Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał:

Na start czy cały czas tyle wyższa ?

W stosunku do tego co obecnie mi przysługuje. A co roku jest waloryzacja.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

No tyle to nie. :lol:

Uuuuuu to zmiana jakaś. Jak o repiratorowego dostawcę to pytali CBA, nie ABW. Taraz zapytali ABW i ZONK.:lol:Może ktos próbuje przyciąć paznokcie USA w związku ze zmianą władzy?

To może być. Za pisu byliśmy dojeni przez USA. Albo te reaktorki to jakiś wał się zapowiadał.

Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to lepiej w wieku 65 lat przechodzić i pobierać 1000zł ?? Bo tak niedługo będzie ... 

Czasami lepiej przyoszczędzić na zdrowiu te 2 lata niż zapier.alać na kogoś a potem zarobioną kasę oddać lekarzom.

7 minut temu, hubertuss napisał:

Są już chętni na świadków koronnych chętnych by pomóc zatopić pis. Nawet sprzedawca wiz się nawrócił.

Nie tylko Gowin ma być chętny, by sypać PiS. Pojawiło się kolejne nazwisko (msn.com)

Szczury uciekają z tonącego okrętu a przy okazji chcą dokopać bo ucierpiała ich duma. Jeszcze będzie więcej takich "ekspertów".

6 minut temu, mirro napisał:

W stosunku do tego co obecnie mi przysługuje. A co roku jest waloryzacja.

Myślałem, że coś się zmieniło ostatnio.

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

To może być. Za pisu byliśmy dojeni przez USA. Albo te reaktorki to jakiś wał się zapowiadał.

Dalej będzie USA , Port na 30 lat lepiej Amerykany niż inny by to miał mieć ktoś z Europy .

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał:

Szczury uciekają z tonącego okrętu

Bo chcą mieć w prokuraturze status pokrzywdzonych, nie oskarżanych.:lol:

Przed chwilą, galan99 napisał:

lepiej Amerykany niż inny by to miał mieć ktoś z Europy .

Czyli Państwo Polskie nie poradzi sobie z zarządzaniem takiego małego portu? :lol:

Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał:

Czasami lepiej przyoszczędzić na zdrowiu te 2 lata niż zapier.alać na kogoś a potem zarobioną kasę oddać lekarzom.

Szczury uciekają z tonącego okrętu a przy okazji chcą dokopać bo ucierpiała ich duma. Jeszcze będzie więcej takich "ekspertów".

Myślałem, że coś się zmieniło ostatnio.

Dobrze niech sypią. Swoi zatopią pisowski statek. 

Opublikowano
21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tak z ciekawości.

Mariusz dużo lat składek masz już odprowadzone na emeryturę?

Jak będę miał 65 lat to 30 lat składkowych mi wyjdzie .  Ale tylko w przypadku jak nowa opozycja nie wprowadzi reformy KRUS , tj. duzi gospodarze do ZUS , mali do opieki .

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak będę miał 65 lat to 30 lat składkowych mi wyjdzie .  Ale tylko w przypadku jak nowa opozycja nie wprowadzi reformy KRUS , tj. duzi gospodarze do ZUS , mali do opieki .

Czyli szara strefa długo była...

Mariusz czy kwestie materialne są aż tak ważne dla Ciebie?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Zapewne pamiętasz jak powiadał .

Joe Biden że Polska będzie spichlerzem europy i to USA będą sprzedawać pszenicę na świat .

Zapewne pamiętasz że tak naszych wytresowała Pani Ambasador Mosbacher?:lol:

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

Joe Biden że Polska będzie spichlerzem europy i to USA będą sprzedawać pszenicę na świat .

A gdzie są te magazyny zbożowe Bidona co to nam tak je obiecał do tranzytu zboża z UPAdliny ?? xD 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A gdzie są te magazyny zbożowe Bidona

Źle spojrzał na mapę i dopiero potem ktoś mu powiedział że patrzy na Pakistan, nie Polskę.:lol:

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A gdzie są te magazyny zbożowe Bidona co to nam tak je obiecał do tranzytu zboża z UPAdliny ?? xD 

To mało jest magazynów w Polsce 10 mil ton pomieszczą , z Ukrainy zanim wyślą w świat nasze poczeka na lepsze czasy aż w świecie zabraknie to w tedy .

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Zapewne pamiętasz jak powiadał .

Spokojnie przyjedzie jak to Dudeł mówił Fort Trump i zrealizuje dogadany z Putinem podział wpływów z nami pod opieką Władimira.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v