Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Bo to jest ujowa fucha. Sołtys nie ma nic do gadania. 

Podatki dużo ludzi płaci przez Internet. To o kasy chyba z tego zbytnio nie ma. Poprostu trzeba być społecznikiem i lubić tą funkcję. Radny chyba ma lepszą kasę.

• Like 1
Opublikowano

Radny to ma większą pozycje i możliwości aby sowich do gminy upchnąć. To jest proces bardzo nagminny. Popierasz co tam sobie wójt wymyśli, a rodzinka ma profity. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

Podatki dużo ludzi płaci przez Internet. To o kasy chyba z tego zbytnio nie ma. Poprostu trzeba być społecznikiem i lubić tą funkcję. Radny chyba ma lepszą kasę.

Radny to gorszy darmozjad niż sołtys, nic nie załatwi, a za sesje weźmie, po sesji obiadek, żeby im ryje pozamykaca, jak się trafi radny który który chce coś zrobić to go temperują

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
17 minut temu, Leszy napisał:

I będą orać nim pole???? :o

Oby nie, pan Zbyszek już swoje lata ma, choć jest to chłop na schwał

6 minut temu, hubertb napisał:

Dawniej zmieniali zawór i malowali na szaro. Taka butla ze starej gaśnicy miała mniejszą pojemność. 

Wziąłem to tylko i wyłącznie dla testów, nigdy jeszcze nie spawalem na CO2, wygląda że spaw nie jest gorszy od tego co na mixie, pospawam, pomyślę, może przerzuce się na CO2, podobno taniej wychodzi 

Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Ogień na tłoki 😁

No dostał iiii i kurna znów rozbioka bo termostat nowy ale ujowy  wymiana na stary i gra 👍🔥💪pokonałem skurczybyka 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 6465 napisał:

U nas brak chętnych na to stanowisko. Za namową był 1 kandydat. Są wsie że nie ma sołtysa z braku chętnych.

Na Sromowie tak mają, druga kadencja brak sołtysa bo nie ma chętnego. Co ciekawe, podobno ktoś się zgłosił że może być sołtysem, to mu powiedzieli że on jest do wsi "nabyty" a nie rodowity, i że jego to sołtysem nie zrobią 🤦‍♂️

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

może przerzuce się na CO2, podobno taniej wychodzi 

Wychodzi taniej i to koniec zalet. 

1 minutę temu, Łolek napisał:

bo termostat nowy ale ujowy 

I to są właśnie części zamienne niskiej klasy. Dobrych już brak. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Na Sromowie tak mają, druga kadencja brak sołtysa bo nie ma chętnego. Co ciekawe, podobno ktoś się zgłosił że może być sołtysem, to mu powiedzieli że on jest do wsi "nabyty" a nie rodowity, i że jego to sołtysem nie zrobią 🤦‍♂️

U nas młoda pani sołtys , też nabytek 😁

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, bratrolnika napisał:

Mistrzowie spawalnictwa, innowacja i tuning spawarki, widział kto taki mix😁 uprzedzając pytania -tak, działa

IMG_20230224_173721_006.jpg

Popularne rozwiązanie tylko tu ludzie bardziej leniwi robili bo zaworu się nie chciało wymienić 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Popularne rozwiązanie tylko tu ludzie bardziej leniwi robili bo zaworu się nie chciało wymienić 

Do testów wystarczy mi taki, jak się sprawdzi to pomyślę nad wymianą

Przecież jakbym wykręcił zawor to gaz mi ucieknie przecież chyba 

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, HF86 napisał:

też sołtys całej swej rodzinie każe głosować 🤔

Sąsiad kiedyś na radnego startował i domownicy musieli na niego głos oddać. 4 ich w domu a głosy 3 i juz bałagan 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v