Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

36 minut temu, DANDYS napisał:

myślę że ludzie sami se nabili takie ceny

Pytanie co mamy teraz tanie? 

no dobra ale znamy realia ,i czy 60jest wart 30-40tys ?

Opublikowano

Problem polega na tym że te 30 tysięcy też nie jest tyle warte co 5 lat temu. 

Gdzie tu ostatnio czytałem też na temat jakiejs ceny i ktoś pisał że poebao typa bo za 15 w 2014 jakiegoś mfa kupił a gdzie teraz 35 za jakiegoś grata. No ale to jest normalne że te ceny rosna patrząc na to co się dzieje wokoło.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, Łolek napisał:

Ja ci mówię jak ja zrobiłem a nie co mówią przepisy, napisaliśmy na kartce z zeszytu umowę na 10 lat i mam spokój  z oświadczeniami 

W takim razie tamta strona pobiera dopłaty nielegalnie skoro oddała Tobie w dzierżawe i będą kłopoty jeśli się wyda. Mam taki przypadek i dopytalem zarówno w gminie jak i w Agęcji.

Opublikowano
2 minuty temu, Mazembe napisał:

W takim razie tamta strona pobiera dopłaty nielegalnie skoro oddała Tobie w dzierżawe i będą kłopoty jeśli się wyda. Mam taki przypadek i dopytalem zarówno w gminie jak i w Agęcji.

Według prawa Agenci to ten co obrabia powinien brać dopłaty a nie właściciel dający pole w dzierżawę 

• Like 3
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

28 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🙋‍♂️

5°, ☁️,  wjater

Musiało dolać deszczu bo nowe rozlewiska

U mnie wszystko wsiąka na bieżąco, można jeździć nawozy siać.

Panowie 60 są w cenie, i zaczynają być poszukiwane jak wsk. W mojej okolicy jest za 150tys.

siuntka czy wsk za 150 🙆‍♂️😁🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Według prawa Agenci to ten co obrabia powinien brać dopłaty a nie właściciel dający pole w dzierżawę 

Tak powinno być ale nikt tego nie egzekwuje jest poprostu wolna amerykanka. 😩

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, DANDYS napisał:

A czy te 30tys jest tyle samo warte co rok temu? To raptem 7t polifoski 6. 

Za starą przyczepę cenią po tyle samo🤷 a żeby kupić coś lepszego trzeba dokładać i to sporo, i wiadomo jak ktoś szuka do konkretnej kwoty to nie kupi MF za 50tys tylko ta c360 za 25 czy 30tyś.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Dokładnie, tylko tam byla mowa, że własciciel bieże dopłaty a dzierzawca zwrot za paliwo. I ten dzierzawca pogrąza nieswiadomego własciciela.

Opublikowano
17 minut temu, PRIMO napisał:

Tak powinno być ale nikt tego nie egzekwuje jest poprostu wolna amerykanka. 😩

Egzekwują, jeśli mają o tym informację. Robią kontrolę krzyżową i ten, kto złożył wniosek, a nie użytkuje gruntu ma zarzuty prokuratorskie. No i nici z dopłat. Widziałem sytuację, kiedy pani mecenas się na takie zarzuty załapała

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Mazembe napisał:

A dlaczego ma się wydać nie rozumiem UG i agencja to dwie osobne instytucje 

A to powiedz mi ile% dzierżaw jest legalnych 

19 minut temu, Mazembe napisał:

Dokładnie, tylko tam byla mowa, że własciciel bieże dopłaty a dzierzawca zwrot za paliwo. I ten dzierzawca pogrąza nieswiadomego własciciela.

W czym go pogrąża i dlaczego nieświadomego skoro on o tym wie bo że mną umowę pisał właśnie dlatego 

Jeśli nie pasuje Ci układ ww opisany to albo nie bierzesz dzierżawy albo on ci jej nie daje nic na siłę 

Może jest to niesprawiedliwe ale takie są realia 

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, DANDYS napisał:

Warta może nie jest,a czy taki Zetor 7211 wart 50-60 albo 912 40 tyś 🤔

I ile jest warte 30 tyś , bo dziś to są 3 średnie byki 

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

ale to w wiekszości tak jest z dzierżawą i dopłatami i właściciele sami się ,,pogrążają,,

Chyba tam u was 

U nas to i biorą zwrot akcyzy, zawsze to taniej jeździ się autem 

Suszowe też składają, nawozowe też niektórzy wzięli 

15 minut temu, Łolek napisał:

A dlaczego ma się wydać nie rozumiem UG i agencja to dwie osobne instytucje 

A to powiedz mi ile% dzierżaw jest legalnych 

Właśnie po to służby chcą mieć dostęp do konta w banku 

Swoją drogą ile to by było więcej pieniędzy za Suszowe gdyby nie przekręty 

A plan nawozowy, vatowiec, dzierżawa na gębę i magazyn na nawóz, to dopiero będzie kiedyś ciekawie wyglądało 

• Like 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

I ile jest warte 30 tyś , bo dziś to są 3 średnie byki

a ile mogą być warte 🤔 no 30tys chyba 🤭😁

Karol6130 napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał: ale to w wiekszości tak jest z dzierżawą i dopłatami i właściciele sami się ,,pogrążają,, Chyba tam u was  U nas to i biorą zwrot akcyzy, zawsze to taniej jeździ się autem  Suszowe też składają, nawozowe też niektórzy wzięli 

a jak ma auto na gaz albo nie ma auta 🤔 albo za 100zł nie chce im się chodzić 🤔

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Chyba tam u was 

U nas to i biorą zwrot akcyzy, zawsze to taniej jeździ się autem 

Suszowe też składają, nawozowe też niektórzy wzięli 

Właśnie po to służby chcą mieć dostęp do konta w banku 

Swoją drogą ile to by było więcej pieniędzy za Suszowe gdyby nie przekręty 

A plan nawozowy, vatowiec, dzierżawa na gębę i magazyn na nawóz, to dopiero będzie kiedyś ciekawie wyglądało 

Wtedy to ja już będę na emeryturze 

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

a ile mogą być warte 🤔 no 30tys chyba 🤭😁

a jak ma auto na gaz albo nie ma auta 🤔 albo za 100zł nie chce im się chodzić 🤔

A kto teraz nie ma ropniaka 

Wątpię żeby mieli tylko po hektarze pola 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v