Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Sum jest król wód 😉

Sum to najwięcej zjada padliny i innego ścierwa a najgorsze jest że wpierdala ikre. Przez tych pierdzielonych sumiarzy i nawpuszczanie ich wszędzie to nie ma ryb w zbiornikach. Mam kolega co łowi takie 2metrowe w kanałach w Belgii i Holandi. Jakie one są paskudne. To nawet na karme dla kota sie nie nadaje.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ale w drugim terminie to można składać za cały rok więc chyba faktury od sierpnia 🤔

Nieee drugi termin dotyczy paliwa zakupionego od 1 lutego do 31 lipca 

10 minut temu, gregor1284 napisał:

@donweter1989 pomóż kolegom rozstrzygnąć 

W sumie szczupak ?

Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Sum jest król wód 😉

Weź mnie Darek nie wkur..j. widziałeś jakie szczupak ma zeby? Haps i ręką uje..na!

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Nieee drugi termin dotyczy paliwa zakupionego od 1 lutego do 31 lipca 

W sumie szczupak ?

Nie!

4 minuty temu, donweter1989 napisał:

Niech się bawią, ja poczytam w cieniu wszelkich teorii spiskowych dotyczących ryb, może się czegoś nowego dowiem 🤔

No ta.. Ty to ledwo ukleje wylawiasz 

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Sum to najwięcej zjada padliny i innego ścierwa a najgorsze jest że wpierdala ikre. Przez tych pierdzielonych sumiarzy i nawpuszczanie ich wszędzie to nie ma ryb w zbiornikach. Mam kolega co łowi takie 2metrowe w kanałach w Belgii i Holandi. Jakie one są paskudne. To nawet na karme dla kota sie nie nadaje.

ferdek-kiepski-bardzo-panu-dziekuje_2022-11-23_21-25-42.jpg

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Z takim dociazeniem udźwig tura spadnie o połowę 😁

Jakaś miastowa młódka cię przygarnęła???

która mnie tam zechce, a jeszcze mlodka 🙉

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Weź mnie Darek nie wkur..j. widziałeś jakie szczupak ma zeby? Haps i ręką uje..na!

Ta, widziałem. Ciekawe kiedy, jak ja przez 35 lat życia na rybach byłem raz, i to tylko dlatego że się z kumplem nachlałem gdzieś na mazurach, i nie miałem kompana do zdychania na drugi dzień 

• Haha 6
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

W ocet i mietkie ości. Oj wczoraj Merlin straszyłem taką ością 

A to tyle to też wiem :o

az tak że już go do ości porownujesz? Jeszcze jak do ości z octu to miękkie, się dziewucha nie ma czego bać 🤭

Opublikowano

Wędkarstwo zeszło teraz na psy. Jedni pływają łódkami obwieszonymi sondami, sonarami i ch... wie czym jeszcze jak podwodne  okręty rosyjskie  szukając sumów i szczupaków. Po drugiej stronie karpiarze, przyjeżdżający nad wode ciągnąc tony sprzętu, rozkładają namioty, krzesła kuchnie, zarzucają po 10 wędek podłańczają pod laptopa iśpią na leżaku.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ta, widziałem. Ciekawe kiedy, jak ja przez 35 lat życia na rybach byłem raz, i to tylko dlatego że się z kumplem nachlałem gdzieś na mazurach, i nie miałem kompana do zdychania na drugi dzień 

Ja to samo tylko że przez 27 lat 🤣

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A to tyle to też wiem :o

az tak że już go do ości porownujesz? Jeszcze jak do ości z octu to miękkie, się dziewucha nie ma czego bać 🤭

Jak śmiesz tego rozbójnika ością nazywać?! I to jeszcze z octu...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v