Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jabłko, kapusta, cebula szły aż miło ;) 

tylko, że gdy w 2011 rosja wprowadziła embargo na warzywa z eu i po konsultacjach zdjęła je po miesiący dla wielu państw, to dla polski rządzonej przez tuska embargo obowiązywało nadal

następne było w 2014 po ataku na ukrainę

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

WRÓCIŁA WRESZCIE PRAWORZĄDNOŚĆ! Adwokat, który pod wpływem narkotyków zabił dwie kobiety został odwieszony przez Izbę Adwokacką i może wrócić do pracy

Znasz szczegóły, wiesz że jego wina?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał:

i nikt nas nie dotuje 

Byś się chociaż nie ośmieszał xD  

W tym roku każdy pracujący Polak dopłaci 400 zł do utrzymania wydobycia w kopalniach. A ponad drugie tyle do górniczych emerytur i procesu zamykania kopalń.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Roman176 napisał:

jkm o wypowiedziach m.i pedofili , a metzen cham i prostak wykorzystał ok 6 kobiet w swojej pracy kazał za***rdalać po 14 godzin dziennie tymi jego hasłami żeby zarabiać trzeba za***rdalać oczywiście za najniższą krajową .. one tak rok zapierdalały a tymi głupimi hasełkami namawiał do cięższej pracy gdy powiedziały dość to je zwolnił a zarobiły mu 1,5 mln 

A co powiedział o pedofilii? Mentzen zatrudnia ponad 200 osób  Jak mu 5 osób na minimalnej zarobiły 1,5 mln? Skąd to info? Może z TVPIS?

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

nie kompromituj się

Ale czym?

3 minuty temu, Roman176 napisał:

niewinny zabił 2 kobiety był na ćpany  to nie on tylko narkotyki 

Rozumiem że naćpany.

Pytam czy wiesz że jego wina?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Pytam czy wiesz że jego wina?

Jego jego bo dziennikarze z namaszczenia PiSu już wydali wyrok. 🤷‍♂️

Opublikowano

ciekawe myślenie jechał na ćpany uderzył w kobiety zabił czy na pewno jest winy   rozebraliście mnie 

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Gdzie w tym artykule jest napisane że był pod wpływem narkotyków lub innych substancji odurzających, bo ja tam nic takiego nie widzę.

W śledztwie okazało się także, że w organizmie adwokata wykryto śladowe ilości kokainy

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ciekawe myślenie jechał na ćpany uderzył w kobiety zabił czy na pewno jest winy   rozebraliście mnie 

Normalne, masz kasę, jesteś niewinny. U nas pod dyskoteką syn lokalnego biznesmena rozjechał faceta będącego cieciem na tej dyskotece i głównie zapłacił zadośćuczynienie dla rodziny a wyrok to były jakieś krótkie zawiasy ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie w tym artykule jest napisane że był pod wpływem narkotyków lub innych substancji odurzających, bo ja tam nic takiego nie widzę.

Zerknij link. TVN, niedobra spomniec. Ale na jakichś stronach tvp powinno być 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

Nie Roman

Znowu nie masz racji.

Bycie pod wpływem nie stanowi o winie.

Poducz się

Taki przykład, bez podtekstów.

Jedziesz po kilku głębszych autem, pod auto wtargnął ci np pieszy, nie na przejściu.

Powiedz. Kto jest winien zdarzeniu?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Normalne, masz kasę, jesteś niewinny. U nas pod dyskoteką syn lokalnego biznesmena rozjechał faceta będącego cieciem na tej dyskotece i głównie zapłacił zadośćuczynienie dla rodziny a wyrok to były jakieś krótkie zawiasy ...

najgorsze jest to ze smieje sie z nich bo zyły by gdyby jechały nowym autem  cytat 

Po wypadku adwokat powiedział, że ofiary jechały "trumną na kołach" - nagranie z takim stwierdzeniem zamieścił w internecie. Dodał też, że "niektórzy się cieszą, że kupili auto za 3 tys. zł" i doradzał, że lepiej wziąć kredyt, albo pożyczyć na lepszy samochód. Paweł K. opowiadał o wypadku także w telewizyjnych wywiadach.

"A nie lepiej wziąć kredyt? Pożyczyć od kogoś kasę? Poczekać? Uzbierać? I kupić auto bezpieczne?" – mówił na nagraniu.

