Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co się będzie działo za 3 tygodnie? przecież wy się pomordujecie -wali w dekiel wszystkim co liczą na jakąkolwiek uzdrawiającą decyzje przyszłego rządu może być podobnie albo gorzej oto wybór a trzeba się dostosowywać do tego co się wokół dzieje i tyle a nie liczyć na cuda obietnice i mrzonki .Nie ma na świecie państwa gdzie można spełnić wszystkie potrzeby obywateli -na to trzeba zapracować a nie wiecznie żądać więcej więcej i więcej .Ogólnie Europę  zżera biurokracja i tworzenie nowych przepisów a do każdego potrzeba nowych biurokratów 

Opublikowano

Lud jest głupi i leniwy a obecna sytuacja potwierdza słuszność tego co powiedział Marks - aby był socjalizm należy wprowadzić demokrację. Gdyby demokracja była słusznym ustrojem to funkcjonowałaby w wielkich firmach i korporacjach.

Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

... zaraz? Tobie nie będzie potrzebny nawet w przyszłości skoro taka oferta? odpuszczasz sobie cebulę już na zawsze?

No nie odpuszczam. ale kupiony drugi Dewulf samobieżny do marchewki, tym razem z przystawką do zbioru cebuli w pakiecie. Tak że ten ciagany do traktora potrzebny juz nie będzie.W ubiegłym roku nim zbierałem i szło całkiem dobrze.

Opublikowano
50 minut temu, v11 napisał:

Co się będzie działo za 3 tygodnie?

Plan jest prosty.Jak wygrają nowi, to będziemy smiać się z nowych. jak wygra PiS, to będziemy drzeć dalej łacha z PiSowców.:lol:

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Plan jest prosty.Jak wygrają nowi, to będziemy smiać się z nowych. jak wygra PiS, to będziemy drzeć dalej łacha z PiSowców.:lol:

Miałem na myśli ostatni tydzień przed godziną zero -to już obiecają wszystko co papier przyjmie 

Opublikowano
26 minut temu, v11 napisał:

Miałem na myśli ostatni tydzień przed godziną zero -to już obiecają wszystko co papier przyjmie 

ja tam już śpię z jednym otwartym okiem, bo patrząc po obietnicach w programach wyborczych to jeszcze tylko wazeliny brakuje by lepiej do d*py włazili bym oddał na to dziadostwo od prawej do lewej głos. mi wystarczy w durnym referendum 4x TAK

Opublikowano
25 minut temu, v11 napisał:

Wszelkie obiecanki są odpowiedzią na oczekiwania głupiej większości. Domokrążcy z Amway czy inni naciągacze od garnków też obiecują że ich produkt goli, p...doli, krawaty wiąże i umożliwia zajście w ciążę  a potem doją ciemnotę przez lata. Normalnie myślący człowiek słysząc tyle bzdur jednocześnie powinien trzymać się od takich naciągaczy z dala.

Miałem kiedyś takiego handlowca śor i nawozów który obiecywał że zrobi mi taki pakiet chemii , odżywek, stymulatorów i Bóg wie czego że plony pszenicy wzrosną o co najmniej tonę. Na pytanie jak to działa, jakie procesy i w jaki sposób się zmienią by takie wzrosty spowodować , już nie umiał odpowiedzieć. Za liczenie dodatkowych kosztów jego specyfików vs oczekiwany wyższy plon też nie miał ochoty dyskutować Podziękowałem za rewolucyjną technologię  i won naciągaczu z podwórka.

Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

Uuuuuu Panie. 70 dziewic? A  za cóż taka kara aby się tak męczyć?:lol:

spokojnie, bez teściowych i jeszcze dorzucą wuchtę niebieskich tabletek

30 minut temu, v11 napisał:

dopiero pokażą po wyborach gdzie mają rolnictwo -wspomnicie moje słowa 

nieistotne, rolnictwo nie robi PKB, co prawda według PiSu PKB robi dodruk pieniądza, a według PO pożyczanie z KPO i przejadanie

Opublikowano (edytowane)

już o 40 proc., a od dołka z lutego 2020 r. – aż o 160 proc. Cukier z trzciny okazuje się być tańszy niż swojski buraczany produkt z polskich cukrowni.

Żeby cukier dla Polaka był w miarę tani musi być produkowany na Ukrainie sprowadzany do Polski  tania produkcja.  Niemieckie cukrownie pewnie zaprzestaną w Polsce produkcji .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

już o 40 proc., a od dołka z lutego 2020 r. – aż o 160 proc. Cukier z trzciny okazuje się być tańszy niż swojski buraczany produkt z polskich cukrowni.

Żeby cukier dla Polaka był w miarę tani musi być produkowany na Ukrainie sprowadzany do Polski  tania produkcja.  Niemieckie cukrownie pewnie zaprzestaną w Polsce produkcji .

To twoje autorskie przemyślenia czy jakiś dureń ci je podsunął? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v