Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, hubertb napisał:

Wychodzi taniej i to koniec zalet. 

I to są właśnie części zamienne niskiej klasy. Dobrych już brak. 

Stary jest dłuższy i podparty dołem, kupiłem do 5314 ale był krótki niby średnica ta sama i dobrze że w pole nie poszedł tylko koło domu z pół godziny chodził  bo się grzał 

Okazuje się że w moim oryginał Perkins 🤷‍♂️ 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Jeśli to siara to krowa była zasuszona antybiotykiem FATROXIMIN.

Tylko po tym antybiotyku jest taki kolor siary chyba że jest jeszcze którego nie znam. 

Cefa safe 

To który przemiesza, 4 razy 

IMG_20230224_192927.jpg

• Confused 1
Opublikowano

Karol, jeszcze cement. Na piasku z wapnem to nie zwojujesz za wiele🤷. No i betoniarką lepiej by się robiło 🤭

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Cefa safe 

IMG_20230224_192927.jpg

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ty to lubisz się urobic 

Do 2020 mieszałem w pojemniku 30l gołymi rękami, niewiele bo niewiele ale tylko tak. Naśrutowane do wiaderek, potem odmierzone garnkiem 2l ile czego, pomieszane i z powrotem do wiaderek. Potem to już z górki bo mieszadło do betonu, beczki 200l i szło. Ale dużo ludzi dalej tak szufluje u nas. 

5 minut temu, Karol6130 napisał:

Cefa safe 

IMG_20230224_192927.jpg

Mogę się podjąć...

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

U mnie w Karcher K.5 włącznik się zj***ł. Nie da się wyłączyć. Pompa pracuje ciągle.

Raz był u mechanika, ale przy drugim użyciu po naprawie znowu się zjebało.

k5 ale ile?

ogólnie może byc problem bo w alu czasem wżery się robią , się wyciera od brudnej wody i oringi od zaworu przelewowego mogą szybciej sie zużywać

z jakiegoś K5 i K6 to 2 różne bajki 

IMG_20230101_150557.jpg

Opublikowano

I jajek wbić. W Malborku to jeszcze jajka kurze dodawali 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Do 2020 mieszałem w pojemniku 30l gołymi rękami, niewiele bo niewiele ale tylko tak. Naśrutowane do wiaderek, potem odmierzone garnkiem 2l ile czego, pomieszane i z powrotem do wiaderek. Potem to już z górki bo mieszadło do betonu, beczki 200l i szło. Ale dużo ludzi dalej tak szufluje u nas. 

Mogę się podjąć...

Pjoter ja myślę jak witaminy z tymi dodatkami dla mamutow wybeltac żeby nie trzeba było ważyć za każdym razem a takie cyrki robić? Leniwy jestem...

Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

półautomat ma regulację napięcia, prąd jest wynikowy. 

no  to jakim półautomatem spawasz i na ile jesteś w stanie w dół zejść ? te pierdoły o których pisałem wcześniej też by ogarnął tym?

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

takie coś ogarnij https://www.google.com/search?q=homemade+concrete+mixer+from++barrel&tbm=isch&ved=2ahUKEwixseTm6a79AhUXwyoKHVpxARMQ2-cCegQIABAA&oq=homemade+concrete+mixer+from++barrel&gs_lcp=CgNpbWcQA1ClCliRFmD2HGgAcAB4AIABdIgBxwWSAQM0LjOYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=HQf5Y_GuO5eGqwHa4oWYAQ&bih=754&biw=1536

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, konteno napisał:

no  to jakim półautomatem spawasz i na ile jesteś w stanie w dół zejść ? te pierdoły o których pisałem wcześniej też by ogarnął tym?

Blacha samochodowa ma 0,8- 1mm niżej nie schodzę. Mam dokładnie ten model:

INDUSTRIE SUPERMIG 300 4x4 4WELD Salon Techniczno Spawalniczy Poznań

Tyle że kupowane to było w czasach kiedy o inwerterach nie było mowy. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, HF86 napisał:

kuwa, koniec lutego, a u psa już pierwszy kleszcz 🙉

Kup mu krople na kleszcze. Zabieg trzeba powtarzać ale jest dosyć skuteczny. 

tabletki chyba lepsze...

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Pjoter ja myślę jak witaminy z tymi dodatkami dla mamutow wybeltac żeby nie trzeba było ważyć za każdym razem a takie cyrki robić? Leniwy jestem...

A ja biedny, a mieszalniki drogie, a wydatków dużo 

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Bo to jest ujowa fucha. Sołtys nie ma nic do gadania. 

Podatki dużo ludzi płaci przez Internet. To o kasy chyba z tego zbytnio nie ma. Poprostu trzeba być społecznikiem i lubić tą funkcję. Radny chyba ma lepszą kasę.

... i mniej zawracania ...gitary u nas też chętnych mało a o dobrego sołtysa to ciężko ...

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Karol, jeszcze cement. Na piasku z wapnem to nie zwojujesz za wiele🤷. No i betoniarką lepiej by się robiło 🤭

Jak byś wspomnął o wodzie to i bym posłuchał 

A ten dzisiejszy nowy nabytek to jaka firma? 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

... i mniej zawracania ...gitary u nas też chętnych mało a o dobrego sołtysa to ciężko ...

Jak ciężko jak my mamy, i społecznie działa 

Prawdziwy sołtys 

A ile razy podatek za mnie zakładał 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jak byś wspomnął o wodzie to i bym posłuchał 

A ten dzisiejszy nowy nabytek to jaka firma? 

Nawet nie wiem. Jakiś mało znany producent...World Batt czy jakoś tak

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Toć mieszalnia była?

Była, ale silosa na to nie mam 

A sypać w bb to za drogo żeby poszło w powietrze 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Nawet nie wiem. Jakiś mało znany producent...World Batt czy jakoś tak

Ale mnie do zetora to znanego chińczyka wstawiłeś? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v