcza na koszty produkcji i zostaje z 20-30gr na kilogramie ... Bo w normalnych warunkach by to musiało wylądować w kompostowniku ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Kto to jest to ja wiem. Pytam co jest takiego bulwersującego w tym że powiedziała  "sorry, taki mamy klimat"

A podeślij całą wypowiedź bo tak do jednego zdania z całej wypowiedzi to ciężko się odnieść 

Opublikowano

@galan99 nie próbuj się wymigać. Co miał według ciebie zrobić dla Polski Tusk a tego nie zrobił. Zgodnie z tym co przed chwilą pisałeś

17 minut temu, galan99 napisał:

To bądź właśnie  normalnym człowiekiem i powiedz co zrobił ?.  A będzie odpowiedz co nie zrobił .

Opublikowano (edytowane)

On powiada o demokracji .Lech Wałęsa

Mocny wpis Lecha Wałęsy: żadnego pobłażania, żadnej litości

Lech Wałęsa na Facebooku w mocnych słowach ostrzegł przed PiS. "Żadnego pobłażania, żadnej litości, mamy do czynienia z bezwzględnymi złoczyńcami, którzy zrobią każdą nikczemność do zbrodni włącznie, by nie oddać pokojowo, demokratycznie władzy"

Liczył głosy, by obalić rząd Olszewskiego.  To co zrobiła to jak nazwać Wałęsę i Tuska i Pawlaka .

28 lat temu, wieczorem 4 czerwca 1992 r., upadł pierwszy po II wojnie światowej rząd wyłoniony przez Sejm po całkowicie wolnych wyborach. Bezpośrednią przyczyną jego odwołania była sprawa lustracji życia publicznego.

nie próbuj się wymigać. Co miał według ciebie zrobić dla Polski Tusk a tego nie zrobił. Zgodnie z tym co przed chwilą pisałeś

Nie wiem co zrobiła dobrego , Powiedz mi , wyjaśnij  , daj przykłady .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v