Adwokat Paweł K. z Łodzi jest oskarżony o to, że 26 września 2021 roku na lokalnej drodze na trasie Barczewo–Jeziorany spowodował wypadek drogowy. Wracający z wesela influencerki mecenas kierował mercedesem, w aucie była też jego rodzina. Według aktu oskarżenia w pewnym momencie adwokat przekroczył podwójną linię ciągłą, zjechał na przeciwny pas i zderzył się z prawidłowo jadącym z przeciwka audi 80. Dwie podróżujące tym samochodem kobiety - matki młodego małżeństwa - zginęły. W ocenie Prokuratury Okręgowej w Olsztynie Paweł K. umyślnie naruszył zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zerknij link. TVN, niedobra spomniec. Ale na jakichś stronach tvp powinno być 

W śledztwie okazało się także, że w organizmie adwokata wykryto śladowe ilości kokainy. Były one zbyt małe, by prokuratura sformułowała zarzut prowadzenia auta pod wpływem narkotyków. Paweł K. pytany w wywiadzie telewizyjnym o obecność narkotyku w organizmie powiedział: "świadomie kokainy nie spożywałem nigdy".

To znalazłem w linku Romana, śladowe ilości kokainy nie mające wpływu na prowadzenie auta, coś jakbyś miał 0,05 promila alkoholu we krwi ...  Ale w PiSowskich mediach dobrze to leciało, paski " Kasta powoduje wypadki po narkotykach" ...

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Jego jego bo dziennikarze z namaszczenia PiSu już wydali wyrok. 🤷‍♂️

nigdy nie zrozumiem jak można być tak podłym, wypowiadając takie słowa w tej sprawie

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

najgorsze jest to ze smieje sie z nich bo zyły by gdyby jechały nowym autem  cytat 

Po wypadku adwokat powiedział, że ofiary jechały "trumną na kołach" - nagranie z takim stwierdzeniem zamieścił w internecie. Dodał też, że "niektórzy się cieszą, że kupili auto za 3 tys. zł" i doradzał, że lepiej wziąć kredyt, albo pożyczyć na lepszy samochód. Paweł K. opowiadał o wypadku także w telewizyjnych wywiadach.

No i ?? Powiedział prawdę, wiele takich trumien z zardzewiałymi progami porusza się po naszych ulicach ...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie Roman

Znowu nie masz racji.

Bycie pod wpływem nie stanowi o winie.

Poducz się

Taki przykład, bez podtekstów.

Jedziesz po kilku głębszych autem, pod auto wtargnął ci np pieszy, nie na przejściu.

Powiedz. Kto jest winien zdarzeniu?

bardziej głupiej tezy nie słyszałem 

W przypadku wypadku drogowego, który został spowodowany przez pijanego kierowcę lub osobę będącą pod wpływem narkotyków, sądy będą miały możliwość orzeczenia kary od 5 do 16 lat więzienia – gdy będzie ofiara śmiertelna

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Staram się po alko nawet rowerem nie przemieszczać to nie wiem

Wypij 50ml piwa i wsiądź na rower, po eksperymencie pochwal się nam czy czułeś jakąś różnicę xD 

2 minuty temu, Roman176 napisał:

W przypadku wypadku drogowego, który został spowodowany przez pijanego kierowcę lub osobę będącą pod wpływem narkotyków, sądy będą miały możliwość orzeczenia kary od 5 do 16 lat więzienia – gdy będzie ofiara śmiertelna

PiSowska prokuratura stwierdziła że nie był pod wpływem narkotyków ... Znaleziono jakieś śladowe ilości ale w opinii prokuratury takie ilości nie wpływają na zdolność prowadzenia pojazdów ...  Alkohol też nieraz mogą znaleźć, zjesz głupie jabłko i możesz mieć śladowe ilości alkoholu we krwi, czy to znaczy że byłeś pijany ??

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

bardziej głupiej tezy nie słyszałem 

Roman nadal błędnie myślisz. Jeżeli był sprawcą tak, ale pijany nie musi być sprawcą. Odpowiada za to że pijany, a nie za to że ktoś spowodował 

Nie bronie kogoś tam .napisałem jak jest 

@Qwazi zechciał byś Panom wyjaśnić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v