Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Za przeproszeniem wielkie G z tego zostanie, odlicz podatek od lokat, dodatkowe 0,5% prowizji banku oprócz tych 2%, niech lokaty spadną do 4% i nic z tego nie zostanie ...

z 250tyś na zwykłym oku w promocji masz 1600 - ok 250zł podatku 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

z 250tyś na zwykłym oku w promocji masz 1600 - ok 250zł podatku 

No to co to jest 1300zł ... A niech lokaty spadną do 3,5% to się okaże, że nic nie zostaje ... Albo jeszcze gorzej, lokaty spadną do 2,5% i dokładka do biznesu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Nic nie poradzę, że w PiSie mi nie pasuje 98% a w PO około 70% mi nie pasuje xD 

przecież ty za Tuskiem to byś żyda wypchał do pieca razem z Hitlerem 

No to co to jest 1300zł ... 

jak chcesz więcej to lokaty na dłużej ... ale ja na razie nie mrożę nic trzeba kupić ciągnika 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał:

przecież ty za Tuskiem to byś żyda wypchał do pieca razem z Hitlerem 

Za Sruskiem a nie za Tuskiem, Barbórka za mocno chyba Ci uderzyła do głowy ...

2 minuty temu, Roman176 napisał:

jak chcesz więcej to lokaty na dłużej ... ale ja na razie nie mrożę nic trzeba kupić ciągnika 

Lokaty spadną na 3% i dołożysz do biznesu z tym kredycikiem a nie zarobisz ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A niech lokaty spadną do 3,5% to się okaże, że nic nie zostaje ... Albo jeszcze gorzej, lokaty spadną do 2,5% i dokładka do biznesu ...

platfusy obiecały podatek belki zlikwidować 

Za Sruskiem a nie za Tuskiem, Barbórka za mocno chyba Ci uderzyła do głowy ...

trzeźwy jak hołownia na obradach  jutro praca w sobota ogień był 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Znaczy... Ufasz im?😆

Du bist der Wahnsinn x2 Es ist schon Weile her, als wir noch glücklich waren wir hielten fest und treu zusammen, dass du mich verlassen hast, kam plötzlich und unerwartet und jetzt wo es zu spät ist da wird mir klar! Du bist der Wahnsinn sag ich dir am schlaflosen Nächte will zurück zu dir, wünsch mir so sehr, dass du bei mir wärst du bist der Wahnsinn! du bist der Wahnsinn und ich weiß, ich will dich zurück und zwar um jeden Preis, hab viel falsch gemacht, drüber nachgedacht, du bist der Wahnsinn! Ich kann nicht vergessen, wie schön es mal war ,mit uns zwei immer wenn ich dran denke,fang ich an zu träumen, dann nehm ich mein telefon, schick eine sms zu dir ich halts nicht mehr aus ich muss es dir jetzt sagen... Du bist der Wahnsinn sag ich dir am schlaflosen Nächte will zurück zu dir, wünsch mir so sehr, dass du bei mir wärst du bist der Wahnsinn! du bist der Wahnsinn und ich weiß, ich will dich zurück und zwar um jeden Preis, hab viel falsch gemacht, drüber nachgedacht, du bist der Wahnsinn!

Ja Ja Herr Roman xD 

ja ty możesz nie lubić donalda ? 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

ja ty możesz nie lubić donalda ? 

Jak widać mogę nie lubić Donalda ;) 

Ja Ja Herr Sraron Roman from Kopalnien xD 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Romek nie znam waszego rdzennego języka.

znasz znasz to jest nasze najlepsze Disko polo   jesteś szalona 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ja Ja Herr Sraron Roman from Kopalnien xD 

tak propo pisiory zdążyły ogłosić przetarg na największy piec gazowy w Polsce nie wiem czy nie w Europie bd w elektrowni u mnie w rybniku to na pewno bd tanio prąd z gazu 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

tak propo pisiory zdążyły ogłosić przetarg na największy piec gazowy w Polsce nie wiem czy nie w Europie bd w elektrowni u mnie w rybniku to na pewno bd tanio prą z gazu 

No z tego norweskiego, drogiego gazu to na pewno będzie tani prąd xD Chyba, że Herr Tusk, Herr Radosław i Herr Waldemar zrobi reset i podpisze nową umowę z Władkiem na tani gaz ;) 

Opublikowano

Trzeba uważnie policzyć ale to jest darmowy kapitał. Nawet jak się na tym nie zarobi tym sposobem to warto pomyśleć nad bezkosztowym pieniądzem. Inflacja jeszcze jakiś czas się utrzyma a jeśli koszt pieniądza jest niższy jak inflacja to jest jak najbardziej dobry układ.

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Lokaty spadną na 3% i dołożysz do biznesu z tym kredycikiem a nie zarobisz ...

ja mam stały dochód mogę sobie pozwolić na ratę 1400 w kredycie 120tyś spłacam go w 2,5roku i odsetek mam coś koło 15k tylko 

No z tego norweskiego, drogiego gazu to na pewno będzie tani prąd xD Chyba, że Herr Tusk, Herr Radosław i Herr Waldemar zrobi reset i podpisze nową umowę z Władkiem na tani gaz ;) 

miał być atom w rybniku 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Trzeba uważnie policzyć ale to jest darmowy kapitał.

Oby się nie skończył, jak wyjdzie Herr Tusk, powie, że pieniędzy nie ma i on dopłacać do tych kredytów nie będzie, do połowy roku na pewno tego nie zrobi, później różnie to może być.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Bo to dziady co nie potrafią gospodarzyć, grosza zero w zapasie, przyszedł jeden gorszy rok i płacz ... Od 12 lat nie zdarzyło mi się jakiekolwiek utracenie płynności finansowej, ani razu nie musiałem podpierać się kredytem. Zawsze po sezonie podliczam ile mi potrzebne na wejście w kolejny rok, nawozy, opryski itp, to odkładam na nietykalną lokatę a resztą rozporządzam wg mojego widzi mi się.

Tam stoją  co maj po 100 ha obszarniki .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v